Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kokpit do grania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Kokpit do grania

No, powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem. Przynajmniej piwnica została wykorzystana do czegoś pożytecznego ( ), bo z Twojego posta, schumi, można wywnioskować, że była ona nieużywana :wink:

Komentarz

A to mój fotel. Stelaż jest zdejmowany.

Te opaski, nie były w planie, ale że nie miałem czym przymocować po skręceniu, znalazłem je w garażu, a że w dodatku pasują świetnie - to zostały
      Poza tym mam regulacje poziomą kierownicy oraz kąta pochylenia oparcia :mrgreen:

Komentarz

Ładnie zrobione. Często proste rozwiązania okazują się najlepsze
        i tyle..

Komentarz

Wyglada jak jakiś fotel z zakładu dla obłąkanych, musisz super w tym wyglądać
          A tak na serio to pomysłowo i całkiem dobrze wykonane.
          Jak to się mówi każdy orze jak może :wink:

Komentarz

Pomysł dobry, zastanawia mnie tylko czy wygodnie ci się siedzi i gra? bo mam wrażenie że siedzisko jest trochę za wysoko w stosunku do pedałów no i raczej jest twarde, chyba że używasz jakiejś poduszki?.
            Gram w GT już 15 lat

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
              No, powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem. Przynajmniej piwnica została wykorzystana do czegoś pożytecznego ( ), bo z Twojego posta, schumi, można wywnioskować, że była ona nieużywana :wink:
              W piwnicy mam swój mały warsztacik oprócz tego stanowiska.
              Gram w GT już 15 lat

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                A to mój fotel. Stelaż jest zdejmowany.

Te opaski, nie były w planie, ale że nie miałem czym przymocować po skręceniu, znalazłem je w garażu, a że w dodatku pasują świetnie - to zostały
                Poza tym mam regulacje poziomą kierownicy oraz kąta pochylenia oparcia :mrgreen:
                Suuper :mrgreen: Serio, bardzo dobry pomysł Przydałoby mi sie takie coś, bo sam mam średnią pozycje do grania Przede wszystkim stoliczek mam za mały, no ale biurka do pokoju pół-gościnnego nie wciągne
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Fajnie musi się w nim instalować... od góry
                  Przyczep jeszcze kółka i będziesz miał taki chodzik

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                    Jak w F1
                    i tyle..

Komentarz

tylko zatrudnić jakąś panienkę do trzymania parasola i można posiedzieć w nim żłopiąc napoik energetyczny z butli ze słomką :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                        No dokładnie :mrgreen:
                        Zamieszczone przez schumi
                        Pomysł dobry, zastanawia mnie tylko czy wygodnie ci się siedzi i gra? bo mam wrażenie że siedzisko jest trochę za wysoko w stosunku do pedałów no i raczej jest twarde, chyba że używasz jakiejś poduszki?.
                        Pozycja jest bardziej siedząca niż leżąca - to prawda, ale jak się zajmiesz jazdą to nie przeszkadza (siedzi się bardziej tak jak w busie np. w T4 niż w osobówce). Jedyne co, to właśnie to siedzenie, przy dłuższym graniu (tak ponad 1h) czuć go na d*pie nawet po zejściu, a poduszki nie używam bo nie mam takiej cienkiej, a poza tym już się przyzwyczaiłem

Chciałem to zainstalować do takiego fotela http://www.meblenet.pl/images/meble_las ... tel_ob.jpg , ale fotel nie jest tani, więc wykorzystałem tarasowe krzesłą rodziców

Komentarz

Wiem ,że ostatni post pochodzi z "lut 25, 2009" ,ale nie chciałbym zakładać podobnego tematu skoro jeden już istnieje więc odgrzewam kotleta

Właśnie powoli zabieram sie do konstruowania machiny śmierci ,która oderwie mnie od świata rzeczywistego na zapewne długie godziny (matrix przy tym to pewnie pikuś będzie) ,czyli zamierzam skręcić sobie jakiś porządny kokpicik pod GT5 ,czyli zło w czystej postaci hehe. A teraz do sedna... :wink:

Już kilka spraw związanych ze stanowiskiem jest ustalone, pozostaje jednak kilka w których mogłoby się przydać wasze doświadczenie lub też wiedza a mianowicie co już jest ustalone:

Kierownica : Logitech Driving Force GT
                          Telewizor : Toshiba LCD 42" HdReady
                          Nagłośnienie : Technics ST-HD301
                          Kokpit : Deska rozdzielcza od VW Passat B5
                          Stelarz : Prawdopodobnie jak najwięcej aluminium

a teraz dochodzimy do punktu gdzie jestem w kropce

Siedzisko : ....?.....

poprostu niemoge nic znaleść. Najlepszym rozwiązaniem dla mnie by był fotel Recaro z Golfa 4 GTI, ale niestety ciężko dorwać jedną szt. a nie kupie całego kpl. za 1000zł i nie postawie sobie drugiego fotela i kanapy w duzym pokoju xD Może macie propozycje jakiś dobrych kubełków lub ostatecznie tzw. pół-kubełków z aut? Ostatecznie trzeba będzie troche dłużej poodkładać i zainwestować w jakiś typowy kubełek nie z auta seryjnego.

z góry dzięki za pomoc, jak zaczną się prace nad stanowiskiem to fotorelacja na bieżąco będzie ,a potem zapraszam na testy

Komentarz

Powiedz czy masz już skręcony stelaż?
                            Jak nie, to problem fotelu to będzie akurat najmniejszy
                            Kupisz jakiś w miare wygodny na szrocie za "flaszke" i będziesz śmigał a w między czasie szukał okazji. .

Komentarz

właśnie sobie szkicuje projekty Bo jest mały problemik. Mianowicie jakiś czas temu powiesiłem TV na ścianie i jest troche wysoko więc teraz musze albo zaprojektować sobie stelarz pochylony lub na jakimś podeście i dumam co będzie najrozsądniejsze , póki co stawiam na podeścik.

Komentarz

Pojawiła się opcja dostania deski od Audi A4 , może to nie głupio wyjść

Komentarz

Pracuję...
                                X