Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kokpit do grania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Kokpit do grania

Zamieszczone przez duffy20
    Masz oddzielny pokój do grania w Gran Turismo i zamykasz się sam w mieszkaniu na czas grania w GT
    Heh, śmiejecie się, ale wkrótce i ja będę tak miał :wink: Kilka dni temu oddałem do montażu kilka aluminiowych profili z których znajomy pospawa ramę z mocowaniami do fotela i kierownicy (G25 w najbliższych planach) - Mam komplet foteli z Forda Windstara, ale mogę również okazyjnie kupić fotel od Camaro Z28 - I chyba właśnie on posłuży jako "siedzenie Lukas'a".

Mam w domu jeden wolny pokój i to właśnie w nim będzie znajdowało się całe "stanowisko" :wink: Gdy już wszystko ustawię, chętnie cyknę fotkę i wrzucę - Aczkolwiek może to jeszcze trochę potrwać....bo moje środki są ograniczone a marzenia wielkie :wink:

Pozdrawiam

Re: Po czym poznać, że za długo grasz w Gran Turismo 4...

Dziwisz się, że u pana Bernarda, w sklepie z felgami, nie możesz kupić tych od RUF'a RGT... o! Tych od Mercdesa SLR też nie ma, więc przychodzisz w kolejne dni dopóty, dopóki pan Benio nie zasadza ci kopa w du*ę i wyrzuca wściekł ze sklepu.

Na widok bramek autostradowych zmuszasz rodzinę, żeby wysiadła z auta i robiła za pit-team.

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
      Zamieszczone przez duffy20
      Masz oddzielny pokój do grania w Gran Turismo i zamykasz się sam w mieszkaniu na czas grania w GT
      Heh, śmiejecie się, ale wkrótce i ja będę tak miał :wink: Kilka dni temu oddałem do montażu kilka aluminiowych profili z których znajomy pospawa ramę z mocowaniami do fotela i kierownicy (G25 w najbliższych planach) - Mam komplet foteli z Forda Windstara, ale mogę również okazyjnie kupić fotel od Camaro Z28 - I chyba właśnie on posłuży jako "siedzenie Lukas'a".

Mam w domu jeden wolny pokój i to właśnie w nim będzie znajdowało się całe "stanowisko" :wink: Gdy już wszystko ustawię, chętnie cyknę fotkę i wrzucę - Aczkolwiek może to jeszcze trochę potrwać....bo moje środki są ograniczone a marzenia wielkie :wink:

Pozdrawiam
      Ty a ja mam okazyjnie do sprzedania kibel prawie nowy nie używany Wiesz jakie siedzenie byś miał? Wygodnie i pożytecznie z rączką na papier i pada :mrgreen: Nie musiałbyś podczas grania wychodzić do WC

Żart

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
        Lukas, idź na całość :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
          Ty a ja mam okazyjnie do sprzedania kibel prawie nowy nie używany Wiesz jakie siedzenie byś miał? Wygodnie i pożytecznie z rączką na papier i pada :mrgreen: Nie musiałbyś podczas grania wychodzić do WC
          Hmm...jako lewarek miałbym rękojeść szczotki do toalet, a jako dźwignię hamulca ręcznego wspaniałą spłuczkę

Serwer - Na to mnie nie stać....myślałem bardziej o zakupie jakiegoś fotela we w miarę dobrym stanie, zastanawiałem się nad fotelem z BMW E34 - Ale chyba kupię ten z Camaro :wink: Pomysł ogólnie wziął się stąd, że widziałem kiedyś w necie takie "stelaże" i zapragnąłem mieć to samo - Aczkolwiek nie będzie to aż tak "dopracowane" :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Koniecznie zrób relację z budowy

Komentarz

Lukas zrobimy Ci identyczny jak na zdjęciu... przygotuj dużo gazety i mąkę z wodą. Będziemy Cię obklejać gazetą i tą masą z wody i mąki. Wyjdziesz z formy a jak wyschnie będziesz miał idealnie dopasowany do Ciebie wyścigowy fotel Plakatówkami walnie się na czerwono,mazakiem się napisze na pasach sparco i masz to samo! Prawie za free :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                Lukas zrobimy Ci identyczny jak na zdjęciu... przygotuj dużo gazety i mąkę z wodą. Będziemy Cię obklejać gazetą i tą masą z wody i mąki. Wyjdziesz z formy a jak wyschnie będziesz miał idealnie dopasowany do Ciebie wyścigowy fotel Plakatówkami walnie się na czerwono,mazakiem się napisze na pasach sparco i masz to samo! Prawie za free :mrgreen:
                A Ty ciągle sobie jaja robisz...

Mam na myśli coś takiego:

Tutaj macie tylko przykłady takich "stelaży" - Wszystkie już są zaopatrzone w kierownicę i fotel - Ale chodzi mi o coś na czym fotel dopiero będzie można przymocować :wink:

Chcę mieć takie "stanowisko", bo traktuje GT poważnie (o ile można to powiedzieć o grze) - I nie jest to dla mnie obiekt żartów :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Lukas nie bądź sztywniak. Chwali się pomysł i inicjatywę. Sam chętnie bym pograł na takim czymś. Ale spójrz na to "przymkniętym" okiem :mrgreen:

Komentarz

Fajny kot :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Komentarz

Może kot też gra w GT

Pozdrawiam

Komentarz

Re: Kokpit do grania

Z podanych wyżej przez Lukasa "stelaży", drugi wydaje się najtrwalszy. Kierownicę podtrzymują dwie rury równoległe po obu stronach stolika co jest pewnie stabilniejsze niż jedna na środku - tak jak w przypadku 1 i 3. Ja wzorowałbym się właśnie na drugim. Poza tym możesz poszukać takiego fotela jak na 2 zdjęciu. Na pewno nie kosztował dużo, a wygląda o niebo lepiej niż zwykłe :wink: Oprócz tego, potrzebne Ci wspomniane G25, i przydałoby się PS3 z conajmniej 32 calowym telewizorem HD. Wtedy jak odpalisz GT5 to po prostu miodzio I jeszcze odnośnie zmiany biegów, to najlepiej jest to wykonane w 1 stelażu. Gałka jest na wysokości takiej jak mniej więcej w samochodzie, czego nie można powiedzieć o 2 i 3

Komentarz

No tak....G25, LCD "32, PS3 - Jak na razie marzenia - Myślę, że akurat nim to wszystko zakupię uda mi się zmontować ten cały "stelaż" Na razie nie ma się co spieszyć, bo i tak nie grałbym na padzie :wink: A wolę wszystko dokładnie przemyśleć

Jeśli coś podejmę na pewno pochwalę się i podzielę się na forum

Ps.Dzięki za wydzielenie tych postów, bo już się OT robił

Pozdrawiam

Komentarz

Fajnie mieć taką rzecz ,ale pomyśleć z drugiej strony ,ile to prądu żre? Pewnie sporo
                            Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Zamieszczone przez WiLkU666
                              Fajnie mieć taką rzecz ,ale pomyśleć z drugiej strony ,ile to prądu żre? Pewnie sporo
                              lol ! Przecież to byłoby TV, PS3 + Kierownica - Aż tak dużo ? TV i konsolę to już teraz mam podłączoną - A poza tym....stać mnie na prąd

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...
                              X