Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Emulator do PS2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Emulator do PS2 :mrgreen:

Tylko, że emulator mu nie obsłuży 3 rdzeni, na kartę praktycznie nic nie idzie, a ramu ma 2 gb... Chyba w porównaniu do mnie, prędkość się nie zmieni.
    1+1=10

Komentarz

Emulowac gry z PS2? Najwyzej sprobowalbym GT3 lub GT4 odpalic. Moze za jakis czas. Mam teraz lepsze gry do grania

Komentarz

Zamieszczone przez ignac8
        A mnie tam owszem GT4 nie ruszyło (miałem to co reszta), ale Tekken 5 w pieknych 60 fps chodzi, co prawda Devil Within nie chodzi, ale da się bez problemów grać - mam E5200, HD4850 i 4gb ramu.
        Vista 32/ 64bit czy XP ? :wink: . Pytam, bo gierki szybciej latają na 64bitach, a ja póki co mam XP 32bit. Procesor na stocku czy podkręcony ?
        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Podkręcony z 1,8 ghz na 2,5 ghz (zmiana mnożnika z 9x na 12,5x, de facto to było uwolnienie mocy z proca), XP Home SP3 32 bity.
          1+1=10

Komentarz

Tu są ustalone przezemnie ustawienia na których na E5200 @ 2,5ghz (12,5x200), HD4850 (256bit, 512mb, gddr3) i 4 gb ramu (DDR2 800mhz) osiągnąłem normalną prędkość. Wątpię żeby dało się osiągnąć większą prędkość, wada jest parę błędów graficznych i nie chodzące Devil Whitin.

Pcsx2 0.9.6 beta 1059.
            Tekken 5 NTSC 60 fps.

ZeroGS 0.97.1:

No color clamping
            Fast Update
            Partial Targets
            No target resolves
            Resolve Hack #1

Dzwięk:

Wyłączony

Sterowanie:

LilyPad x 2

CD/DVD/Image:

Gigaherz's CDVD 0.7.0

Bios:

USA v01.60(07/02/2002) Console

CPU:

EERec, VU0rec, VU1rec, MTGS

Speed Hacks:

Use 2x Cycle Rate
            VU Cycle Stealing - max w prawo
            INTC Sync Hack
            Enable IOP x2 Cycle Rate
            WaitCycles Sync Hack
            Idle Loop Fast-Forward

Advanced:

EE Recs:
            Round mode: Nearest
            Clamp mode: Normal (niestety nie można ustawić None)
            Flush to Zero
            Denormals are Zero

VU Recs:

Round mode: Nearest
            Clamp mode: None
            Flush to Zero
            Denomals are Zero

Oczywiście na inny komputerach mogą być potrzebne inne ustawienia, ale ja tu podaje swoje jako przykład
            1+1=10

Komentarz

Odpalales inne gry? Np GT?

Ps. a nie przypadkiem E5200 w standardzie ma 2,5 czy 2,6GHz? Przestaw FSB na 266

Komentarz

GT4 - pisałem już, wielki artefakt i nic z tego

Po podłączeniu miał 1,8ghz więc tylko uwolniłem jego moc. 12,5x266? Pożycz chłodzenie .
                1+1=10

Komentarz

Do OC chociażby do 3ghz wystarczy BOX :wink: . A poleci bez zmiany napięcia, to praktycznie potrafi każda sztuka. Wiem to dlatego, iż mój E7300 w Boxie ma to samo chłodzenie co E5200 - i latał an 3.3ghz zachowując normalne temperatury.
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

Mój E5200 chodzi na 3.14Ghz :wink: A standardowo ma 2.5Ghz, nie 1.8...
                    ASUS Maximus II Formula l Gainward Radeon HD4850 GoldenSample l Pentium Dual Core E5200@3.14Ghz l OCZ 4GB 1066Mhz CL5 Heatpipe l Creative 5.1 + SupremeFX X-Fi l Plextor-PX820SA l iiyama prolite jakaśtam l PlayStation 2

Komentarz

A sprawdzałeś? Bo mi się mnożnik obniżył do 9x po włożeniu.
                      1+1=10

Komentarz

Ja odpaliłem GT4, ale jak doszło do wyścigu, a dokładnie licencji to klatki spadały i przy starcie zawiecha na amen A w menu różne kreski po ekranie skakały Ale dawało około 50fps.

Komentarz

Na YT widzialem sporo filmow nakreconych w Pscx2 i GT4. Wiekszosci podczas wyscigow chodzilo 50-60FPS z drobnymi bledami graficznymi i przycieciami. Jednak kazdy z tych uzytkownikow zaznaczal, ze gra nie jest w pelni dostepna.

Komentarz

Ja znalazłem poprawkę do GT4 w emulatorze, ale zdążyłem skasować.

A DBZ: Budokai 3 CE mi chodzi bez problemu .
                            1+1=10

Komentarz

Up.

Komp taki jak wyżej. 2rdzenie,system 64bit,3Gb ramu.
                              Emulator Pcx2 0.9.7 (najnowszy) w jednym pliku instalacyjnym. Plus kilka dodatkowych plugów.

Gdzie czytałem to mówią że 2rdzenie,64bitowy system i plug kompatybilny z directX dają wielki skok wydajności. Dziwne bo spełniam wymagania a emulacja raczej mierna. Fakt ten intel core to nie generator mocy obliczeniowej ale na Zeusa!
                              Do rzeczy. Dziś emulowałem Gt4. Menu etc.50fps, ekrany przejściowe małe skoki.

Time trial- znośny. 45-30 klatek. Da się pograć przy odrobinie cierpliwości.

Licencje-nerw. Ślimak,licencje B robiłem pół godziny. 30-16 klatek w krytycznych momentach.

Wyścig-istny horror. Przy starcie 10-19klatek. Dopiero po ominięciu kilku oponentów sytuacja się stabilizuje. Najlepiej na pierwszej pozycji ~30fps. Lap trwający minutę w czasie rzeczywistym trwa nawet 2. Normalny człowiek by tego nie wytrzymał ale ja jestem hardkorem, siła,bajceps,siła bajceps,dabl blasta i niema upierdlanja sie!

Tak to wygląda. Ma ktoś pomysł jak w miare możliwości zoptymalizować emulacje? Nawet stałe 30fps by mnie urządzało bo gameplay utrudniają skoki płynności. Wiem że thooorn tam w temacie miesza więc podpowiedz ile wyciskasz i na jakich setach
                              Ps:masz może memorkę z licencjami? Bo biore się za karierę ale z taką płynnością to się gra jak szczerbaty suchary wpier.ala.

Komentarz

Poczekaj na 0.9.8
                                1+1=10

Komentarz

PracujÄ™...
                                X