Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Emulator do PS2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Emulator do PS2

http://forum.pclab.pl/t278562.html

looknijcie sobie.. niestety do tego trzeba miec porzadnego kompa. najwazniejszy jest tu procesor. czytalem gdzies ze kolesiowi na E7700+ Gran Turismo 3 robilo 10-15klatek... wiec... emulator tylko dla najmocniejszych

Minimalne wymagania:
    AMD XP/64 or Intel Pentium 4 (VM Built nie działa z prockami bez SSE2)
    512MB of RAM
    Pixel Shader 1.4 supporting card (Tylko plugin GSdx Graphics)

Zalecane wymagania: (w miarę rozsądna wydajność w wielu grach, ale nie we wszystkich)
    AMD64 X2 or Intel Conroe E6600+ (PCSX2 obsługuje wielowątkowość)
    512-1024MB of RAM (więcej RAM'u pozwala na stabilną pracę w trybie VM)
    Pixel Shader 2.0 supporting card (zalecane karty GeForce 6600-8800 lub odpowiedniki od ATi)

Idealne wymagania:
    Windows Vista 64bit lub XP 64bit (future support of 64bit recompilers).
    Future AMD or Intel Quad Core maybe needed, but currently the support of 4 threads is not handled by PCSX2, and the effect of threading out EE / VU is not yet known.
    We don't forsee you requiring a GPU more powerfull than the current generation of cards, upto and including the nVidia GeForce 8800.

Re: Emulator do PS2 :mrgreen:

niema mowy ,mój komp ,nawet jakby odpalił grę z PS2 to bym miał w najlepszym wypadku 5 klatek :mrgreen:

Pentium IV(R) 2.0GHz

384 MB RAM

nVidia GeForce 6600TD [128MB]

XP [z SP2]

Dysk twardy 80GB [74.5GB]
    Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

[Emulacja] PS2

Witam.

Wielu z nas emuluje PS1 mimo że emulator nie jest z byt wydajny nasze maszynki nie mają wielkiego problemu.
      Inaczej sprawa się ma z emulowaniem PS2.

O ile ciężko jest dostać dobrą wersję emula to zawsze czegoś brakuje, jak nie bios trzeba ściągać to plugi nie działają.
      Jednak po dłuższym googlowaniu udało mi się cokolwiek znaleźć i uruchomić. Nie obyło się bez nerwów i fakania po całym domu.
      Zdobyłem bios...to zły plug,ustawiłem plug to DVD źle ustawione...i tak dalej.
      Ostatecznie ruszyło. Emulator testowałem na RE4. Jednak fps nie czarował a i tekstury do poprawki (pewnie ustawienia pluga) a po czasie wyskakiwał błąd i kick z programu.

Tutaj macie link do mojego filmiku:

Jeśli komuś udało się uzyskać lepsze efekty liczę na pomoc :wink:

Komentarz

Re: [Emulacja] PS2

viewtopic.php?f=29&t=4850

temat kilka pozycji nizej :wink:

Komentarz

Re: [Emulacja] PS2

Kurde no tak i tu mnie masz. Nie użyłem szukajki :wink:
          Hm widziałem podaną przez Ciebie stronę są tam emule ale brak biosu i reszty oprzyrządowania.

To proponuje przeniesienie postów do Twojego Topicu.

Komentarz

No to może opiszę co i jak. Jeśli myśli się o płynnej grze to trzeba mieć:
            -Mocne dwa rdzenie
            -Karte graficzną min. pewnie jakiś 8600GT
            -Min. 1/2 gb ramu, coś koło tego
            -Cierpliwość
            -System 64bit (BARDZO duży wzrost szybkosci w porownaniu do 32bit, niekiedy nawet dwukrotny)

Mimo wszystko efekty są ciekawe i często zaskakujące. Ja np. mając podkręconego E6750, 2gb ram i HD3850 grałem płynnie i dosyć komfortowo w Tekkena 4 . GT3 owszem, było płynne, ale niestety nie dopracowano jeszcze kompatybilnosci emu z tym tytułem (częste wywalenia, crashe itd.). A szkoda. Bo gdyby gra działał tak jak teraz i sie nie wieszała to spokojnie możnaby grać.

Probowalem GT4. Ale, szczerze mowiac nie pamiętam już jak to było . Menu itd płynne, ale wyścig nie działał (jeden wielki artefakt na ekranie)

@down - no to ja tez to mialem, o to mi chodzi
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ja dosyć płynnie pograłem na 64 bitowym w K1GP Mirco Crocopem, ale GT4 to jedynie menu i wszystkie katalogi, oprócz wyścigu, niestety ten nie był na tyle miły, aby się włączyć - czarno biała siatka na ekranie, jak po przekręceniu karty.
              http://mwiszniewski.carbonmade.com/
              http://motoblog.blog.pl - Najświeższe njusy i ciekawostki ze świata motoryzacji widzianej okiem szarego ludzika.

Komentarz

Szczerze... Aktualnie nie widzę sensu istnienia takich emulatorów... W dzisiejszych czasach PS2 można dostać od 100zł ( używany ) do 400zł ( nowy )... A gry nie są drogie... Za to biorąc pod uwagę że trzeba ulepszyć komputer tak aby poszła nam jakaś gra ( płynnie ) trzeba wydać ok 1000-1500zł ( Karta graficzna, procesor, RAM... [ nie znam się, mogłem trochę przesadzić...] )... Więc wolę PS2 podpięte do Tv niż kompa z emulatorem :wink:
                Walczą cały czas o to żeby można emulować gry z PS2 na PC... Ale po co Co osiągnęli Nic... Jeszcze dobrze nie dopracowali emulacji na PS2 a PS3 się już rozwija... Kiedy opanują PS2 na rynku będzie już PS4... A konsole PS2 będą warte grosze... Warto aż tak kombinować tylko po to żeby zagrać w GT3-4 na PC :wink: Nie lepiej kupić od razu gotowy sprzęt i cieszyć się grą bez kłopotów :wink:

Komentarz

Lepiej, tak też zrobiłem i jestem baaaaardzo zadowolony, konsola to konsola, zadnego instalowania itp itd...
                  http://mwiszniewski.carbonmade.com/
                  http://motoblog.blog.pl - Najświeższe njusy i ciekawostki ze świata motoryzacji widzianej okiem szarego ludzika.

Komentarz

Biesio-Oczywiście że masz racje. Niestety swoją czarnulę puściłem w świat. Gdyż niepokojąco zaczęła mieć problemy z czytaniem GT4. Nie mogła zabootować. Sprawa chu..owa tym bardziej że GT4 była płytką bez żadnej rysy.No i doszła do tego dobra oferta.
                    Teraz żałuje,jakby tego było mało niedawno kupiliśmy nowy piękny telewizor LCD i już widzę jak na nim gram.

Ale dosyć gorzkich żalów.

Kamil12-Mam takiego kompa:

System:Vista 64bit
                    CPU:Intel Core 2 Duo 2x2.33GHz
                    Ram:3GB
                    Karta graf:Nie wiem jak się sprawdza a nie pamiętam. Ale z tego co wiem to dość dobry Ge Force.

Jeśli udawało Ci się z powodzeniem uruchamiać gry to podrzuć mi jakieś konkretne linki :wink:

Komentarz

Powinno pojsc. Zalezy tez jaka masz karte graf. Ale ogolnie sprzet nie jest zly. Probuj :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
                        Szczerze... Aktualnie nie widzę sensu istnienia takich emulatorów... W dzisiejszych czasach PS2 można dostać od 100zł ( używany ) do 400zł ( nowy )... A gry nie są drogie... Za to biorąc pod uwagę że trzeba ulepszyć komputer tak aby poszła nam jakaś gra ( płynnie ) trzeba wydać ok 1000-1500zł ( Karta graficzna, procesor, RAM... [ nie znam się, mogłem trochę przesadzić...] )... Więc wolę PS2 podpięte do Tv niż kompa z emulatorem :wink:
                        Walczą cały czas o to żeby można emulować gry z PS2 na PC... Ale po co Co osiągnęli Nic... Jeszcze dobrze nie dopracowali emulacji na PS2 a PS3 się już rozwija... Kiedy opanują PS2 na rynku będzie już PS4... A konsole PS2 będą warte grosze... Warto aż tak kombinować tylko po to żeby zagrać w GT3-4 na PC :wink: Nie lepiej kupić od razu gotowy sprzęt i cieszyć się grą bez kłopotów :wink:
                        1. To, że Ty nie widzisz sensu nie oznacza, że go nei ma. Jest spora lista gier, które można komfortowo pograć.
                        2. Nie każdemu łatwo wydać nawet "marne" 200zł ot tak...
                        3. Fakt - ulepszanie kompa, żeby odpalić gry z PS2 to głupota. Ale jak ktoś już ma porządny PC (ja , Dreadlock) może pobawić się emulatorem - a nóż będzie chciał zagrać w grę, która działa dobrze ? Jeśli ktoś ma słabego kompa, a chce pograć w gry z PS2 to fakt - lepiej kupić konsolę.
                        4. No ja też wolę grać na TV , ale konsolki nie posiadam :wink:
                        5. Co osiągnęli ? To, że sporo tytułów jest grywalnych ...
                        6. Mi nie zależy na GT3/ 4 na tyle, aby kupować konsolę. Emulację traktuję jako ciekawostkę. Choć gdyby naprawili crashowanie sie w GT3 to mógłbym spokojnie , bez oporów pograć
                        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                          2. Nie każdemu łatwo wydać nawet "marne" 200zł ot tak...
                          Jemu chodziło o porównanie kupna konsoli a ulepszenia kompa, jeśli ktoś nie ma dobrego

Komentarz

A mnie tam owszem GT4 nie ruszyło (miałem to co reszta), ale Tekken 5 w pieknych 60 fps chodzi, co prawda Devil Within nie chodzi, ale da się bez problemów grać - mam E5200, HD4850 i 4gb ramu.
                            1+1=10

Komentarz

Thoorn, może ty coś spróbujesz emulować na nowym piecu ?

Komentarz

Pracuję...
                              X