Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jaka karte graficzna do semprona 1,8GHz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jaka karte graficzna do semprona 1,8GHz

Mam semprona 3000+ 1,8Ghz 768MB RAM i Radeona 9200SE (AGP)
    Jaka karte graficzne polecacie do takiego sprzetu, by nie wydawac za duzo kasy niepotrzebnie. Radeon zaczal mi nowego LFSa mocno przycinac i czas go wymienic.. Moze byc na PCI-E
    maruda
    A-spec 17,839 km

Re: Jaka karte graficzna do semprona 1,8GHz

karta do 200zl

Radek 9800XT 256MB/256bit AGP 8x (125zl na allegro)

karta do 400zl

PALIT (koniecznie) GF 7600GT 256MB/128bit AGP 8x (~400zl w sklepie)

roznica miedzy GF a Radkiem jest KOOOLOSALNA. sam mam GF 7600GT i jestem zadowolony. w Crysisie na niskich detalach robi 10-15FPS. kompa mam bardzo podobnego do twojego. jesli masz 400zl to TYLKO GF 7600GT. jesli nie masz tyle to Radek tez bedzie b.dobrym wyjsciem. Przekopalem wiele stron i testow kart AGP. w tych cenach te karty sa najlepsze.

Komentarz

Dzieki za fatyge
      Nie ukrywam ze patrze raczej na polke miedzy 100-200zl. I to blizej 100, choc nie bede pazerny jesli te pare zlotych zrobi duza roznice (przy czym nielicze na cud). GF7600 za drogi
      Dodatkowe pytanie - czy jest jakas znaczaca roznica miedzy kartami AGP a PCI-E (robie zalozenie ze dany model jest na obu zlaczach - nie wiem czy sluszne). Mam oba gniazda na plycie
      maruda
      A-spec 17,839 km

Komentarz

jak mozesz miec oba gniazda na plycie?

Komentarz

Heh wiedzialem ze ktos zada to pytanie. Ja sie tam nie znam
          Dokladnie to jest zlacze PCI-E i zlacze AGR, obslugujace "wybrane" karty AGP. Mojego Radeona na liscie wybrancow nie bylo, ale dziala - z nowszymi kartami pewnie moglby byc juz problem. Jak chcesz wiecej info, to plyta MSI K8N Neo3, a jak ci fotka wystarczy to:
          maruda
          A-spec 17,839 km

Komentarz

"Poniżej slotu PCI-E znajduje się złącze AGR. Ten port to nie jest zwykły AGP. Powstał on z połączenia dwóch PCI. Teoretyczna przepustowość takiego rozwiązania jest na poziomie AGPx1. Nie wróży to wysokiej wydajności".

hahaha wiedzialem ze nie ma tak dobrze :mrgreen:

nie kupuj ZADNEJ karty AGP, no chyba ze nie zalezy ci na osiagach. TYLKO PCI-E.

karty na PCI-E sa o wiele tansze.

1. GF 7600GT 256MB
            2. GF 6800GS 256MB
            3. GF 6800GT 256MB
            4. GF 7300GT 256MB

GF 7600GT z tych czterech jest najmocniejsza. w testach odstawia swoich konkurentow z GF na kilka, kilkanascie klatek :wink: wiec wg mnie powinienes ja kupic. mysle ze w 300zl spokojnie sie zamkniesz. nie ma co oszczedzac na karcie. lepiej jest kupic cos mocniejszego niz kupowac co pol roku nowa karte. Radeony odradzam. za taka cene mozna kupic jednego z tych GF a osiagi sa nieporownywalnie wieksze.

sprzet masz bardzo dobry, nie wiem jak tam z zasilaniem ale reszta spokojnie powinna uciagnac GF.

Komentarz

Tak.. Tez doczytalem to tym "x1" gdy szukalem fotki, a nawet jakies wykresiki sie znalazly porownujace predkosci AGR i PCI-E. Pytanie o roznice miedzy kartami AGP/PCI-E bylo z gatunku teoretycznych, bo jak juz kupowac to PCI-E.

Radeona 9200SE kupilem z 4-5 lat temu za 120zl i tak sobie mysle, ze nastepna karta z tego przedzialu cenowego tez by mi wytrzymala kolejne 5 lat Graczem jestem bardziej niz niedzielnym i gdyby nie zmiany w nowej wersji LFSa to Radek by mi jeszcze posluzyl.
              Szczerze mowiac nie sadzilem, ze do takiego sprzetu jaki mam, warto wiecej wydac (raczej bralem najtansze co bylo) - no ale nie jestem zbyt mocno w temacie. Moze te dodatkowe 200zl to niewiele, ale chyba pojde po bandzie Jak znam zycie, to w miedzyczasie zmienia rodzaj zlacza i jak znow mi procesor odparuje, to i tak nowa grafika bedzie potrzebna ..na nowej plycie z nowymi ramami itd.. a 200zl akurat na licencje LFS bedzie A zasilacz dal by rade chyba - 450W Trust'a (co pewnie pokazuje jakie mam podejscie do tematu PC)

..ale ze wlasnie rozmyslam o Canonie EOS 40D.. i juz prawie jedzie do mnie Tamron 28-75mm f2.8 to pewnie skonczy sie na ostatniej pozycji z Twojej listy czyli GF 7300GT.
              maruda
              A-spec 17,839 km

Komentarz

warto wziac GF 6xxx/7xxx bo posiadaja Shadery w wersji 3.0. Radeony maja tylko 2.0. Powiem Ci ze w praktyce jest roznica. Kiedys mialem R9550 128MB a teraz mam wlasnie GF 7600GT 256MB z shaderami 3.0. opad szczeny :mrgreen:

Komentarz

Ostatecznie, tak jak podejrzewalem, poszedlem po bandzie. Wydalem 160zl, ale ze zanim sie zebralem do zakupu to roczek minal z kawalkiem i skonczylo sie na GF 8600GT

maruda
                  A-spec 17,839 km

Komentarz

Ja mam 8600GTS Palit. Kręci się z 675 na 800MHz

Komentarz

Pracuję...
                    X