Co z nagrywarką? Może zostawię tą co teraz mam? Będzie pasować do tych dwóch ww zestawów?
Windowsa mam oryginalnego XP home będzie hulać ?
Co z wentylatorami ? W obudowach już są czy trzeba osobno ?
Mysle, ze pierwszy zestaw jest duzo wydajniejsza platforma. Przy CoolerMasterze dostaniesz jeden wentylator na tyl 120tke. Win XP bez problemu bedzie chodzil, choc genralnie nie wykorzystasz pelnego potencjalu. Brak obslugi DX10+ i tylko 3GB pamieci max. Ten procesor to jeden z lepszych produktow. Chyba wlasnie ta wersja ma dwa dodatkowe "ukryte" rdzenie.
Karty graficznej nie wykorzystasz na XP, wiec mozesz zamienic ja na np HD48xx. Chyba, ze planujesz "zakup" nowego systemu.
Nagrywarka może być, jak dla mnie 2Gb ramu jak na te czasy to troszkę za mało, 4GB byłoby ok :wink:
W sumie jeśli myślisz też o grach, to myślę że OC to podstawa, więc przydało by się lepsze chłodzenie na procku :mrgreen:
Na twoim miejscu wybrał bym pierwszy zestaw, ale zmienił bym płytę na tańszą, z podobnymi możliwościami OC - ASRock M3A770DE i grafikę na Sapphire Radeon HD4850 1GB - może nie będziesz miał dx11, ale bez problemu powinna poradzić sobie z najnowszymi grami, przy detalach zbliżonych do maksymalnych, lub maksymalnych :mrgreen:
a co do monitora to jak dla mnie, 22" to minimum, najlepiej 24"
no i oczywiście, tak jak mówił thooorn wypadałoby zaopatrzyć się najlepiej w win7 x64, jeśli nie masz kasy, możesz skołować sobie zawsze "kopie zapasową" i używać go tylko do gier :mrgreen:
Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
Za szyjke mocno chwyć i napij się!
Jabol punk!
I bez podkrecania bez problemu pograsz we wszystkie gry :wink: Ja tego nie zrobilem i nie narzekam.
Co do monitorow 22'', wybor jest glownie pomiedzy Samsungami i LG. W 1000zl powiniene sie zmiescic, jesli chcesz cos bardzo dobrego. Wiekszych nie warto, bo karta nie uciagnie na full.
Wypakowywanie nie-tutaj ograniczy cię transfer dysku, kompresowanie-tak, szczególnie przy najlepszej jakości.
Co do OC to mój E6550 chodzi na 2.6GHz z oryginalnych 2.33. Spokojnie da się na 3GHz ale nie w takie upały. Chłodzenie to zwykły box
Karty porównywalne wydajnościowo. Zaletą 4870 jest niższa cena i 1GB pamięci (przydatne na wyższych poziomach wygładzania krawędzi, pozatym gry wymagają coraz więcej). Nie dopłacałym do HD5770, bo w jego przypadku DX11 to zbędny bajer (odpal Metro czy inną nadchodzącą grę i ten radek z teselacją leży i kwiczy, w ogóle cała seria kart ATI ma dosyc niska wydajnosc w tym trybie). Nie dopłacałbym - napisz jaka różnica w cenie.
Jak już brać HD5770... Lepiej dopłacić do GTX460 lub zostać przy HD4870 za ~420zł.
@Thoorn - akurat konstrukcja Palita/ Gainwarda jeśli chodzi o GTX260 jest całkiem niezła. To nie totalnie spieprzony ich HD4870.
Komentarz