Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Driving Force GT i problem z hamulcem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Driving Force GT i problem z hamulcem

Witam
    Jestem Baaaardzo świerzy ,dopiero co kupiłem tą kierownicę i odziedziczyłem ps2 z GT4 .
    Kierownica wczoraj dotarła podłączyłem w pracy do pc , wszystko było ok więc spoko
    Dotarłem do domu odpalam GT4 z kierownicą i jakiaś lipa , wszystko pięknie ładnie tylko na ekranie pokazuje mi że pedał hamulca mam cały czas minimalnie wciśnięty , dosłownie chyba z 1mm ,jak podeprę go minimalnie ręką jest wszystko ok .
    Podłączyłem jeszcze raz do PC i w ustawieniach sterownika wiadać jakby działał prawidłowo
    Jeszcze raz przełożyłem do PS2 i GT4 , no i dalej jest lekko wciśnięty .
    Panowie więc moje pytanko jest takie czy gdzieś się to kalibruje w ustawieniach gry czy pedał hamulca jest zepsuty i trzeba reklamować . Niestety nie mam innej gry niż gt4 żeby sprawdzić czy na innych jest tak samo .

PS.jeszcze mam pytanko czy ten kąt obrotu 900st. można zmianiać ? jeżeli tak to w jaki sposób.

Pozdrawiam

Re: Driving Force GT i problem z hamulcem

Zamieszczone przez Baryl
    czy gdzieś się to kalibruje w ustawieniach gry czy pedał hamulca jest zepsuty i trzeba reklamować
    Kierownica sie sama kalibruje na początku przy podłączeniu i tyle, czyli wychodzi że trzeba reklamowac.

Zamieszczone przez Baryl
    PS.jeszcze mam pytanko czy ten kąt obrotu 900st. można zmianiać ?
    Tak. Na pc w programie, a na ps2 kombinacją przycisków na kierownicy, ale np. w gt4 to nie ma najmniejszego sensu.

select + R3 + prawa łopatka od biegów - zmiana z 900 na 180st.
    select + R3 + lewa łopatka od biegów - zmiana siły FF (jedno mignięcie - słabe, dwa mignięcia kontrolki - mocne)

Komentarz

Ok.Dzięki

Komentarz

Pytanie do posiadaczy DFP:
        Czy Wasze kierownice, też mają taki delikatny luz w pozycji 0st.? Tak jakby martwa strefa (wystarczy bardzo lekko ruszać)?
        I czy jak się tak mocno i szybko przekręci o dość spory obrót, to wydobywa się Wam takie piskliwe jednorazowe "bzzzz" ?

I drugie:
        Czy przy kupnie mieliście jakieś instrukcje, karty gwarancyjne itp., czy tylko dowód zakupu? Bo nie wiem czy gdziesz zgubiłem, czy nie było....

Ps. Gwarancja na DFP jest 2 lata, nie?

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
          Pytanie do posiadaczy DFP:
          Czy Wasze kierownice, też mają taki delikatny luz w pozycji 0st.? Tak jakby martwa strefa (wystarczy bardzo lekko ruszać)?
          Raczej tak

I czy jak się tak mocno i szybko przekręci o dość spory obrót, to wydobywa się Wam takie piskliwe jednorazowe "bzzzz" ?
          DFP ogólnie jest hałaśliwe i jeśli ten dźwięk nie pojawiał się wcześniej to nie ma sie czego bac chyba ; D

I drugie:
          Czy przy kupnie mieliście jakieś instrukcje, karty gwarancyjne itp., czy tylko dowód zakupu? Bo nie wiem czy gdziesz zgubiłem, czy nie było....

Ps. Gwarancja na DFP jest 2 lata, nie?
          No coś tam było :mrgreen:
          http://najalternatywniej.blogspot.com/
          keep calm & carry on
          digart - lastfm
          ---
          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
            DFP ogólnie jest hałaśliwe i jeśli ten dźwięk nie pojawiał się wcześniej to nie ma sie czego bac chyba ; D
            Chyba miało byc bez "nie" :wink: ?
            Tyle, że mi się kojarzy ten dźwięk jakby się silniczki ślizgały - nie jest to zawsze, i nie tak samo... dlatego się martwie... cholera...

Komentarz

Dzień dobry.

Nie, nie walczę o tytuł górnika roku. :mrgreen:

We wtorek oczywiście zakupiłem te cudeńko, lecz dzisiaj problem jest identycznie ten sam, tyle że w GT5. Zaznaczę również, że jeszcze wczoraj było wszystko prawidłowo.

Czy już składać reklamację, czy pomajsterkować?
              Czekam na pomysły.
              GT5 - 100%
              GT6 - 100%
              GTS - 100%
              GT7 - 100%

Komentarz

U mnie tak było i złożyłem reklamacje. Ale to jeszcze za sądów GT4 i TDU. Teraz gram na padzie i nie narzekam. Nie mam miejsca na kierownicę w pokoju niestety. Ja bym na twoim miejscu sprawdził jak sie ona zachowuje jeszcze w innych grach na konsoli. A w opcjach w GT5 są jakieś ustawienia do kierownic sprawdź tam jeszcze
                Zapraszam tutaj.

Komentarz

W ustawieniach to nawet FF nie da się całkowicie wyłączyć...

SprawdzÄ™ jeszcze na kompie i wtedy pokombinujemy.
                  GT5 - 100%
                  GT6 - 100%
                  GTS - 100%
                  GT7 - 100%

Komentarz

Na kompie może chodzić bez zarzutów. U mnie tak było.
                    Zapraszam tutaj.

Komentarz

Kurczę, na kompie śmiga jak należy. Stawiam na niedopięte kable, lecz jutro na samej konsoli przetestuję.
                      GT5 - 100%
                      GT6 - 100%
                      GTS - 100%
                      GT7 - 100%

Komentarz

Mam taki problem z hamulcem i gazem też!

Kierownica ma już ponad rok, blokowanie (pulsowanie) hamulca zaczęło się pół roku po zakupie, więc złożyłem reklamacje - wymienili mi na nowe pedały. Jednak po miesiącu problem wrócił i zabrałem się sam do roboty - rozebrałem i wyczyściłem wszystko! Problem ustał - robiłem tak dobre kolejne pół roku samemu czyszcząc potencjometry i nakładając nowy smar. Ostatnio , gdy to zrobiłem problem nie minął!!! Pedały rozebrałem już chyba z 8 razy i dalej to samo - wykonałęm wszystkie proponowane metody "garażowego tuningu" - piłowanie plastiku, a nawet miałem podejrzenie , że kabel jest uszkodzony, również go skróciłem i połączyłęm i nic!! Co może być przyczyną? Nie mam już gwarancji, a gaz i hamulec pulsują - nie da się jechać w GT5, jedynie w WRC3 da radę, bo tam jest mniejsza czułość/reakcja pedałów więc tego gra nie wyłapuje - pomóżcie proszę!!!!

Komentarz

PracujÄ™...
                        X