Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Telefony komórkowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Telefony komórkowe

Żebym nie był gołosłowny tutaj link o noki http://opda.pl/nowiny/rozne/378-nokia-z ... -2013-roku
    A poza tym,nokia nie ma gpu,które nie pozwala zagrać nawet w głupie angry birdsy

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
      Żebym nie był gołosłowny tutaj link o noki http://opda.pl/nowiny/rozne/378-nokia-z ... -2013-roku
      A poza tym,nokia nie ma gpu,które nie pozwala zagrać nawet w głupie angry birdsy
      Dla gier kupujesz telefon?

Komentarz

Powiem ci że to było jednym z moim wyznacznikiem.np mogę sobie pograć w Gran Turismo 1 i 2 kiedy chce i to na serio w miarę komfortowo(jeśli ci ekran dotykowy nie podoba to możesz podłączyć ten od PS3 a od 4.0 można przez USB podłączyć(na twoim kochany symbianie nie podłączysz pada ani nie pograsz przez emu PSX

Komentarz

Powiem ci że to było jednym z moim wyznacznikiem.np mogę sobie pograć w Gran Turismo 1 i 2 kiedy chce i to na serio w miarę komfortowo(jeśli ci ekran dotykowy nie podoba to możesz podłączyć ten od PS3 a od 4.0 można przez USB podłączyć(na twoim kochany symbianie nie podłączysz pada ani nie pograsz przez emu PSX
          Zawsze o tym marzyłem żeby podłączyć pada do telefonu

Komentarz

To w czym jest nokia z symbianem taka zajebista? Bo jak na razie żadnych argumentów nie przeczytałem tylko ciągle kyjgel odwracasz kota ogonem.
            http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Kyjgel powiem ci tyle.Ja mogę podłączyć mojego andka do telewizora pada do telefonu uruchomić usługę OnLive(tak działa i to naprawdę dobrze) i mam przenośną konsole(wymaga dość szybkiego internetu(ale kto w obecnych czasach nie posada wi fi.Symbian do takich opcji nie ma startu.
              PS pokaż mi telefon do 700 zł dorównującemu mojej xperi Neo V pod względem oferowanych funkcji.(chodzi mi o telefon nowy)

Komentarz

hm.. powiem Wam, że uwielbiam Orange. :mrgreen: wypowiedziałem im umowę. dziś do mnie zadzwonili z wybitną ofertą - abonament 59 zł za 42 zł miesięcznie + neo V za 34 zł..
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

I co odpowiedziałeś?

Komentarz

no pewnie, że wziąłem pewnie zaraz mi wypomnicie, że wcale nie taka niesamowita oferta, ale.. dostałem praktycznie 3 razy więcej niż oferowano mi w salonie, tak więc polecam wypowiadać umowę
                    http://najalternatywniej.blogspot.com/
                    keep calm & carry on
                    digart - lastfm
                    ---
                    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                      no pewnie, że wziąłem pewnie zaraz mi wypomnicie, że wcale nie taka niesamowita oferta, ale.. dostałem praktycznie 3 razy więcej niż oferowano mi w salonie, tak więc polecam wypowiadać umowę
                      Biuro obsługi, czy internetowe oferty są zdecydowanie korzystniejsze, ale częściej są pomyłki w umowach bo na słowo się je robi...
                      Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                      B Spec - 40 level
                      60 x Gold
                      http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Kyjgel powiem ci tyle.Ja mogę podłączyć mojego andka do telewizora pada do telefonu uruchomić usługę OnLive(tak działa i to naprawdę dobrze) i mam przenośną konsole(wymaga dość szybkiego internetu(ale kto w obecnych czasach nie posada wi fi.Symbian do takich opcji nie ma startu.
                        PS pokaż mi telefon do 700 zł dorównującemu mojej xperi Neo V pod względem oferowanych funkcji.(chodzi mi o telefon nowy)
                        Nokia C7.
                        Zamieszczone przez Bimbak
                        To w czym jest nokia z symbianem taka zajebista? Bo jak na razie żadnych argumentów nie przeczytałem tylko ciągle kyjgel odwracasz kota ogonem.
                        Czytaj moje posty stronę wcześniej, chyba że masz problemy ze zrozumieniem. Ale dodam od siebie jeszcze trochę,
                        na przykładzie Nokii C7 która nie jest znowu taką nowością:
                        -Aparat duuuużo lepszy niż w Xperia Neo V
                        -Transmiter FM
                        -Symbian Anna nie potrzebuje dwóch rdzeni żeby płynnie chodziła
                        -USB OTG
                        -Usługa OVI (która jest zajebistym patentem)
                        -Darmowa Navi
                        -WyglÄ…d to rzecz gustu ale mnie siÄ™ po prostu podoba.

Idźcie do salonu/sklepu/komisu i jeśli macie okazję to pobawcie się jakimś modelem z tym systemem, sami ocenicie. Nie mówię że Symbian to jest system idealny, bo już WP, iOS, Meegoo są lepsze ale też nie jest taki zły jak wam się wydaje, tym bardziej jeśli nie mieliście okazji bliżej przyjrzeć temu systemowi. Niektórych jara rootowanie, kustomicacja, robienie konsoli z telefonu, bawienie się benchmarkami....każdy ma jakieś zboczenie. Dla mnie telefon jest przede wszystkim tym czym być powinien, czasem zrobię parę zdjęć, posłucham muzyki i wejdę na FB i po ch*** mi telefon z dwoma rdzeniami do tego i 1GHZ ramu (gdzie to czasem nawet nie wystarcza).

Komentarz

Kyjgel powiem ci tyle.Ja mogę podłączyć mojego andka do telewizora pada do telefonu uruchomić usługę OnLive(tak działa i to naprawdę dobrze) i mam przenośną konsole(wymaga dość szybkiego internetu(ale kto w obecnych czasach nie posada wi fi.
                          Wybacz ale argument z dupy na maksa. Co z tego że mam net 50mb szybki w domu, telefon to sprzęt przenośny, w domu to do grania mam sto razy mocniejszego kompa czy konsole. Pograj w polsce na OnLive to pogadamy.

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                            Zamieszczone przez Bimbak
                            Czytaj moje posty stronę wcześniej, chyba że masz problemy ze zrozumieniem. Ale dodam od siebie jeszcze trochę,
                            na przykładzie Nokii C7 która nie jest znowu taką nowością:
                            -Aparat duuuużo lepszy niż w Xperia Neo V
                            -Transmiter FM
                            -Symbian Anna nie potrzebuje dwóch rdzeni żeby płynnie chodziła
                            -USB OTG
                            -Usługa OVI (która jest zajebistym patentem)
                            -Darmowa Navi
                            -WyglÄ…d to rzecz gustu ale mnie siÄ™ po prostu podoba.

Idźcie do salonu/sklepu/komisu i jeśli macie okazję to pobawcie się jakimś modelem z tym systemem, sami ocenicie. Nie mówię że Symbian to jest system idealny, bo już WP, iOS, Meegoo są lepsze ale też nie jest taki zły jak wam się wydaje, tym bardziej jeśli nie mieliście okazji bliżej przyjrzeć temu systemowi. Niektórych jara rootowanie, kustomicacja, robienie konsoli z telefonu, bawienie się benchmarkami....każdy ma jakieś zboczenie. Dla mnie telefon jest przede wszystkim tym czym być powinien, czasem zrobię parę zdjęć, posłucham muzyki i wejdę na FB i po ch*** mi telefon z dwoma rdzeniami do tego i 1GHZ ramu (gdzie to czasem nawet nie wystarcza).
                            Czytałem twoje posty ... a z czytania ze zrozumieniem zawsze miałem najlepsze oceny w klasie ... czasem nawet rozumiem więcej niż autor chciał napisać
                            Z rzeczy które wymieniłeś to faktycznie tylko aparat jest zwykle bardzo dobrej jakości, przynajmniej w nokiach które znam. Bardzo mi się podobał zwłaszcza w nowej E7, która poza tym niczym mnie nie zachwyciła, a wyświetlacz i działanie ekranu dotykowego wołają o pomstę do nieba. Anna nie jest intuicyjna nawet dla mojego szwagra, który tylko nokie potrafi obsługiwać, a zagłębiając się w dalsze ustawienia telefonu znajdziesz ten sam burdel co w zwykłym symbianie. Mało co można w łatwy sposób zmienić/ustawić.
                            Ovi jest ok, ale to żadna rewelacja, chyba że ktoś przez ostatnie 10 lat był zamknięty w piwnicy. Jego dodatkowe funkcjonalności względem Appstore-ów konkurencji są stopniowo wyłaczane, lub (dla mnie przynajmniej) bezużyteczne. Gdzie teraz nie ma Darmowego Navi? Dodatkowo ta w Nokii to straszny shit, jak zresztą każda navi na telefon.
                            USB OTG - jak często tego potrzebujesz? Używasz tego transmitera? Jak to działa? Bo ja jeszcze nie widziałem transmitera, który by nie łapał zakłóceń. Pomijam fakt, że mając w aucie Radio z BT, transmiter w telefonie ma tyle sensu co podczerwień.
                            Jak masz tak małe wymagania to po co Ci symbian? To wszystko oferuje teraz każdy telefon za złotówkę, więc po co wydawać 500 PLN za półprodukt jakim bez wątpienia jest Nokia 500. Stare chińskie powiedzenie głosi: Jak się na czymś nie da odpalić angry birds to hańba temu co zowie to smartfonem
                            http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Squad można to obejść.Chodziło mi o samą możliwość.Nie każdy ma konsole czy mocnego kompa
                              Co do Noki.
                              Używasz tak bardzo aparatu w komórce?Czy ja wiem czy o wiele lepszy ma aparat.Sony Ericsson zawsze robił dobre aparaty w komórkach jak nie najlepsze(i nie wyjeżdżaj mi tu że Nokia ma więcej mega pixeli).
                              Co do USB OTG.W ICS jest oficjalnie wspierane urządzenie podłączone do USB
                              Według mnie Ovi niczym nie przewyższa android marketu,a wręcz mu ustępuje.
                              Transmitera FM raczej wątpię żeby ktoś używał.
                              CO do szybkości działania.Pójdź do orange i zobacz przetestuj sobie jak chodzi xperia Neo V.Zwiech nie uświadczysz.I nie ma 2 rdzeniowego procka i tylko 512 MB ramu(ciekawe jakie urządzenie ma 1Ghz ramu :mrgreen: )
                              Widać opierasz się na sterotypach i nie możesz zrozumieć że obecnie Nokia nie są czołówką pod względem smartphonów(wyniki sprzedaży pokazują jak szybko nokia traci rynek)
                              Powiedz mi czego brakuje ci w androidzie(i nie bierz przykładów typu spica czy X

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                                Czytałem twoje posty ... a z czytania ze zrozumieniem zawsze miałem najlepsze oceny w klasie ... czasem nawet rozumiem więcej niż autor chciał napisać
                                Więcej niż autor chciał napisać? To wiele tłumaczy :wink:
                                Zamieszczone przez Sqad
                                Bardzo mi się podobał zwłaszcza w nowej E7, która poza tym niczym mnie nie zachwyciła, a wyświetlacz i działanie ekranu dotykowego wołają o pomstę do nieba.
                                Wyświetlacz w przeciwieństwie do SAMOLED nie przekłamuje kolorów i nie ma oczojebnego kontrastu, w słońcu jest dużo lepiej widoczny, a reakcja na dotyk jest ok, nie wiem skąd te wnioski
                                Zamieszczone przez Sqad
                                . Anna nie jest intuicyjna nawet dla mojego szwagra, który tylko nokie potrafi obsługiwać, a zagłębiając się w dalsze ustawienia telefonu znajdziesz ten sam burdel co w zwykłym symbianie.
                                Wnioskuję że chyba nie miałeś w ręce telefonu z tym systemem, albo naprawdę proste rzeczy sprawiają Ci problemy :wink:
                                Zamieszczone przez Sqad
                                Gdzie teraz nie ma Darmowego Navi? Dodatkowo ta w Nokii to straszny shit, jak zresztą każda navi na telefon.
                                Nawigacja w Nokii jest bardziej szczegółowa od map Tom Toma, przynajmniej jeśli chodzi o nasz kraj, nawigacja się nie wiesza i nie zacina się.
                                Zamieszczone przez Sqad
                                USB OTG - jak często tego potrzebujesz?
                                Fajna rzecz do przerzucania fotek z pamięci przenośnej, bo podpinanie myszek/klawiatur/padów jest śmieszne jak dla mnie
                                Zamieszczone przez Sqad
                                Używasz tego transmitera? Jak to działa? Bo ja jeszcze nie widziałem transmitera, który by nie łapał zakłóceń. Pomijam fakt, że mając w aucie Radio z BT, transmiter w telefonie ma tyle sensu co podczerwień.
                                Nie widziałeś w ogóle chyba transmitera FM, skoro nie wiesz jak działa, to taka "rozgłośnia radiowa" Ustawiamy konkretną częstotliwość FM i możemy cieszyć się muzyką z telefonu chociażby w aucie i to bez żadnych zakłóceń(nawet transmiter z MM za 50zł nie jest na nie narażony, trzeba znaleźć częstotliwość na która nie łapie żadnej stacji, a co do BT to jeszcze niewielu ma taki bajer w swoim Car-Audio.
                                Zamieszczone przez Sqad
                                Stare chińskie powiedzenie głosi: Jak się na czymś nie da odpalić angry birds to hańba temu co zowie to smartfonem
                                Smartfon to każdy telefon z OS. Czyli nawet Ericsson R380 nim jest :wink:

@janki96Wcale nie opieram się na stereotypach, ba nawet podkreśliłem wcześniej że Nokia może wyjść na prostą bo wiem że jest cienko. BTW. Nie mówię że Symbian jest lepszy od Androida, tylko wkurza mnie to że ludzie którzy co najwyżej bawili się telefonem z tym systemem przez 5 minut mają najwięcej do powiedzenia, to są właśnie stereotypy. A A co do Androida chcę podkreślić że jest tak wychwalany a wcale nie jest idealnym OS, gdzie główną jego zaleta jest rozbudowana personalizacja i AM który ma tyle badziewnego syfu że iOS jest wzorem do naśladowania, do tego znalezienie ustawień jest bardziej skopane niż w starych symbianach, jest systemem który musi dopasować się do wielu platform przez co potrzebuje mocnych bebechów i aktualizacje na starsze modele wychodzą bardzo późno albo wcale. Trzeba patrzeć obiektywnie, widzieć ciemne i jasne strony wszystkich OS.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X