Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Telefony komórkowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Telefony komórkowe

Zamieszczone przez janki96
    Zamieszczone przez HAJ$u
    Nokia, niech wypuści godnego następcę 8800 Carbon Arte. Wg mnie dużą ilość biznesowych klientów Nokia straciła...
    A przypadkiem seria E nie była biznoesowa?

Owszem, E jest biznesowa. Ale modele 8800, były jak by nie patrzeć bardzo prestiżowe. I klientów klasy premium Nokia straciła.
    Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
    B Spec - 40 level
    60 x Gold
    http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Jak ktoś chciałby być naprawdę premium to Vertu był dla niego.

Komentarz

Idąc tym tokiem myślenia, to Ferrari czy Lambo nie jest premium tylko Pagani lub Bugatti. Vertu zaczynają się od co najmniej 5 tys. Euro. a Carbona miałeś za 5 tys. PLN. Zresztą 8800 mogłeś kupić w Erze itd. mając firmę cena była dość przystępna, a prestiż mega. Do dziś dnia nie widzi się dużo 8800, a nawet widząc ten telefon u kogoś, kto się zna to robi łał.

A Spec - 40 level
        B Spec - 40 level
        60 x Gold

Komentarz

Zamieszczone przez HAJ$u
          Do dziś dnia nie widzi się dużo 8800, a nawet widząc ten telefon u kogoś, kto się zna to robi łał.
          Akurat na allegro jest dość dużo telefonów,ale Nokia wypuściła coś w tym stylu sprawdź Nokie Oro,jej ceny też są odpowiednie,a popularność na pewno jest bardzo mała

Komentarz

Zamieszczone przez HAJ$u
            zaczynają się od co najmniej 5 tys. Euro. a Carbona miałeś za 5 tys. PLN. Zresztą 8800 mogłeś kupić w Erze itd. mając firmę cena była dość przystępna, a prestiż mega. Do dziś dnia nie widzi się dużo 8800, a nawet widząc ten telefon u kogoś, kto się zna to robi łał.
            Na uczelni w mojej klasie (50 uczniów) były 3 osoby które miały ten telefon. On tylko fajnie wyglądał ale z czasem im się popsuły. Najciekawsze jest to że komisy które sprzedawały ten model nie udzialały gwarancji (z powodu awaryjności tego produktu). Dziś używaja Iphone, lub ten najlepszy Blackberry (który też ma wysoką awaryjność).

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
              Zamieszczone przez HAJ$u
              Do dziś dnia nie widzi się dużo 8800, a nawet widząc ten telefon u kogoś, kto się zna to robi łał.
              Akurat na allegro jest dość dużo telefonów,ale Nokia wypuściła coś w tym stylu sprawdź Nokie Oro,jej ceny też są odpowiednie,a popularność na pewno jest bardzo mała

116 sztuk 8800 na allegro nie jest wg mnie jakoś dużym wynikiem. No dziwne z awaryjnością, bo ten telefon nic nie ma w sumie. Ciekawym jak mi się będzie sprawować, bo chyba nie długo będę miał.

A Spec - 40 level
              B Spec - 40 level
              60 x Gold

Komentarz

W końcu pojawiają się telefony z WP8. Sprzętowo jest świetnie, w końcu jest obsługa kart micro SD, przesyłanie plików przez bluetooth. Samsung pokazał Ativ S, bliźniaka GSIII, Nokia Lumie 820 i 920, na horyzoncie HTC. Czekam dalej i trzymam kciuki bo WP jest naprawdę świetnym systemem.

Komentarz

I w końcu nie będziemy stali przed ograniczonym wyborem (iPhone czy Android?)

Komentarz

iPhone jest dobrym telefonem, osobiście bardziej mi odpowiada niż android, ale co dziwne ma wiele ograniczeń co WP, a niektóre nawet tak kuriozalne że aż trudno w to uwierzyć. Mam na myśli chociażby brak raportów doręczeń, w mailach możemy zamieścić max. 5 zdjęć. Ale wynagradza to szybkością działania, łatwością obsługi i przepastnym sklepem z aplikacjami. iOS do pewnego czasu był wzorem do naśladowania (Android wziął sobie to nazbyt do serca) ale ostatnio osiągnął stan stagnacji i teraz to w iOS jest wiele inspiracji branych z Androida. Co do zielonego robota to nigdy nie mogłem się przekonać. Jego zalety są widoczne gdy jest wolny wszelkich nakładek które go zbytnio obciążają. W wersji 4.1 jest to dojrzały system ale...na pierwszy rzut oka. Wchodząc do menu jest jak w przysłowiowym "im dalej w las tym więcej drzew". Nielogiczne poukładane i poukrywane opcje, nielogiczność i zbędność wielu pozycji, do tego wszystko okraszone niespójny i "cukierkowym" designem. Skupmy się na widżetach. fajna sprawa, przyznam, ale jeśli przesadzimy z ich ilością na ekranie głównym to możemy się liczyć z pooooowwwwaaaażnym spadkiem płynności. żeby w pełni cieszyć się płynnością androida musimy zaopatrzyć się w jakiegoś flagowca lub w przypadku słabszego/starszego sprzętu bawić się we wgrywanie na nowo systemu i Custom romy, co jest dla mnie nie do przełknięcia.Również in plus argumentem może wydawać się Google Play z milionami aplikacji. Ale co z tego skoro większość to syf napisany przez 12 letnich "wannabeprogramistów" Wszystkie najważniejsze i najpotrzebniejsze appsy (lub ich alternatywy)mają chyba wszystkie sklepy z aplikacjami.
                    Windows Phone można kochać lub nienawidzić, ale po prezentacji telefonów z WP8 można odnieść wrażenie że system pozbył się chorób wieku dziecięcego. Nie będzie potrzebny nam już Zune do zarządzania pamięcią telefonu, "printscreen", własne dzwonki, jądro NT, pełna symbioza z desktopowym Windows 8 plus wiele innych ficzerów. No i oczywiście to co dał nam WP7, czyli płynność działania nawet po długim i intensywnym korzystaniu z telefonu, brak zawieszania się, spójność wyglądu menu i opcji, świetny mobilny IE i nieduże zapotrzebowanie w energię.

Komentarz

Wydaje mi się jesteś w częściowym błędzie.
                      Jeśli chodzi o Androida nie rozumiem zarzutu nie logiczności i wielu zbędnych funkcjach. Co do skomplikowania i logiczności to niema zarzutów, to że system jest otwarty i posiada wiele możliwości to raczej zaleta, jeśli chodzi o logiczność to jest i to jak najbardziej, wystarczy usiąść i się pobawić po chwili obcowania można znaleźć wiele interesujących nas ustawień.
                      No chyba że kryterium jest dziecinnie proste użytkowanie, wtedy polecam jakiś telefon dedykowany dla dziadków z dużym ekranem i dwoma klawisza "odbierz" i "zadzwoń".
                      Na prawdę ogarnięcie samego działania dla zwyczajnego człowieka to chwila moment, od obsługi do pełnego modowania nie daleka droga.

Widżety? One wcale nie obciążają tak systemu, miałem ZTE z 600mhz procesorem i nie było żadnego problemu z przewijaniem ekranu lub szybkością czy stabilnością systemu. Bardziej chodzi tu o launcher który może jeść sporo ramu i ewentualnie jego waga może mieć wpływ na płynność ale w żadnym wypadku działanie aplikacji. Bo te w przypadku większego zapotrzebowania na ram same zabijają zbędne procesy. Jeśli jednak to Cię nie przekonuje to zawsze możesz zostać przy firmowych nakładkach które są bardzo lekkie i funkcjonalne.
                      I nie prawda że trzeba mieć kombajn żeby w pełni bawić się Androidem. Jeśli masz słabszy sprzęt to spokojnie uciągnie andka 2.3.7 Np. w moim przypadku Galaxy S jest wstanie szarpnąć 4.0.3 lub nawet Jelly bean. Wszystko zależy od konfiguracji. Już na stockowych romach telefony działają płynnie i satysfakcjonująco dla normalnych użytkowników a modowanie to kwestia dla ludzi którzy chcą wycisnąć ostatnie soki z maszyny lub uzyskać dodatkową funkcjonalność. Sam wahałem się czy rootować swojego S bo stockowy Gingerbread w zupełności wystarczał ale skłoniłem się bo bardzo brakowało mi opcji zaimplementowanych w cyanogenie i możliwości overclockingu. Dodam że wielką zaletą androida jest jego otwartość dzięki temu od for takich jak Xda dostajemy wspaniały zoptymalizowany do bólu softwear. Dzięki temu mogę stymulować pracę procesora od 100mhz do 1.3Ghz w zalezności od potrzeb podkręcać chip graficzny, system działa płynnie i stabilnie w dodatku mam wiele użytecznych opcji. W takim wypadku telefon o takich parametrach i takiej cenie dorównuje wydajnością wiele droższych produkcji postawionych na innych systemach.

Polecam posiedzieć i się wgłębić zamiast z góry oceniać. Prostuje nieco Twoje wyobrażenie na temat androida tym samym nie karcąc innych opcji takich jak winda czy Ios. Każdy dobiera wg potrzeby ja np. lubię mieć dużą kontrolę nad systemem i opcje szerokiej personalizacji.
                      W normalnym wypadku jesteÅ› skazany na to co oferuje producent nie zaleznie czy jest to dobre czy nie, android otwiera drogÄ™ do szukania optymalnej opcji dla Ciebie.

Komentarz

Dzięki uprzejmości kolegi miałem do dyspozycji Galaxy Nexusa (a on mojego starego HTC Mozart) i mogłem się dosyć dobrze przyjrzeć temu systemowi. Android 4.1 JB działa bardzo płynnie, jest na czym zawiesić oko i ma wiele zalet, ale już grzebanie w opcjach wymaga więcej czasu i nauki, trzeba szukać, grzebać, niektóre pozycje się dublują, jest chaos. Widżety na G Nexus nie sprawiały żadnych problemów, ale na Galaxy Ace to już była tragedia. Poza tym piszesz o nakładkach producentów. Touchwizz na Samsungach z GB nie jednego wyprowadził z równowagi i z pewnością nie są "lekkie" tak jak napisałeś. Bliższy ideału jest Sense UI od HTC, ale nadal jest zasobożerny. Poczytaj zresztą o tym w sieci.
                        Tak jak mówiłem, nie każdy ma ochotę rootować systemy, gotować romy, launchery, cyanogeny i inne wynalazki dla biznesmena czy gospodyni domowej jest to czarna magia. Wielu fanów androida robi ogromny błąd polecając szukającym nowego telefonu low endy typu Smasung Galaxy Y, Gio, Pocket, HTC Desire S, Desire C lub Sony Xperia Tipo, bo na dzień dobry się zrażą do tego systemu. Wystarczy obejrzeć wideo testy tych telefonów by zobaczyć jak ten system laguje w telefonie wyjętym z pudełka. Sekundowe opóźnienia, niewystarczająca reakcja na dotyk, itd.
                        Jeśli chodzi o WP to lowendy takie jak Lumia 610 i Omnia M działają tak samo szybko jak te mocniejsze modele, mając 256mb/384mb ramu. Fakt, w Lumii parę aplikacji jest niedostępnych, ale deweloperzy mają obowiązek zoptymalizować swoje aplikacje pod taką ilość ramu. Wiele mówi się że Microsoft zostawił obecnych użytkowników na lodzie nie dając im możliwości aktualizacji systemu do WP8, a tylko WP7.8 . Fakt, nie jest to przyjemna informacja, ale było to niemożliwe, bo WP7,5 siedzi na jądrze CE a WP8 na NT co jest nieopłacalne. Chodź nadchodzi wiele informacji że Lumia 900 dostanie WP8. Ciekawe bo moja Lumia 800 ma prawie identyczne bebechy. Zresztą MS obiecał że będzie jeszcze długo wspierał obecnych posiadaczy Windows Phonów i na aktualizacji 7,8 się nie skończy.

Komentarz

Musiałbym poszukać na necie rozmiaru i zasobożerności sense, mnie nie lagował na stocku a był na andku 2.3.6 brandowanym na T mobile. To wszystko dziwne bo nawet najbardziej rozbudowany i najcięższy launcher "Go launcher launcher Pro" działał sprawnie na 600mhz procku, oczywiście niema mowy o idelanej płynności w efektownych przejściach czy przewijaniu ale przy normalnym stanie rzeczy użytkowanie jest miłe i przyjemne. Na słabszych sprzętach jak wspominałem ADW launcher to najlepsze rozwiązanie zapewniające wspaniałą kulturę pracy. Co do low endów to bardzo dużo bawiłem się GIO, analogicznie do ZTE z tym że 800mhz, oferuje takie samo działanie plus dodatkowa porcja mocy obliczeniowej. Więc proszę nie mów że muły bo całkiem zacne telefony z cudownym przełożeniem ceny do możliwości. Spokojnie możesz odpalić ponad 80% gier dedykowanych architekturze armv6.

Więc jak mówisz gosposia domowa nie będzie wymagała odpalania highendowych gier na swoim GIO. Dlatego spokojnie taki tel jej wystarczy plus kilka podstawowych użytecznych aplikacji. Powtarzam że nie trzeba się bawić by telefon zaspokajał zapotrzebowanie przeciętnego użytkownika.

Jeśli jednak chcemy poczarować lub wyciągnąć tkzw.110% wtedy zaczyna się szukanie złotego środka między funkcjonalnością, wydajnością , żywotnością. A pole do popisu jest ogromne bo ta platforma posiada ogromne zaplecze w postaci alternatywnych programistów tworzących nawet na starsze telefony dając im nowe życie i tchnienie. Kupiłem Galaxy S bo na S2 obecnie mnie nie stać o S3 nie wspominając a rootuje i moduje by zmusić go naciśnięcia exynosa i PowerVR do pełni swoich możliwości. Dzięki temu ciesze się takimi grami jak Dead trigger, Shadow gun i kilka innych topowych produkcji które nomen omen hulały już na stockowej konfiguracji ale teraz pozostawiają już mało do życzenia. Jestem chyba maniakiem i bardzo cenię sobie zdejmowanie kagańców tym małym komputerkom i konfigurowaniu pod swoją osobę i oczekiwania.

Mimo wszystko osobiście polecam. Bolączki to duże zapotrzebowanie na energię przy mocnych bebechach i dużych ekranach i zapychanie ramu linuxowym stylem pracy. Jednak w tej kwestii zdania są podzielone.

Komentarz

Co do nakładek ciekawy artykuł, jest masa innych: http://bezprzyciskow.pl/interfejsy-prod ... tw-i-sense
                            Co do płynności działania systemu to chyba jest chyba sprawa subiektywna, bo przyzwyczaiłem się do Metro UI, oraz korzystałem z czystego Androida 4.1 więc chyba wyłapuję najmniejsze zająknięcia co mi przeszkadza. Ale oglądając testy ostatnich lowendów z Androidem złapałem się za głowę. Zobacz testy na YT HTC Desire C oraz Sony Xperia Tipo. Takie lagi są nie do przyjęcia moim zdaniem

Komentarz

Co do lagów, wkurza mnie to czasem niemiłosiernie. Mój GIO od czasu do czasu potrafi łapać takie lagi, jakby Pentium II miał do konwersji godzinę filmu w full hd. Co lepsze, te lagi najczęściej występują na "pulpicie", gdzie mam słownie dwa ekrany: na jednym parę folderów z posortowanymi programami, a na drugim widget baterii, stanu pamięci, temperatury telefonu i użycia RAMu wraz ze skrótami do avasta i cleanera cache. Lagi są tak duże, że spowalnia nawet animacja przechodzenia między tymi dwoma ekranami. Dopiero zamknięcie aktualnie używanych aplikacji w menedżerze i czasem dodatkowo czyszczenie cache uwalnia mnie od lagów. W pamięci cache rzadko mam więcej, niż 10MB, a lagi występują niezależnie od czynności. Czasem są, czasem tydzień pracuję "gładko", jak na możliwości GIO.

Android 2.3.4 gingercostam

Komentarz

Nie martw się, nawet w Galaxy Ace się to zdarza. Jeśli dla kogoś szybkość systemu jest priorytetem a nie chce wydawać grubej kasy na telefon, polecam słuchawki z Windows Phone. O ile przełknie minimalistyczny design i pewne ograniczenia.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X