Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Telefony komórkowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Telefony komórkowe

Troche to wynika pewnie z natury pracy ramu który automatycznie jest zapychany to dobre i zle zarazem, w potrzebie on sam uwalnia rzadana ilosc pamieci co moze powodowac spowolnienie a takze procesy w tle. Dlatego ja po roocie od razu wywalilem niepotrzebne aplikacje systemowe kradnace zasoby.

Telefony z Andkiem to dobry zapychacz rynku, oferuja ogromne mozliwosci za niewielkie pieniadze, sa idealne do wlepiania w ofertach mix, za zlotowke etc. osobiscie nie spotkalem sie z jakimis powaznymi spowolnieniami systemu. Owszem scinki sie zdarzaja. Wynika to tez z procesora bo w starszych instalowane sa armv6 ktore sa mniej wydajne od armv7, dla przykladu przy takiej samej czestotliwosci wydajniejszy bd ten drugi. Dlatego ja przy normalnym uzytkowaniu swojego S ustawilem min 200mhz max 800, zapewniam ze starcza do pelnej funkcjonalnosci. Podkrecam tylko do gier. Interfejsc wspierany akceleracje sprzetowa, reasumujac tel jest wydajny i oszczedzam baterie. To o czym mowi Kyjdel to sprawa optymalizacji pewnie, producent tworzacy soft dla jednego rodzimego telefonu musi dopasowac go pod konkretny model tym samym osiagajac dobry balans. Urzadzen z androidem jest duzo (wchodzi juz nawet do aparatow i wyskakuje z lodowki) wiec niema mowy o swietnym spasowaniu, dlatego z pomoca ida alternatywne romy ktore robia to co trzeba. Jednak mowie nie sa to tak wielkie wady ktore odstrasza przecietnego Kowalskiego.

Osobisicie cieszy i przeraza mnie skala rozwoju smartfonow, galaxy s ktory tak nie dawno byl high endem dzis jest zwyklym bolkiem. Majac ZTE myslalem ze Ska bedzie rakieta i jak na te pieniadze jest. Jestem z niego zadowolony ale juz mi czegos brak i marzy mi sie mocny dwurdzeniowiec. Gdy tego bd mial pewnie zachce mi sie Tegry, kolo sie zat
    acza a zanim do tego dojde to s3 bedzie juz w epoce kamienia lupanego zas na rynku ujrzymy smarty zapewne o mocy obecnej generacji konsol.

Kibicuje innym systemom, gdyz zaostrza rywalizacje a za tym idzie dbalosc i klijenta i jakosc. A takze zapewni wybor. Na dzien dzisiejszy mimo wad i zalet uwazam ze Android to bardzo dobra platforma z duzymi mozliwosciami.

Komentarz

A według mnie przy obecnej wydajności systemu, niedługo ten rozwój się zatrzyma. Przy takich rozmiarach podzespołów raczej nie ma co marzyć o tym, że będą miały moc obliczeniową na poziomie konsol.
      GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
      Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Został jeszcze proces technologiczny 28nm, to pozwala na spore czestotliwosci. Do tego kilka rdzeni. Rozwoj jeszcze pojdzie w uklady graficzne a takze wiecej szybszego ramu. Pole do popisu jest duze a nie wydaje mi sie zeby szajsung, sony, htc i jebane apple odpuscilo wyscig zbrojen. S3 jest potezne ale juz powstal uklad bijacy go wydajnoscia.

Komentarz

Wszystko fajnie, ale mimo że technologia 28nm jest mało zasobożerna to i tak technologia akumulatorów w komórkach stoi praktycznie w miejscu. Poza tym na rynku dostępne są już czterordzeniowe urządzenia, ale nie mają one praktycznie żadnego zastosowania (oprócz paru gier w Tegra Zone). To tylko marketingowe chwyty i wojna na cyferki, które rajcują tylko technologicznych onanistów patrzących na benchmarki które z rzeczywistością mają niewiele wspólnego. Producenci powinni skupić się raczej na optymalizacji systemu i tak jak już wyżej pisałem na dobrej baterii.
          Nie rozumiem tej niechęci do Apple, które jest tak demonizowane. Mnie, jako kupującego nie interesują wojny patentowe, wydumane hasła i papka marketingowa. Interesuje mnie końcowy produkt. Apple z obecnym modelem straciło pozycję lidera, ponieważ konkurenci już znacznie się oddalili. Już nie wystarcza 3,5 calowa retina, co jeszcze do niedawna było zapewnieniem Apple. Nowy iPhone jest być lub nie być dla Apple. Co do hardware to Apple nigdy oficjalnie nie podaje szczegółowych parametrów iPhonów (to zasługa Blogerów którzy biorą się za rozkręcanie telefonów) co cieszy, bo nie walczą cyferkami, ale możliwościami, a te są zawsze zadowalające.

Komentarz

No, dostajesz bebechy na grosze w dizajnerskim opakowaniu za ogromne pieniadze. Z fakt dosc dobrym systemem. Apple to wojny i wojenki o byle bzdury podczas gdy nawet sami nie wymyslili swoich patentow. Do tego genialny marketing. Czyli wychuchana plastikowa swiecaca zabawka dla typowych amerykanow dla ktorych kilka opcji to juz nieogar. Pewnie zwykle gowno z logiem apple byloby hitem i wszyscy by je nosili na twarzy.

Co do rozwoju to hardware poszedl szybciej niz programisci, tak jak bylo z galaxy s, w momencie jego wyjscia nie bylo gier w pelni wykorzystujacych jego mozliwosci a teraz potrafi sie niezle dlawic na niektorych grach. Tak samo bedzie z S3 to kwestia deweloperow gier i aplikacji.

Komentarz

Tak jak pisałem. Nie obchodzą mnie wojny patentowe, marketing patenty. Kiedyś to Samsung wzorował się na Apple, teraz jest odwrotnie (chociażby belka powiadomień). iPhone ma bardzo dobre podzespoły i jest świetnie wykonany. Polityka cenowa Apple jest strzałem w 10, urządzenie nie jest tanie a jednak jest jednym z najlepiej sprzedających się smartfonów na rynku. Również mały spadek wartości też musi coś znaczyć.
              Poza tym, jeśli w czasie gwarancji zepsuje Ci się telefon (i gwarancja to obejmuje) to dostajesz nowy telefon, ponieważ żaden serwis nie ma prawa otworzyć telefonu.
              Też początkowo byłem sceptycznie nastawiony do iPhonów, ale wystarczy go lepiej poznać żeby się przekonać. Tylko ta cena...

Komentarz

Jest grupa rozbierajaca ktora rozebrala go i policzyla koszt podzespolow i produkcji. Przebitka kilkukrotna. Nie twierdze ze inni producenci tak nie robia ale tam dostajemy na prawde mocna elektronike zamiast nadgryzionego jabluszka.

Komentarz

Co w iPhone 4s jest słabe? Wyświetlacz Retina? Identyczny aparat jak w Galaxy SIII? Wydajny procesor, Pamięć RAM, układ graficzny? Poza tym wystarczy sprawdzić jak ten telefon radzi sobie w rzeczywistości. Nie jestem fanem Apple, ale liczą się fakty a nie argumenty typu "gówno", "nadgryzione japko".

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                    Jest grupa rozbierajaca ktora rozebrala go i policzyla koszt podzespolow i produkcji. Przebitka kilkukrotna. Nie twierdze ze inni producenci tak nie robia ale tam dostajemy na prawde mocna elektronike zamiast nadgryzionego jabluszka.
                    Tak Dreadziu, jak byś każdy telefon rozebral i policzył go to by wyszedł droższy niż jego cena sklepowa. Ludzie którzy policzyli to zapomnieli że oni kupowali te części na w hurtowych ilościach więc cena tych podzespołów mogła spaść nawet czterokortnie.

Kyjgel Iphony są spoko! Wiele moich kolegów/koleżanek oraz rodzina ma jabłuszko. Nawet ja miałem pierwszą generacje. Byłem bardzo zadowolony. Jedyną rzeczą której nie lubie w nich jest to że sporo ludzi ma to cacko, i poprostu coś takiego już nie jest 'cool'. :mrgreen:

Komentarz

Łindołsy, ajosy, androidy... A Symbian to co, pies?

Komentarz

Nokia Belle W wersji Refresh jest naprawdę świetnym systemem, bardzo przemyślanym i to jedyny system który ma wielozadaniowość z prawdziwego zdarzenia. Nie jest już tak powolny jak jego starsze edycje, wszystko ładnie poukładane i po prostu jest przyjemny dla oka. Niestety Nokia zaczęła traktować po macoszemu ten system i obecnie nie znajdziemy w telefonach z Nokia Belle większej rozdzielczości niż 360 x 640 px i to nawet w najnowszej 808 Pure View. To dla mnie największa wada.

Komentarz

Kyjgel nie masz racji w stosunku do androida,nie chcę mi się pisać bo by moja wypowiedź krótka nie była,moim zdaniem WP nie odniesie sukcesu,Nokia pewnie bardzo wysoką cenę da(widać było to po Lumiiach)

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
                            Kyjgel nie masz racji w stosunku do androida,nie chcę mi się pisać bo by moja wypowiedź krótka nie była,moim zdaniem WP nie odniesie sukcesu,Nokia pewnie bardzo wysoką cenę da(widać było to po Lumiiach)
                            Opisałem mój stosunek do androida poprzez własne wrażenia obcowania z tym systemem, thooorn również, do tego link do artykułu i wskazówkę jakich filmów z testami szukać. Co do WP. Kiedy widziałeś pierwsze reklamy z Windows Phone? Dopiero gdy na rynek wchodziła seria Lumia. Fakt, producenci zaspali, o tym systemie dowiedziałem się z różnych blogów, gdzie opinie były skrajnie różne. Ja sam nie byłem przekonany do niego do momentu zakupu, ale przełamałem się bo chciałem mieć coś innego niż wszyscy. I nie żałuję, ba, mam już drugi telefon z Windows Phone i satysfakcjonuje mnie w pełni. WP8 to dopiero druga generacja systemu, pierwsza ma podobne problemy co pierwsze edycje iOS i Androida. Ale to się zmienia. Market Place z dnia na dzień ma coraz więcej ciekawych i pełnowartościowych aplikacji, nowa generacja telefonów z WP8 która robi ogromne wrażenie i w końcu marka Windows Phone jest coraz bardziej rozpoznawalna. Nokia Lumia 900 jest nadal w czołówce sprzedawanych telefonów w USA, tak samo w Finlandii. Nie nakłaniam nikogo na siłę do tego systemu, mam pewność że ten system zawsze będzie niszowy, ale bardzo widać jak WP jest krytykowany przez większość ludzi którzy nawet nie mieli go w rękach. Mnie bawiło modowanie telefonu gdy miałem Siemensa C60, wgrywałem patche które sprawiały że telefon miał inny kolor stanu sieci, bateria działała dłużej i takie tam...czyli jakieś osiem lat temu. Teraz chcę by telefon działał szybko i bezproblemowo od wyjęcia z pudełka aż do jego sprzedaży, czyli jakieś dwa lata, bez hard resetów, z paroma najpotrzebniejszymi aplikacjami. Kupując konsolę, wiesz że pograsz na niej tak samo jak na komputerze, ale wiesz również że nie postawisz na niej linuxa. Ale będzie służyła wygodnie do tego, do czego była stworzona, bez instalacji gier, ustawiania rozdzielczości i innych dupereli. Dlatego wybrałem WP bo szkoda mi czasu na gotowanie cyganów i jaranie się że mam inny Launcher. To tylko piksele które i tak Ci się znudzą i w końcu ustawisz sobie ulubioną tapetę i dzwonek, to wszystko.

Komentarz

No dobra na Twój krórki post odpowiem
                              Zamieszczone przez kyjgel
                              Opisałem mój stosunek do androida poprzez własne wrażenia obcowania z tym systemem,
                              obecnie android to już inny system niż rok, półtora roku temu,gdy kupujemy zetafona,pokroju SE LWW,Mini 2 czy inny dość nowy smart,nie chodzi tragicznie,ale całkiem płynnie(lepiej niż Lumia 610,płynna to ona za bardzo nie była),oczywiście są telefony pokroju HTC Wildfire czy nieśmiertelnej Spicy,ale to już prehistoria.W segmentach low-endów istnieje tylko Android,jakieś udziały ma symbian i Bada(ciekawy jest fakt że ma większy udział niż cały WP,mimo o wiele mniejszego wspierania przez Samsunga niż było to rok temu),WP z jedną Lumią 610 świata nie zwojuje i jest to w tym segmencie egzotyka
                              Kiedy widziałeś pierwsze reklamy z Windows Phone?
                              Czy widziałeś inne reklamy z Androidem niż serii Galaxy S?Android nigdy nie miał gigantycznej promocji,po prostu był to przełom w segmencie tańszych i średnich urządzeń
                              Dopiero gdy na rynek wchodziła seria Lumia.
                              Rzadko,która seria telefonów miała taką gigantyczną kampanię reklamową,ale skutki są bardzo mizerne,WP nie ma 3% rynku,jest to wynik bardzo słaby
                              I nie żałuję, ba, mam już drugi telefon z Windows Phone i satysfakcjonuje mnie w pełni.
                              Ciebie satysfakcjonuje,ale znakomita większość ma inne preferencje i WP im po prostu nie odpowiada
                              WP8 to dopiero druga generacja systemu
                              3 w między czasie było jeszcze WP7.5 Mangom,to tak jakby liczyć że android ICS jest dopiero 4 generacją systemu
                              pierwsza ma podobne problemy co pierwsze edycje iOS i Androida.
                              kiedy wyszedł Android i iOS?WP powinno od razu nie mieć tych problemów co wyżej wymienione systemu,po co upośledzać system?Powinni uczyć się na cudzych błedach.Microsoft to wielka firma i karygodne są takie błędy
                              Market Place z dnia na dzień ma coraz więcej ciekawych i pełnowartościowych aplikacji,
                              Tak jest w każdym systemie,żadna zaleta,wręcz wada bo musi nadgonić Androida i przede wszystkim iOS,dodatkowo bardzo wysokie ceny w Marketplace
                              Nokia Lumia 900 jest nadal w czołówce sprzedawanych telefonów w USA,
                              jednak daleko jej do sukcesu SGS3 czy choćby niszowego Nota,imo kampania reklamowa Lumi 900 była większa
                              tak samo w Finlandii
                              piszesz tak gdyby Finlandia miała gigantyczny rynek,jest to jeden z mniej istotnych rynków poza tym to ojczyzna Nokii nic zaskakującego
                              Nie nakłaniam nikogo na siłę do tego systemu, mam pewność że ten system zawsze będzie niszowy
                              Dokładnie nigdy nie zdobędzie popularności a Microsoft w końcu sobie odpuści rynek mobilny.
                              Mnie bawiło modowanie telefonu gdy miałem Siemensa C60, wgrywałem patche które sprawiały że telefon miał inny kolor stanu sieci, bateria działała dłużej i takie tam...czyli jakieś osiem lat temu.
                              w porównaniu do modowania androida to niebo a ziemia
                              Teraz chcę by telefon działał szybko i bezproblemowo od wyjęcia z pudełka aż do jego sprzedaży, czyli jakieś dwa lata, bez hard resetów,
                              Obecne Androidy Ci to gwarantują i to w bardzo przystępnych cenach
                              z paroma najpotrzebniejszymi aplikacjami.
                              Wiesz co zdaję mi się że dla Ciebie smartphony nie są stworzone,chyba lepszym wyborem bd Samsung Solid
                              Kupując konsolę, wiesz że pograsz na niej tak samo jak na komputerze, ale wiesz również że nie postawisz na niej linuxa
                              jeszcze rok dwa lata temu można było Linuxa postawić na PS3
                              Ale będzie służyła wygodnie do tego, do czego była stworzona, bez instalacji gier, ustawiania rozdzielczości i innych dupereli.
                              Jeszcze raz Cię pytam po co Ci smartphon?Bo to by mieć coś niszowego?
                              Dlatego wybrałem WP bo szkoda mi czasu na gotowanie cyganów i jaranie się że mam inny Launcher
                              Powiem Ci tak,wybierając Androida pół roku temu,myślałem że go szybko zrotuje wgram lepszy room itp,ale to co oferuje mi smartphon stockowy(czyli po wyjęciu z pudełka) wystarcza mi w zupełności,chodzi płynnie nie restartuje się,dość długo działa na baterii wygodnie się z niego korzysta,wgrywanie romów to opcja nie obowiązek do sprawnej pracy
                              i w końcu ustawisz sobie ulubioną tapetę
                              W WP nie zmienisz tapety bo jej nie ma

Komentarz

obecnie android to już inny system niż rok, półtora roku temu,gdy kupujemy zetafona,pokroju SE LWW,Mini 2 czy inny dość nowy smart,nie chodzi tragicznie,ale całkiem płynnie(lepiej niż Lumia 610,płynna to ona za bardzo nie była),oczywiście są telefony pokroju HTC Wildfire czy nieśmiertelnej Spicy,ale to już prehistoria.W segmentach low-endów istnieje tylko Android,jakieś udziały ma symbian i Bada(ciekawy jest fakt że ma większy udział niż cały WP,mimo o wiele mniejszego wspierania przez Samsunga niż było to rok temu),WP z jedną Lumią 610 świata nie zwojuje i jest to w tym segmencie egzotyka
                                Płynny jest na Galaxy Nexus, na Desire C to już tragedia. W klasie Low End Lumia jest jednym z najwydajniejszych systemów, sprawdź na własne oczy, testy video. Poza tym ile modeli ma sama linia Galaxy? Ludzie wybierają Galaxy Mini bo ktoś ma Galaxy i są pewni że akurat ten w ofercie Zetafon. BTW. Z lowendów Samsung ma również Omnię M. Kolejne są w drodze. To nie seria Galaxy która liczy przeszło 30 modeli. Poza tym klienci się nie gubią w ofercie i mają lepsze obeznanie w tym co kupują.
                                Czy widziałeś inne reklamy z Androidem niż serii Galaxy S?Android nigdy nie miał gigantycznej promocji,po prostu był to przełom w segmencie tańszych i średnich urządzeń
                                Pamiętam i to wiele. Pamiętasz chociażby Era G1? I wiele innych, chociażby SE Play, Motorola Razr i inne w ofertach różnych sieci.
                                Rzadko,która seria telefonów miała taką gigantyczną kampanię reklamową,ale skutki są bardzo mizerne,WP nie ma 3% rynku,jest to wynik bardzo słaby
                                Tam gdzie organizowano na pełnej pompie kampanie reklamowe (USA, Finlandia, Niemcy) Lumia sprzedaje się świetnie, tym bardziej jak na świeży i system.
                                3 w między czasie było jeszcze WP7.5 Mangom,to tak jakby liczyć że android ICS jest dopiero 4 generacją systemu
                                Nodo, Mango, Tango to nie nowe generacje systemu, ponieważ wprowadzały kosmetyczne zmiany. To tak jakbyś powiedział że Froyo i Gingerbread to nowe generacje. Idąc dalej mógłbym stwierdzić że najnowsza edycja jest 18 generacją Androida.
                                kiedy wyszedł Android i iOS?WP powinno od razu nie mieć tych problemów co wyżej wymienione systemu,po co upośledzać system?Powinni uczyć się na cudzych błedach.Microsoft to wielka firma i karygodne są takie błędy
                                Nie ma prawie żadnych wad z tych systemów, ma swoje.
                                Tak jest w każdym systemie,żadna zaleta,wręcz wada bo musi nadgonić Androida i przede wszystkim iOS,dodatkowo bardzo wysokie ceny w Marketplace
                                Wysokie ceny? Pewnie jako przykład podasz Aangry Birds, ale jeśli ktoś żałuje 3,50 na grę bez reklam...Poza tym MP tworzą deweloperzy a nie MS, które sprawdza jakość aplikacji które muszą otrzymać certyfikat by się ukazały w MP.
                                jednak daleko jej do sukcesu SGS3 czy choćby niszowego Nota,imo kampania reklamowa Lumi 900 była większa
                                Lumia 900 w Polsce nie miała żadnej kampanii reklamowej w przeciwieństwie do SGSIII. Poza tym widzę że głównym Twoim argumentem świadczącym o jakości OS jest popularność danego systemu. Po pierwsze WP jest młodym systemem, po drugie liczba telefonów, po trzecie Fiatów też więcej jeździ niż Ferrari
                                piszesz tak gdyby Finlandia miała gigantyczny rynek,jest to jeden z mniej istotnych rynków poza tym to ojczyzna Nokii nic zaskakującego
                                Tak samo jak Polska.
                                Obecne Androidy Ci to gwarantują i to w bardzo przystępnych cenach
                                Dokładnie nigdy nie zdobędzie popularności a Microsoft w końcu sobie odpuści rynek mobilny.
                                Wątpię, ponieważ MS tworzy świetny ekosystem PC+konsola Xbox+tablet+smartfon. Apple już go ma i sprawdza się świetnie. Rynek technologiczny zmienia się dynamicznie i jeszcze niedawno wielu było pewnych że Symbian i WM będą królować nie dając szans Apple i Androidowi.
                                w porównaniu do modowania androida to niebo a ziemia
                                Wyślę Ci za darmo mojego C60 i przekonasz się czy jest tak jak mówisz. W tamtych latach know how na ten temat było bardzo mało, internet też był wolny i biedny. Wszystko robiło się wg notatek i zbrickowany telefon był czymś częstym (serwisy nie były takie obeznane jak teraz i zawsze uznawali reklamację). Ale nie o tym temat.
                                Wiesz co zdaję mi się że dla Ciebie smartphony nie są stworzone,chyba lepszym wyborem bd Samsung Solid
                                O, świetnie! Podpowiedz mi jak się włącza w nim wifi, wygodnie przegląda strony, ogląda filmy, sprawdza maila, synchronizuje dane z chmurą i gra w ęgry berds?
                                Powiem Ci tak,wybierając Androida pół roku temu,myślałem że go szybko zrotuje wgram lepszy room itp,ale to co oferuje mi smartphon stockowy(czyli po wyjęciu z pudełka) wystarcza mi w zupełności,chodzi płynnie nie restartuje się,dość długo działa na baterii wygodnie się z niego korzysta,wgrywanie romów to opcja nie obowiązek do sprawnej pracy
                                Czepiam się ale korzystanie ze smartfona to rozrywka a nie praca. Chyba że piszesz na nim pracę magisterską albo prowadzisz książkę przychodów Kolega z pracy ma ten sam model co Ty i jakoś nie podziela tych opinii o tym telefonie, a też przy nim nie grzebie. Sprawdziłem wielokrotnie...i dalej zostaję w przekonaniu że płynność to kwestia subiektywna.
                                W WP nie zmienisz tapety bo jej nie ma
                                http://www.chip.pl/news/oprogramowanie/ ... -co-nowego
                                Ciekawe po co do Tango dodali jakieś nowe tapety, skoro ich nie można ustawić? tak na poważnie to jest nawet taka głupia opcja.

Ostatnim zdaniem potwierdziłeś że nawet nie miałeś do czynienia z WP. Słyszy się wiele plotek na temat tego systemu. Że nie ma telefonu z fizyczną klawiaturą (są 3 modele), że nie da się ustawić własnego dzwonka, że nie skopiujesz kontaktów z innego telefonu, że nie da się go modować (da, tylko po co?).
                                Twoim głównym argumentem przeciwko Windows Phone jest to że ma małą popularność.

Komentarz

Pracuję...
                                X