Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Telefony komórkowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Telefony komórkowe

Kontynuuję rozmowę z Najnowszych zakupów. O grach i aplikacjach wspomniałem specjalnie z myślą o Tobie, Janek . Jak na razie WP nie ma ogromnego rynku, ale wszystko wskazuje na to że niedługo może się to zmienić. Android jest obecnie takim Windowsem Mobile 6,5 , czyli ma ogromną możliwość modyfikacji, nakładki UI, niepewność aktualizacji. Windows wyciągnął wnioski i poszedł w przeciwnym kierunku stawiając optymalizację na pierwszym miejscu. Każdy producent ma jasno określone jakie muszą spełnić wymagania sprzętowe by móc mieć telefon z kafelkami. Rezultatem jest bajeczna wręcz płynność i lekkość. Nie musimy grzebać w czeluściach menu by ustawić cokolwiek, wyciągamy telefon, odblokowujemy i wiemy wszystko, chowamy do kieszeni. Taki wg. mnie powinien być smarttfon, przyjazny dla każdego, bez względu na wiek. Wielu z pewnością nie spodoba się takie rozwiązanie, szczególnie tym którzy lubią licytować się na cyferki, wielu jest takich od groma i upierają się nawet że zauważają różnicę 120fp/s-60fp/s w swoich grach na telefonach (co jest kompletną bzdurą). WP kocha się albo nienawidzi, ale jego niewątpliwym plusem jest to że jest czymś nowym, wyróżniającym się z tłumu innych systemów.

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
      PS zdziwiony jestem twoim podejściem do gier.Teraz jest to rewelacja a wcześniej to był zbędny dodatek
      Po uj grać w gry na telefonie jak masz na to komputer/konsolę?
      Mi się podoba WP bo cechuje tak tak jak pisze kyjgel prostota i płynność
      GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
      Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
        Kontynuuję rozmowę z Najnowszych zakupów. O grach i aplikacjach wspomniałem specjalnie z myślą o Tobie, Janek . Jak na razie WP nie ma ogromnego rynku, ale wszystko wskazuje na to że niedługo może się to zmienić. Android jest obecnie takim Windowsem Mobile 6,5 , czyli ma ogromną możliwość modyfikacji, nakładki UI, niepewność aktualizacji. Windows wyciągnął wnioski i poszedł w przeciwnym kierunku stawiając optymalizację na pierwszym miejscu. Każdy producent ma jasno określone jakie muszą spełnić wymagania sprzętowe by móc mieć telefon z kafelkami. Rezultatem jest bajeczna wręcz płynność i lekkość. Nie musimy grzebać w czeluściach menu by ustawić cokolwiek, wyciągamy telefon, odblokowujemy i wiemy wszystko, chowamy do kieszeni. Taki wg. mnie powinien być smarttfon, przyjazny dla każdego, bez względu na wiek. Wielu z pewnością nie spodoba się takie rozwiązanie, szczególnie tym którzy lubią licytować się na cyferki, wielu jest takich od groma i upierają się nawet że zauważają różnicę 120fp/s-60fp/s w swoich grach na telefonach (co jest kompletną bzdurą). WP kocha się albo nienawidzi, ale jego niewątpliwym plusem jest to że jest czymś nowym, wyróżniającym się z tłumu innych systemów.
        iPhone taki był od zawsze

Komentarz

I od zawsze wyróżniał się ceną. Owszem, jak ktoś myśli o telefonach za ok 2k to może wziąć iP4 albo dołożyć do 4S.
          Ale szukając telefonu za ok. 1000zł to jedyne co wchodzi w grę to 3G/3GS. A-nie oszukujmy się- jest on już nieco przestarzały.

Komentarz

Ja mam 3gs od bardzo dawna i styka w zupełności, niedługo mi się umowa konczy to zapewne wezmę czwóreczke.

Komentarz

Iphone jest świetny, ale nie stać mnie na niego, a używany telefon nie wchodzi w grę. Gdybyś chciał kupić nowy telefon do 1000zł to co byś wybrał?

Komentarz

Zamieszczone przez tycha
                PS zdziwiony jestem twoim podejściem do gier.Teraz jest to rewelacja a wcześniej to był zbędny dodatek
                Po uj grać w gry na telefonie jak masz na to komputer/konsolę?
                Mi się podoba WP bo cechuje tak tak jak pisze kyjgel prostota i płynność
                A jak jedziesz jakimś środkiem transportu czekasz w kolejce np w szpitalu itd jest to świetny zabijacz czasu.Gry na androida i na iOS już osiągnęły poziom PSP.Do tego można sobie pograć przez Fpse w starsze wersje Gran Turismo.Jest to super sprawa.Może WP jest szybkie i przejrzyste ale też wyjątkowo nudne.
                Nie musimy grzebać w czeluściach menu by ustawić cokolwiek, wyciągamy telefon, odblokowujemy i wiemy wszystko, chowamy do kieszeni.
                Z tym nie mogę się zgodzić.Na androida mamy pełno widźetów i na to jest prawdziwe ułatwienie.Chcesz zobaczyć pogodę na jutro 2 kliki i możesz zobaczyć.
                Dla mnie też dużą wadą jest,mała różnorodność słuchawek.Przez tą narzuconą specyfikacje WP nie ma w najbardziej popularnym segmencie tzw telefonów za złotówkę(chodzi mi w ofertach abonamentowych)Większość osób nie wyda na telefon 800zł(raczej taniej WP nie kupisz,oczywiście nowy),a chce spróbować smartphonów

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                  Ja mam 3gs od bardzo dawna i styka w zupełności, niedługo mi się umowa konczy to zapewne wezmę czwóreczke.
                  ale przypuszczam, że na umowę nie dostaniesz go za 1,23zł?
                  A-Spec- 40 lvl
                  B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Prędzej 1023zł

Komentarz

A jak jedziesz jakimś środkiem transportu czekasz w kolejce np w szpitalu itd jest to świetny zabijacz czasu.Gry na androida i na iOS już osiągnęły poziom PSP.Do tego można sobie pograć przez Fpse w starsze wersje Gran Turismo.Jest to super sprawa.Może WP jest szybkie i przejrzyste ale też wyjątkowo nudne.
                      Biblioteka gier jest ciągle rozwijana, WP 7 jest stosunkowo młodym systemem, a graficznie nie odbiegają od tych na inne platformy.
                      Z tym nie mogę się zgodzić.Na androida mamy pełno widźetów i na to jest prawdziwe ułatwienie.Chcesz zobaczyć pogodę na jutro 2 kliki i możesz zobaczyć.Dla mnie też dużą wadą jest,mała różnorodność słuchawek.Przez tą narzuconą specyfikacje WP nie ma w najbardziej popularnym segmencie tzw telefonów za złotówkę(chodzi mi w ofertach abonamentowych)Większość osób nie wyda na telefon 800zł(raczej taniej WP nie kupisz,oczywiście nowy),a chce spróbować smartphonów
                      Nie zgadzasz się że WP jest prosty w obsłudze? Ja kupiłem mój za równe 900zł w komisie a inne modele z pewnością są tańsze. Z czasem i tak będą tanieć, Microsoft chce wprowadzić budżetową linię telefonów z kafelkami już w nowym roku przy okazji aktualizacji. Samsung już sam chyba pogubił się w linii Galaxy, poszedł głównie na ilość a nie jakość, wygląd telefonów jest nijaki, tak samo jak ich wykonanie. Jedynie SE mają przyciągający wygląd, przyglądałem się bliżej Neo V i muszę stwierdzić że jest to jeden z najładniejszych telefonów na rynku. LG to już w ogóle kupa, a HTC też ma telefony robione jak z kserokopiarki, jednak wykonanie jest rewelacyjne (obudowa z jednego kawałka aluminium to super sprawa w moim Mozarcie). Każdy producent ma swoje lepsze i gorsze strony. Systemem android mi wcale nie imponuje, jedynym plusem jest możliwość jego personalizacji i bogaty Android market.

Komentarz

Iphone jest świetny, ale nie stać mnie na niego, a używany telefon nie wchodzi w grę. Gdybyś chciał kupić nowy telefon do 1000zł to co byś wybrał?
                        No to fakt,... do 1k to chyba Neo V, aczkolwiek nie wiem czy ja osobiście bym nie poczekał na iP4

Zamieszczone przez saruto
                        Zamieszczone przez Sqad
                        Zależy przy jakim abonamencie, dużo gadam, jest dość wysoki do tego jeszcze net wykupiony, więc oferty raczej są konkretne.

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                          Zamieszczone przez saruto
                          Zamieszczone przez Sqad
                          Zależy przy jakim abonamencie, dużo gadam, jest dość wysoki do tego jeszcze net wykupiony, więc oferty raczej są konkretne.
                          To niezły abonament bo mi wychodzi 1.300zł za taki telefon.
                          Jeśli ktoś ma wielkie potrzeby to pewnie kupi, ale dla mnie ważne żeby telefon dzwonił, wysyłał smsy i działał. Nic więcej mi nie potrzeba dlatego od 8 lat ma telefony za tzw. złotówkę
                          A-Spec- 40 lvl
                          B-Spec- 40 lvl

Komentarz

janki96 napisał(a):Z tym nie mogę się zgodzić.Na androida mamy pełno widźetów i na to jest prawdziwe ułatwienie.Chcesz zobaczyć pogodę na jutro 2 kliki i możesz zobaczyć.Dla mnie też dużą wadą jest,mała różnorodność słuchawek.Przez tą narzuconą specyfikacje WP nie ma w najbardziej popularnym segmencie tzw telefonów za złotówkę(chodzi mi w ofertach abonamentowych)Większość osób nie wyda na telefon 800zł(raczej taniej WP nie kupisz,oczywiście nowy),a chce spróbować smartphonów

Nie zgadzasz się że WP jest prosty w obsłudze?
                            Nie zgadzam się z tym że w Androidzie trzeba grzebać w czeluściach ustawień żeby coś zmienić.Może WP jest proste w obsłudze,ale a Androidzie wystarczą widżety żeby określone funkcje zmieniać.I według mnie to jest przewaga jego nad WP
                            Ja kupiłem mój za równe 900zł w komisie a inne modele z pewnością są tańsze
                            W komisie czyli używany?Ja chce tekefib biwy specyfikacją taką jaką ma moja Neo V w podobnej cenie.Obecne hi endy mają tak sam procesor układ graficzny i tyle samo ramu co mo telefon za 750zł a taki HTC titan kosztuje grubo ponad 2 tysiące.
                            Microsoft chce wprowadzić budżetową linię telefonów z kafelkami już w nowym roku przy okazji aktualizacji.
                            microsoft che a na razie nic się nie słyszy o tej taniej lini.
                            Według mnie WP są za drogie w stosunku do oferowanych funkcji.I obecne hi endy WP są już przestarzałe.

Komentarz

Poczytaj na portalach poświęconych WP7, to dowiesz się że przy aktualizacji do Tango która pozawala na mniejsze wymagania sprzętowe. Mój telefon jest nowy, z gwarancją na 24 miesiące producenta. Na allegro można znaleźć ten telefon w jeszcze bardziej atrakcyjnych cenach.
                              BTW, HTC Titan ma "troszeczkę" lepsze parametry niż Neo V.
                              Co do widżetów to w WP odpowiednikiem są kafelki, który może być stroną internetową, kontaktem, skrótem do jakiejkolwiek aplikacji czy ustawień, informują o liczbie połączeń/smsach, możemy konfigurować je dowolnie.
                              WP na pierwszy rzut oka może być prymitywny, ale poznając go z czasem jestem oczarowany mnogością konfiguracji.

Komentarz

HTC titan ma większy ekran z taką samą rozdzielczością i aparat 8 mega pixeli(i tak wiadomo że Sony robi lepsze aparaty w telefonach).Jakość wykonania nie licze w specyfikacji.Pokaż mi gdzie jest ta lepsza specyfikacja?
                                Co do ceny twojego HTC.Można już za 800zł kupić nówkę,jednak to i tak o wiele za dużo za telefon bardzo przestarzały procesor i układ graficzny jak na smartphona(debiutował w listopadzie 2009 w kultowym HYC HD2) za długo nie bd wspierany(na pewno GTA 3 ani inne nowości nie bd chodzić płynnie).
                                Kyjgel mnogość konfiguracji jest w androidzie.Tam można robić wszytsko co się chce.Nie podoba ci się Launcher SE?Ściągasz 1 z setek innych.Podoba ci się wygląd WP?Ściągasz odpowiedni launcher i masz namiastke WP.Jeśli chcesz więcej wgrywasz odpowiedni ROM.Według mnie lepszym rozwiązanie są widżety niż kafelki.
                                Poczytaj na portalach poświęconych WP7, to dowiesz się że przy aktualizacji do Tango która pozawala na mniejsze wymagania sprzętowe.
                                Poczytaj na portalach poświęconych WP7, to dowiesz się że przy aktualizacji do Tango która pozawala na mniejsze wymagania sprzętowe. Mój telefon jest nowy, z gwarancją na 24 miesiące producenta. Na allegro można znaleźć ten telefon w jeszcze bardziej atrakcyjnych cenach.
                                BTW, HTC Titan ma "troszeczkę" lepsze parametry niż Neo V.
                                Co do widżetów to w WP odpowiednikiem są kafelki, który może być stroną internetową, kontaktem, skrótem do jakiejkolwiek aplikacji czy ustawień, informują o liczbie połączeń/smsach, możemy konfigurować je dowolnie.
                                WP na pierwszy rzut oka może być prymitywny, ale poznając go z czasem jestem oczarowany mnogością konfiguracji.
                                Zanim wejdą do sprzedaży już bd bardzo przestażałe(pewnie na podzespołach quallcoma czyli coś w stylu Galaxy Ace)

Komentarz

Pracuję...
                                X