Re: Telefony komórkowe
Kontynuuję rozmowę z Najnowszych zakupów. O grach i aplikacjach wspomniałem specjalnie z myślą o Tobie, Janek
. Jak na razie WP nie ma ogromnego rynku, ale wszystko wskazuje na to że niedługo może się to zmienić. Android jest obecnie takim Windowsem Mobile 6,5 , czyli ma ogromną możliwość modyfikacji, nakładki UI, niepewność aktualizacji. Windows wyciągnął wnioski i poszedł w przeciwnym kierunku stawiając optymalizację na pierwszym miejscu. Każdy producent ma jasno określone jakie muszą spełnić wymagania sprzętowe by móc mieć telefon z kafelkami. Rezultatem jest bajeczna wręcz płynność i lekkość. Nie musimy grzebać w czeluściach menu by ustawić cokolwiek, wyciągamy telefon, odblokowujemy i wiemy wszystko, chowamy do kieszeni. Taki wg. mnie powinien być smarttfon, przyjazny dla każdego, bez względu na wiek. Wielu z pewnością nie spodoba się takie rozwiązanie, szczególnie tym którzy lubią licytować się na cyferki, wielu jest takich od groma i upierają się nawet że zauważają różnicę 120fp/s-60fp/s w swoich grach na telefonach (co jest kompletną bzdurą). WP kocha się albo nienawidzi, ale jego niewątpliwym plusem jest to że jest czymś nowym, wyróżniającym się z tłumu innych systemów.
Kontynuuję rozmowę z Najnowszych zakupów. O grach i aplikacjach wspomniałem specjalnie z myślą o Tobie, Janek

Komentarz