Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Telefony komórkowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Najnowsze zakupy

Zamieszczone przez janki96
    Squad akurat coś kojarze WP bo dostałem trochę starego ale jednak HTC Mozarta(dzięki akcji testuj z orange teraz jest LUMIA920)
    No fakt 7.8 a 8.0 nic nie wnosi, za boga bym nie kupił nic z osem wp7.x

Co do przyczyn porażki Microshitu na polu smartphonów(WP to najbardziej ograniczony system mobilny)
    Podaj przykłady, bo to nijaki argument, po przesiadce z ios nic nie brakuje, tak samo po przesiadce z androida nic nie brakuje, z tą różnicą że obsługuje się telefon dużo łatwiej.

PS MS zarabia więcej na Androidzie z tytułu patentów niż na WP, co to obchodzi konsumenta?
    No i co z tego?

PS Squad słoma Ci z butów wystaje ogarnij się myślałem że nie jesteś takim bucem
    Nigdzie nikogo nie obraziłem, wybacz że mam odmienne zdanie niż stado przynajmniej czytam ze zrozumieniem i nie przekręcam czyiś nicków

Komentarz

• Re: Telefony komórkowe

Poszukiwania potencjalnego następcy Galaxy GIO. Zaznaczam od razu, że w najbliższym czasie nie planuję zakupu telefonu. Nastąpi to najprędzej za około pół roku. Chciałbym jednak poznać Waszą opinię na temat kilku telefonów, które mnie zaciekawiły.

1. Czego potrzebuję?

Telefon używam przede wszystkim do Internetu, gdyż mam w domu stworzoną przez siebie sieć wifi. GG, Youtube, Gmail i przeglądarka to aplikacje, bez których obejść się nie mogę. Potrzebny więc duży i czytelny wyświetlacz, ale bez przesady i fajerwerków. Czasem zdarza mi się obejrzeć film lub posłuchać muzyki. Chciałbym móc podłączyć lepsze słuchawki pokroju AKG, Koss czy Creative AL, bo standardowe pchełki nadają się co najwyżej do Vlogów na YT. Potrzebuję więc telefonu multimedialnego, który poradzi sobie z popularnymi formatami. Dobrze, żeby radził sobie z flashem, Java, pdfami i plikami z pakietu MS. Przy tym zwracam również uwagę na wydajność baterii, bo to mankament wielu srajtfonów.

2. Co mi się podoba?

Lubię kanciaste, cienkie telefony. To co mi się nie podoba np. w moim GIO to, że przedni panel jest tak ograniczony przez u góry wielki napis SAMSUNG, a na dole przez klawisze funkcyjne, wraz z wielkim guziorem na środku. Cenię sobie prostotę i elegancję.

3. W jakiej cenie?

Jako, że obecnie nie mam zamiaru kupować to szukam czegoś w przedziale 900-1100 zł za nowy model, z nadzieją, że za jakiś czas będę mógł kupić wybrany przez siebie model, lekko używany za około 2/3 obecnej wartości.

Top co mi wypadło w oko:
      1. LG Swift L9
      http://www.youtube.com/watch?v=hgSDWyScs0o
      850-900zł nowy

2. Sony Xperia S
      http://www.youtube.com/watch?v=xe2EnIQmiWA
      1000-1050zł nowy

3. Nokia Lumia 820
      http://www.youtube.com/watch?v=3bxt_8DsFfs
      1150-1200zł nowy

Jak widać Lumia jest najdroższa, wykracza również po za przyjęty przedział cenowy, ale jest to jednocześnie telefon najnowszy. To na co chciałbym również zwrócić uwagę to rozmiar telefonu. Coś pokroju Galaxy Note decydowanie odpada. Nie chcę tabletu. Wielkości tych telefonów są do zaakceptowania.

Co Wy o nich sądzicie? Może macie inne propozycje?

Komentarz

Ludzie chwalą L9 za doskonały stosunek jakości do ceny.

Ja bym wybrał 820 tylko trochę mało pamięci ma a portu na karty nie uświadczysz niestety.

Komentarz

Pamięci akurat jest dla mnie ok. Ciekawe, z moich informacji wynika, że Lumia ma slot na miniSDHC. Nawet na mobzilli facet chyba to pokazuje. Wydaje mi się, że tak, albo już naoglądałem się tyle recenzji, że nie pamiętam.

Czy na WP są aplikacje Youtube i Gmail?

Jak to jest z tymi kartami miniSIM? Obecnie mam zwykłą kartę sim Play Fresh.

Komentarz

Panie THOORN jak pan kupisz cos innego niz XPERIA S to panu nogi z dupy powyrywam Jak chcesz zeby bateria trzymała to kup xperie TIPO reklamy nie kłamia 1600 mah maly wyswietlacz procesor... a w Xperii S rowniez jest 1600 a to juz kombajn ale caly dzien wytrzyma, to juz raczej normalne w dzisiejszych czasach. Mnie Tipo wytrzyma 2:/ aparat robi jak dla mnie masakrycznie dobre zdjecia. Na dzwiek tez nie bedziesz narzekal jak podłaczysz AKG przecież to Sony produkowało serie WALKMAN i zawsze mozesz zapodac sobie winampa i pobawic sie suwaczkami java office i inne w pakiecie wyswietlacz ? Mobile Bravie Engine... wyjscie HD do podlaczenia do TV. Nokia i Sony maja NFC nie wiem jak LG a co to takiego? platnosci to moze nie kazdemu beda przydatne ale na ALLEGRO do 100zl mysle kupujesz naklejki NFC ktora naklejasz gdzie potrzebujesz i ustawiasz funkcje jaka telefon ma wykonac.. budzik poczta muzyka co tam potrzebujesz. i najwazniejsze w sumie przypuscy ze chcesz z telefnu skorzystac jak z pendriva wrzucasz muze filmy, w domu w aucie, chcesz podłaczyc przez kabel ogladac sluchac... Sory thooorn nie na LG z Nokia tez moze byc problem. W nokii jest nawet Bluetooth ale bezuzyteczny. Ogolnie Sony sprawi najmniej problemow i bedzie najtrwalszy. Mialem dwie Nokie kiedys z czterema wyswietlaczami ^^ Sry za znaki i inne ale pisze padem na PS3
            P.S 32 GB pamieci... rozdzielczosc HD i nagrywanie filmów w HD 30fps

Komentarz

Sony wybrałem do listy, bo ma dobre parametry, jest kanciasty i wielu uważa, że to do tej pory najlepszy model Sony z serii Xperia, a jest ich trochę.

Mój telefon z komputerem komunikuje się albo blufufem, albo po prostu wysyłam do siebie gmaila, gdy mam jakieś pliki do przerzucenia. Kabla USB nie pamiętam kiedy ostatnio używałem.

Aparat ważne, żeby robił zdjęcia wszelkich dokumentów, więc dobry autofocus i ewentualnie coś, co doświetli.

LG ma zdecydowanie największą baterię, bo aż 2150mAh, przy 1750 sony i 1650 Nokii. Wg danych z telepolis baterie te wytrzymują w stanie czuwania odpowiednio 19,5, 19 i 14 dni. Domyślam się, że Nokia pomimo niewielkiej różnicy w pojemności między nią a sony cierpi przez inny system. Zgaduję, proszę mnie poprawić.

Wszystkie trzy telefony mają możliwość kręcenia filmów FullHD z prędkością 30 fps, ale zaznaczam, że nie jest mi to potrzebne do szczęścia.

To, co również przemawia w tej chwili za LG to największy wyświetlacz przy rozsądnej rozdzielczości. Nie jest to 720p jak w przypadku Sony, ale jest lepiej niż w Nokii. Jest to IPS, więc coś, co ja do tej pory widziałem tylko w monitorach i telewizorach. W recenzjach chwalą ten wyświetlacz LG, choć z drugiej strony inne też wyglądają świetnie i nie ma się do czego przyczepić.

Wczoraj późnym wieczorem oglądałem trochę recenzji i pokazów systemu W8 i WP8 na przykładzie Lumii 820. Podoba mi się. Może spróbować czegoś innego? Dojrzałem przy okazji, że Lumia ma konta Google i aplikację Youtube (tylko czy wraz z dostępem do swojego kanału?). To, co mi się nie podoba w aplikacji Youtube to skokowe przewijanie filmów, a brak wybrania dowolnego momentu na pasku. Mówię, co widziałem.

Komentarz

Squad słoma Ci z butów wystaje ogarnij się myślałem że nie jesteś takim bucem
                Hamuj się kolego z tym ubliżaniem, to nie agro dyska

Komentarz

LG to beda fajerwerki pod wzgledem wielkosc. S juz jest sporej wielkosci
                  LG- IPS MAŁA ROZDZIELCZOSC
                  SONY ROZDZIELCZOSC HD BRAVIA ENGINE.
                  Ja bym sie w Nokie i windowsa nie pchal...

Komentarz

Inne propozycje?

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                      Pamięci akurat jest dla mnie ok. Ciekawe, z moich informacji wynika, że Lumia ma slot na miniSDHC. Nawet na mobzilli facet chyba to pokazuje. Wydaje mi się, że tak, albo już naoglądałem się tyle recenzji, że nie pamiętam.

Czy na WP są aplikacje Youtube i Gmail?

Jak to jest z tymi kartami miniSIM? Obecnie mam zwykłą kartę sim Play Fresh.
                      Faktycznie ma slot.

Są bez problemu apki YT czy GM

A co ma być z kartami miniSim? Ja mam abonament to mi wymienili bez problemu, idź do salonu i się dowiedz przed kupnem telefonu
                      Sony wybrałem do listy, bo ma dobre parametry, jest kanciasty i wielu uważa, że to do tej pory najlepszy model Sony z serii Xperia, a jest ich trochę.

LG ma zdecydowanie największą baterię, bo aż 2150mAh, przy 1750 sony i 1650 Nokii. Wg danych z telepolis baterie te wytrzymują w stanie czuwania odpowiednio 19,5, 19 i 14 dni. Domyślam się, że Nokia pomimo niewielkiej różnicy w pojemności między nią a sony cierpi przez inny system. Zgaduję, proszę mnie poprawić.
                      Nie patrz na dane wytrzymałości baterii jak te telefony wytrzymają 1 max dwa przy twoim użytkowaniu to bedzie kosmos, ja 920 ładuje codziennie. Jak nic by się nie robiło na telefonie wszystkie wfifi blututchy i inne dynksy się powyłącza to maks 3 dni spoczynku.

Komentarz

Może ZTE Grand X In? Pomimo jednordzeniowego procesora w kwestii przeglądania internetu deklasuje konkurencję, panowie z Intela zaszaleli. Jeśli chodzi o wydajność to spokojnie konkuruje z dwurdzeniowcami, w dodatku jest tańszy.
                        Według mnie warto się rozejrzeć jeszcze za SGS Advance, ewentualnie używany SGS II.
                        GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                        Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Co do Xperii S zastrzegam, że w pozycji pionowej nie da się nic na pisać. Sprawdzałem, kiedy pisałem z niej na SB.

Komentarz

@Sqad
                            Wiem, że nie ma co za bardzo patrzeć na te zużycie baterii, ale daje też to jakiś pogląd, wskazówkę, że jeden telefon od drugiego może bardziej zżerać baterię.

@Tycha
                            ZTE zbyt obły. Oba Galaxy mogą być, ale jeśli zmieniać to na coś nowszego. SII ma już 2 lata. LG, albo Nokia.

@STIG
                            Zawsze jest opcja swype, choć i ja na swoim GIO mogę pisać normalnie w pionie.

Komentarz

Zamieszczone przez Tycha
                              Może ZTE Grand X In? Pomimo jednordzeniowego procesora w kwestii przeglądania internetu deklasuje konkurencję, panowie z Intela zaszaleli. Jeśli chodzi o wydajność to spokojnie konkuruje z dwurdzeniowcami, w dodatku jest tańszy.
                              Według mnie warto się rozejrzeć jeszcze za SGS Advance, ewentualnie używany SGS II.
                              A jak atomy działają z androidem, bo domyslam się że to inna architektóra niż w netbookach, ale jakoś mam niesmak do nich.

Komentarz

Wybaczcie z ortografię pisałem z telefonu i nie za bardzo przykładałem się do pisania
                                Zamieszczone przez Sqad
                                A jak atomy działają z androidem, bo domyslam się że to inna architektóra niż w netbookach, ale jakoś mam niesmak do nich.
                                Przecież te Atomy to okrojone wersję tych z netboków na architekturze x86,na Widnowsie chodzą fatalnie(sam takiego użytkuje,totalna mordęga),ale na androidzie sprawują się wyśmienicie,do tego są bardzo przystępne cenowo.Z aplikacjami żadnych problemów nie ma ostatnio czytałem że 95% programów jest dostępna dla tych procesorów,jedynie są problemy z pojdyńczymi grami(wina lenistwa twórców aplikacji)
                                Telefon używam przede wszystkim do Internetu, gdyż mam w domu stworzoną przez siebie sieć wifi. GG, Youtube, Gmail i przeglądarka to aplikacje, bez których obejść się nie mogę.
                                tutaj przewagę ma android,YT i Gmail to własności Google,więc na Androidzie są one lepsze(poza tym Google ostatnio pokazało jak pięknie olewa WP),do tego Nokia 820 ma rozdzielczość tylko 800x480,LG ma qHD(940x540) a Xperia S ma aż 1280x720,a chyba nie trzeba Ci mówić jaki komfort daje duża rozdzielczość ekranu.
                                Czasem zdarza mi się obejrzeć film lub posłuchać muzyki. Chciałbym móc podłączyć lepsze słuchawki pokroju AKG, Koss czy Creative AL, bo standardowe pchełki nadają się co najwyżej do Vlogów na YT. Potrzebuję więc telefonu multimedialnego, który poradzi sobie z popularnymi formatami.
                                tutaj minimalnie lepiej radzi sobie Android(mnogość odtwarzaczy robi wrażaenie,chociaż na WP8 pewnie też są tego typu aplikacje
                                Dobrze, żeby radził sobie z flashem, Java, pdfami i plikami z pakietu MS
                                tutaj jest remis,WP ma Offica(na androida są aplikacja,ale pakiet na WP wygrywa zdecydowanie),a Andorid ma flasha(już nie wspierany ale można bez problemu dograć,javy obydwa nie obsługiwują,ale na Androidzie są emulatory
                                Przy tym zwracam również uwagę na wydajność baterii, bo to mankament wielu srajtfonów.
                                tutaj OS ma marginalne znaczenie,warto wybrać popularny smart,dzięki temu bd mógł dokupić tzw power packi(powiększone baterie z większą pokrywką,co jednak kłóci się z punktem by tel był cienki),albo mobilne ładowarki,zasilane np paluszkami,ciekawą alternatywą są ładowarki słoeczne
                                Zamieszczone przez Sqad
                                Lubię kanciaste, cienkie telefony
                                Bd musiał wybać cienki z mniejszą baterią czy grubszy z większą
                                Co Wy o nich sądzicie? Może macie inne propozycje?
                                A co powiesz na Motke Razr(świetne wykonanie bebechy identyczne co w L9) lub SGS2?

Komentarz

Pracuję...
                                X