Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Telefony komórkowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Telefony komórkowe

Żadna z tych Nokii (720-820-920) nie obsługuje Flash? LG L9 ma taką możliwość, prawda? Nie potrzebuję do gier, a do wygodnego przeglądania stron. Obecnie na Gio brak flash jest dość uciążliwy.

Edit: Nie obsługują.

Lista wad WP8 bardzo, bardzo mi się nie podoba i sprawia, że raczej nie wybiorę tego systemu:

http://bezprzyciskow.pl/windows-phone-8 ... czarowanie

http://www.dobreprogramy.pl/gilbert3/Wi ... 38917.html

Zaleta w postaci map offline to dla mnie nieprzydatny gadżet, gdyż zwyczajnie nie podróżuję.

Komentarz

Byle jaki tel na andku z procem armv7 do ICSa 4.0.4 obsluguje flasha. Wyzej zostal on wycofany, teraz siedze na Jelly 4.1.2 gdzie juz nie jest wspierany ale w niczym to nie przeszkadza. Oprocz tego ze nie odtworzysz polowy filmikow prosto ze strony, tylko przekierowywuje na aplikacje odtwarzacza galerii lub YT.

Komentarz

To, co się naczytałem w w/w recenzjach o wadach i często po prostu głupich brakach + brak wsparcia dla Flash, przekreślają ten system na dzień dzisiejszy. Wydając 1000 zł chcę coś bardziej funkcjonalnego od Galaxy Gio, a nie mniej. Szkoda.

Dlatego obecnie jest tylko LG L9 i Android ICS.

Komentarz

Za tysiaka masz Galaxy S2, na cyjanie 10 to prawdziwa rakieta, plus 1Gb ramu. Plynny system dzieki project butter, super amolet, sporo ramu i 2 szybkie rdzenie. Flash generalnie dziala na Jb. Jesli zainstalujesz go z pliku a nie z marketu. Tylko ze Opera go nie wykryje. Wspolpracuje ze sprzetowa przegladarka lub chrome albo firefoxem, nie pamietam dokladnie.

Komentarz

Szukam kanciastego phona z wydajną baterią, jak L9.

Komentarz

Ja raczej bym liczył cenę tej Noki na około 750-800zł(trzeba doliczyć 23% VATu) a w tej cenie jest chociażby LG L9(więcej RAMu,lepszy wyświetlacz i wydajna bateria),ta Nokia ma wykastrowanego S4,najsłabszy z rodziny S4 który + Adreno 305,które jest na poziomie pomiędzy Adreno 205 a Adreno220 czyli dość słabo.Obecnie brałem pod uwagę telefony dostępne na rynku a nie takie które mają wejść do sprzedaży,zanim one wejdą to inne tel też stanieją,a jeśli dla Cb Ace to najlepszy wybór do 600 zł to chyba warto zakończyć dyskusję
              Co do flasha są nieoficjalne sposoby warto przejrzeć android.com.pl

Komentarz

Ok, a teraz jakie nowości mają się jeszcze pojawić do wakacji, które byłyby konkurencją dla LG L9? Z tego, co mówicie to ma być nowa seria LG, następcy L. Ale to jedna propozycja. Na targach pojawiło się coś ciekawego? Widziałem coś o chińskim... Oxygen W1?

Komentarz

Jest na prawde dużo sprzętu ze średniej pólki, od wyboru mozna miec zawroty glowy. W dobie 4rdzeniowcow, 2 jajka to juz nic wielkiego i ceny zaczynaja byc akceptowalne. Ciezko konkretnie znalezc faworyta, musisz skupic sie na potrzebach i sprawdzic stosunek do ceny. To kilka godzin z banki na poszukiwaniach w necie. Nie spiesz sie bo sprzetu jest od groma a na pewno bierzesz na dluzszy czas i obys byl zadowolony. Nie wiem jak z LG dokladnie jest ale ludzie narzekaja ze koncern szybko zapomina o swoim sprzecie i nawet ubiegloroczne highendy moga nie doczekac aktualizacji. Nie dbaja o klijenta. Rynek Androida jest tak nasycony ze szok. Osobiscie jak bym mial kase to S2 albo Note.

Komentarz

Huwawei pokazuje dużo sprzętu tak samo ZTE jeśli Ci nie przeszkadza chińska marka warto się rozejrzeć,Sony ma pokazać mniejszą wersję Xperi Z z bebechami takimi jak te Nokie + 1 GB RAMu,Samsung może niedługo zaprezentuje jakieś Low Endy,HTC to może One S?(tylko trzeba uważać bo są wersję z Qualcomem S3 i S4),

Komentarz

Chyba ze wlasnie cos z Xperii, jest kilka ciekawych wariantow.

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
                        Ja raczej bym liczył cenę tej Noki na około 750-800zł(trzeba doliczyć 23% VATu) a w tej cenie jest chociażby LG L9(więcej RAMu,lepszy wyświetlacz i wydajna bateria),ta Nokia ma wykastrowanego S4,najsłabszy z rodziny S4 który + Adreno 305,które jest na poziomie pomiędzy Adreno 205 a Adreno220 czyli dość słabo.Obecnie brałem pod uwagę telefony dostępne na rynku a nie takie które mają wejść do sprzedaży,zanim one wejdą to inne tel też stanieją,a jeśli dla Cb Ace to najlepszy wybór do 600 zł to chyba warto zakończyć dyskusję
                        Co do flasha są nieoficjalne sposoby warto przejrzeć android.com.pl
                        Lumia 620 w przedsprzedaży kosztuje 999zł, a 520 ma być o 100EUR tańszy. L9 mimo że ma więcej ramu jest powolny, samo włączenie dialera trwa ok 2sek, a bateria w tym telefonie jest bardzo krytykowana na różnych forach, często nie wytrzymuje nawet dnia. Wyświetlacz również jest gorszy, IPS bez Clear Black, mniejsze zagęszczenie pikseli PPI i brak supersensitive. Procesor również gorszy od tego w L520. Ramu nie potrzebuje tyle co L9 bo Gameloft zapowiedział że taki Asphalt 7 Heat będzie dostępny dla WP z 512 Ram. Android do płynnego działania potrzebuje dobrych podzespołów, nawet w SGS III zdarzają się zadyszki. BTW, naucz się czytać ze zrozumieniem, ACE to porażka za którą jeszcze wielu woła 600zł. Z nowości z Androidem nic nie kupisz konkurencyjnego do Lumii 520, która i tak szybko powinna tanieć chociażby na allegro. Pokaż mi coś w podobnych lub lepszych parametrach w tej cenie z androidem.[/quote]

Komentarz

No i co z tego że Nokia 720 kosztuje 1000 zł jak koszt Noki 520 to 140€ + 23 % VAT,po dzisiejszym kursie cena bd w najlepszym wypadku w okolicach 700 zł realnie 750-800.Co do ekranu Nokia ma minimalnie większe ppi dzięki temu że ma o wiele mniejszy ekran,LG ma za to większą rozdzielczość,więc ekran to lepsza strona LG,procesor LG to naprawdę dobra jednostka taka sama jak w Galaxy Nexusie i prawdopodobnie ma większą wydajność niż budżetowy S4 z okrojonym układem graficznym który jest mniej wydajny od tego w LG.Zobaczymy jak zadebiutuje Nokia 520 czy jej cena wyjściowa bd bliżej moich 800zł czy Twoich 600zł,poza tym thoorn powiedział że WP mu nie odpowiada

Komentarz

To prawda. Przez ostatni czas bardziej przyjrzałem się WP8. Sam wygląd i prostota są fajne i kuszą, by zdecydować się na zmianę, ale możliwości, albo ich zdecydowany brak lub dziwne rozwiązania przeważają na korzyść Mr Roboto.

Komentarz

Pamiętaj, że WP jest stosunkowo młodym systemem i są to "choroby wieku dziecięcego". Myślę, że nie warto z tego powodu go skreślać.
                              GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                              Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Tak, mam świadomość tego, że system będzie się rozwijał i jego użytkownicy prędzej czy później wymuszą zastosowanie podobnych rozwiązań, co konkurencja. Nie wyobrażam sobie innej przyszłości WP, jeśli Micro$hit ma zamiar powalczyć z iOS czy Androidem. Obecnie nie spełnia on moich wymagań. Kiedyś... bardzo chętnie

Komentarz

Pracuję...
                                X