Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Telefony komórkowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Telefon komórkowy - wybór

Ma się w końcu te 72 lata... :mrgreen: Poza tym zdaje sobie sprawę z tego że im więcej bajerów ma telefon tym bardziej jest się Cool i spoko... Ale wychodzę z tego wniosku że telefon jest od dzwonienia i wysyłania sms, a od kręcenia filmów kamery, od zdjęć aparaty itp. Co za dużo to niezdrowo... Poza tym osobiście nie korzystam z funkcji MP3 w telefonie, z kamery przez rok skorzystałem 2 razy z czego i tak nic nie widać, a z aparatu raz na miesiąc... Więc bez tego wszystkiego da się żyć...

Komentarz

Kolejny telefon z serii E Nokii. Co wyróżnia go od innych smartfonów? Bateria, która wytrzymuje 8h rozmów i...29 dni czuwania(!). Już czekam na premierę tej słuchawki, cena ok.249EUR (ok.1000zł)
      Foto:

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
        ... która wytrzymuje 8h rozmów i...29 dni czuwania(!)...
        nieźle... miesiąc bez ładowania telefonu, pewnie łatwo będzie zapodziać ładowarkę :wink:
        Ale, wracając do tematu, kto nie wie jaką słuchawkę kupić - polecam Sony Ericsson k800i

Sam go posiadam, wszystko jest na swoim miejscu, nic nie trzeszczy, nie stuka Ma świetny aparat - 3,2 mb Cybershot, bateryjka wytrzymuje przy normalnym użytkowaniu 5 dni. POLECAM!

...endlessly drifting...
        ....waving in beautiful agony....

Komentarz

Rzeczywiście aparat ma rewelacyjny, zdjęcia robione nocą są niesamowite jak na te robione komórką oczywiście. Chyba jeden z najbardziej udanych SE.

Komentarz

Kyjgel-Ten E52 wygląda bardzo podobnie jak starsza siostra E51.
            Miałem dużo do czynienia z E51 i mimo nie wysublimowanego wyglądu tel ma ogromne możliwości. Telewizja,emulacja N-gage 2.0,internet przez Lan i wiele innych.
            Mogę z czystym sumieniem polecić.

Cody-Zgadzam się sam mam k810i. Telefonik ma wszytko co potrzebne. Taki mały multimedialny kombajn i choć nie wymiata na rynku telefonów to jestem bardzo zadowolony.

Komentarz

No i w dodatku cena - takiego k800i można mieć już za ~300zł ... Sam miałem kupować, się zastanawiałem, ale mi on w sumie niepotrzebny :wink:
              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
              GranTurismo 5 99%
              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ja przed kupnem k800i przeczytałem wiele opinii, na różnych forach i wszędzie gdzie się dało, ponieważ słyszałem że są wadliwe, że smsy niewygodnie pisać, że klapka od aparatu się rusza i takie tam różne... Nic z tych rzeczy nie ma miejsca, no może poza ruszającą się lekko klapką od aparatu, ale mi to nie przeszkadza, tak jest zbudowana, nie może się nie ruszać

...endlessly drifting...

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                  Kyjgel-Ten E52 wygląda bardzo podobnie jak starsza siostra E51.
                  Miałem dużo do czynienia z E51 i mimo nie wysublimowanego wyglądu tel ma ogromne możliwości. Telewizja,emulacja N-gage 2.0,internet przez Lan i wiele innych.
                  Mogę z czystym sumieniem polecić.
                  Ja mam prekursora serii E5x, czyli E50, już drugiego, i powiem wam że nic więcej mi nie potrzeba. przy wyborze kierowałem się szczególnie wytrzymałością baterii (ok 5-7dni), dobrze musi leżeć w dłoni i klawisze mają być wygodne. Aparat nie był priorytetem, choć jak na 1,3mpx robi zdjęcia bardzo wyraźne, bardzo nasycone kolory i małe szumy. Nie kierowałem się tym że ma symbiana, ale możliwość oglądania dokumentów office, pdf, zip, flash player, wgrana nawigacja cieszą gębę :mrgreen: Osobiście na moją nokię wgrałem programik do powiększania czcionki(oryginalna jest troszeczkę za mała) i temat graficzny podobny jak te w najnowszej edycji symbiana (np. Nokia 5800XM). Można wgrywac również wiele więcej różnych "bajerów", emulatory gameboya, diX player, program który zamienia telefon w pilot do urządzeń RTV,bluetooth hack( )itp, itd. Do tego epicka wręcz wytrzymałość na wstrząsy, upadki i uderzenia Na allegro można go trafić już w okolicach 200zł.
                  Co do SE k800i i jego zalet i wad. Z pewnością wyświetlacz, aparat, smsy pisze się bardzo wygodnie, bardzo dobry odtwarzacz mp3, prosty w obsłudze. Wady. Jeśli ktoś często zmienia kart sim, to w tym telefonie to koszmar. Joystick może zacząć szwankować (ale i tak jest lepiej niż w starszych SE), a koledze zaczyna szwankować soft(nie wiem czy to reguła) Nie są to poważne wady jak widać :wink:

Komentarz

Co do SE k800i i jego zalet i wad. Z pewnością wyświetlacz, aparat, smsy pisze się bardzo wygodnie, bardzo dobry odtwarzacz mp3, prosty w obsłudze. Wady. Jeśli ktoś często zmienia kart sim, to w tym telefonie to koszmar. Joystick może zacząć szwankować (ale i tak jest lepiej niż w starszych SE), a koledze zaczyna szwankować soft(nie wiem czy to reguła) Nie są to poważne wady jak widać :wink:
                    Wcześniej (dużo wcześniej ) miałem k500... tam joystick padł po paru miesiącach a wcale nie był jakoś mocno użytkowany. Dlatego bałem się brać teraz niedawno k800i... ale zaryzykowałem i jestem zadowolony. Soft jest u mnie w porządku, słyszałem że Ci którzy majstrują przy sofcie, instalują patche i inne badziewia mają potem problem...

...endlessly drifting...

Komentarz

Kolega nie robił nic właśnie bo jest noobem w tych sprawach.

Komentarz

No to plotka przeze mnie usłyszana jest nieprawdą w takim razie :wink: ja też nie bardzo znam się na grzebaniu w softach telefonów komórkowych, mi wystarczy jak mogę napisać sms-a i zadzwonić, no i zrobić zdjęcie od czasu do czasu.... no i mieć jakąś ładną tapetkę a k800i jest idealny do tego :wink:

...endlessly drifting...

Komentarz

Zamieszczone przez CodyGTR
                          No to plotka przeze mnie usłyszana jest nieprawdą w takim razie :wink: ja też nie bardzo znam się na grzebaniu w softach telefonów komórkowych, mi wystarczy jak mogę napisać sms-a i zadzwonić, no i zrobić zdjęcie od czasu do czasu.... no i mieć jakąś ładną tapetkę a k800i jest idealny do tego :wink:
                          Dlaczego plotka? Grzebanie w sofcie zawsze pogarsza stabilnośc systemu. Ja dawno temu bawiłem się w patchowanie siemensa C60 i tak namieszałem że już się nie włączył. Co lesze był na gwarancji, a ona nie uznaje takich zabaw, ale ja zrobiłem się w salonie głupi i powiedziałem że się wyłączył i nie chce już włączyć, no i naprawili mi go :mrgreen:

Komentarz

Dlaczego plotka? Grzebanie w sofcie zawsze pogarsza stabilnośc systemu. Ja dawno temu bawiłem się w patchowanie siemensa C60 i tak namieszałem że już się nie włączył. Co lesze był na gwarancji, a ona nie uznaje takich zabaw, ale ja zrobiłem się w salonie głupi i powiedziałem że się wyłączył i nie chce już włączyć, no i naprawili mi go :mrgreen:
                            W serwisie w sumie nie patrzą na takie rzeczy - ja miałem podobnie z kartą graficzną. Miałem otwartą obudowę i ... spadło mi na nią 5zł . Poszlo zwarcie, karta sie spalila. Bez niczego oddałem na gwarancje i po trzech tygodniach miałem w domu lepszą bez żadnej dopłaty :mrgreen:

Kilka dni temu kumpel oddał na gwarancję jakąś Nokię wysuwaną do góry ... Powód ? Rozpieprzony wyświetlacz . I on jest pewny, że mu to uznają
                            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Re: Telefony komórkowe

Może zna się ktoś.
                              Mam nokie 5310 w simplusie. Czy jeśli wykupie sobie pakiet internetowy, to bede mógł uzywać tego telefonu jako modem, jeśli go podłącze do laptopa?
                              Czy trzeba jakoś konfigurować telefon lub laptop?

Komentarz

Re: Telefony komórkowe

ogólnie-jestem napruty jak szmata, ogładam straszny film i ledwo ogarniam ale:
                                Co do grzebania w softaćh w se-wgryałem softa chyba 3razy wrzucasz maina i resztę przez specjalny program. Tylko muszą się certy zgadzać ja miałem red52 o ile pamiętam. To nie jest trudne. Gorzej jest podczas pathowania quicpatherem i wgrywaniem elpacka nawnowszego tartesa.

Zęby zjadłem i zapłaciłem 50pln za rozwalonego gdfsa w 810i. Co do nokii to wykupujesz 25 lub 100 (chyba)mb w pakiecie i w telu masz opcje "wykorzystaj jako modem". Nie prubowałem ale problemów nie powinno być. Przylukaj i powiedz. Ale jutro bo teraz to oko na maroko a drugie na kakuaz xD

Komentarz

Pracuję...
                                X