Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Co wybrać? Ps3 czy X360?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Co wybrać?Ps3 czy X360?

Zamieszczone przez thooorn
    Jedyne co potrafia to wszczynac bezsensowne klotnie, uzywac argumentow czesto wyssanych z palca... "bo widzialem". PS-owiec bedzie bronil Sony, wytykal bledy Xowi i vice versa. Tak naprawde zaden z was nie potrafi jasno wytlumaczyc koledze ktora (pomijajac chora "milosc" do jednej marki) konsola jest najlepszym zakupem na dana chwile.

Tyle...
    A Ty potrafisz?
    Takto bywa, spór bardzo podobny do konsola vs. PC... jedna strona nie przekona drugiej.
    Ja myśle, że wszystko zależy od możliwości finansowych... jeśli masz wystarczająco dużo kasy na PS3, to myśle że warto skusic się na PlayStation.
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Bo masz PlayStation?

thooorn bardzo dobrze tutaj wytłumaczył. Można jedynie przedstawić wady i zalety danego produktu, jednak będą one kierowane sentymentem do marki, więc wady będą pomijane lub uważane za nieważne.

Sam wiem na przykład, że ATI ma lepsze karty od Nvidii, ale i tak wybieram GeForce`a, bo karty z tej serii używam od wielu lat :wink:

Komentarz

Xbox Elite z porządnym dyskiem i różnymi bajerami tez ma porównywalną cenę do PS3. Ogólnie to nie bronię zaciekle PS3, poczytajcie posty jeśli jakieś wątpliwości. Kto co lubi, i co komu odpowiada. Po prostu trza zrobić szczegółową tabelkę z +/- lub punktacją od 1-5 dla każdej konsoli z małym uzasadnieniem.

Komentarz

Zamieszczone przez Overseer
          Bo masz PlayStation?
          Mam i dlatego mogę polecic.
          thooorn bardzo dobrze tutaj wytłumaczył
          yyy... Akurat ostatnim postem thooorn niewiele wytłumaczył.
          Sam wiem na przykład, że ATI ma lepsze karty od Nvidii, ale i tak wybieram GeForce`a, bo karty z tej serii używam od wielu lat :wink:
          Coś mi mówi że średnio trafiłeś z przykładem, ale nie bede sie czepiał ; D

Zamieszczone przez kyjgel
          Xbox Elite z porządnym dyskiem i różnymi bajerami tez ma porównywalną cenę do PS3. Ogólnie to nie bronię zaciekle PS3, poczytajcie posty jeśli jakieś wątpliwości. Kto co lubi, i co komu odpowiada. Po prostu trza zrobić szczegółową tabelkę z +/- lub punktacją od 1-5 dla każdej konsoli z małym uzasadnieniem.
          Otóż to. W tym przypadku chyba nie ma znacznie lepszej propozycji. Nie ma rzeczy, która by jasno przesądziła na korzysc jednej ze stron. Wybór trudny, ale czego nie wybierzesz to i tak będziesz zadowolony. Nie sądze, żebyś załował wyboru którejkolwiek z konsoli. Weźmiesz Xboxa - będziesz zadowolony. Weźmiesz PS3 - będziesz równie zadowolony.
          Po prostu każda z konsol jest na tyle dobra, że nie przechodzi Cie myśl, że lepiej byłoby kupic tą drugą.

Ja wybrałem PS3 - parę innych osób na forum też... do konsoli Sony przekonały mnie m.in. dobre wspomnienia z PS2. Nigdy mnie nie zawiodło, przyzwyczaiłem się do pada (chociaż na pewno przyzwyczajenie do pada do Xboxa nie zajęłoby wiele czasu)... po prostu Sony było mi całkiem zaufane Poza tym miałem już DFP, które nie współpracuje z X360 - no właśnie, kierownice... do X360 mamy dużo mniejszy ich wybór.
          Kolejną sprawą jest odtwarzacz Blu-Ray w PS3 - ogromna zaleta. Może i tak naprawdę jedyna rzecz, która może zadecydowac, ale to też wszystko zależy od potrzeb użytkownika.
          http://najalternatywniej.blogspot.com/
          keep calm & carry on
          digart - lastfm
          ---
          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Po prostu trza zrobić szczegółową tabelkę z +/- lub punktacją od 1-5 dla każdej konsoli z małym uzasadnieniem.
            I o to mi chodzi.Gdy tak zrobicie to na 100% wybiorę bo jak wy robicie walke a mi nie piszecie wad i zalet...
            Zawsze zapytaj,nie rób nic sam.

Komentarz

Ja proponowałbym Ci zastanowić się dla jakiej gry chcesz kupić konsolę. Jeśli pragniesz grać w GT5, to kupisz PS3, jak uwielbiasz Forzę, to kupisz Xbox'a itp.
              Inna sprawa, to gra online. Musisz sobie policzyć, czy warto dołożyć do PS3, by mieć darmową grę przez internet, czy też kupić np. Xbox'a Arcade i opłacać miesięcznie 13zł z online. Dalej - dysk twardy. Jeśli masz zamiar ściągać dema gier i filmy na konsolę to wybierasz konsolę z dyskiem. Jeśli myślisz, że to Ci nie będzie potrzebne, to kupisz bez.

Osobiście wybrałbym chyba Xbox'a Arcade dlatego, że jest najtańszą konsolą nowej generacji i spełniałaby wszystkie moje wymagania.
              i tyle..

Komentarz

Sprawdź bibliotekę gier na http://www.gamerankings.com, zrób sobie listę tytułów, w które chciałbyś zagrać i wtedy zdecyduj o konsoli, która ma więcej ciekawszych Twoim zdaniem gier.

http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/

Komentarz

Dobra chyba zdecydowane.Ale jest jedno ale.Czy w X360 w SILVER terzeba płacić??Wiem że za GOLD się płaci bo kolega ma X360 i gra na GOLD i płaci natomiast mam pytanie dotyczące SILVER.Widziałem że poruszacie temat płacenia ale poruszaliście GOLD a ja pytam się o SILVER.

Komentarz

Darmowy Silver umożliwia ściąganie zawartości Xbox Marketplace (niektóre materiały dopiero po 14 dniach od pojawienia się), rozmowy głosowe, Video-Chat, tworzenie FriendList.

Odpłatny Gold umożliwia poza wymienionymi również granie online oraz przesyłanie wiadomości (głosowych, tekstowych i zdjęć).

Xbox Marketplace jest to miejsce, gdzie można ściągać dema, trailery gier, akcesoria do gier w postaci dodatkowych samochodów, strojów itd.

Aha. Jeszcze jedno. BRON CIE PANIE BOZE NIE KUPUJ X'a ARCADE On nie ma dysku. Kupuj XBOX 360 ELITE z dyskiem 120GB. Poznasz po czarnej, metalowej obudowie konsoli. Inne sa biale.

Komentarz

Darmowy Silver umożliwia ściąganie zawartości Xbox Marketplace (niektóre materiały dopiero po 14 dniach od pojawienia się), rozmowy głosowe, Video-Chat, tworzenie FriendList.
                      Czyli w tym można ściągać dema gier
                      Odpłatny Gold umożliwia poza wymienionymi również granie online oraz przesyłanie wiadomości (głosowych, tekstowych i zdjęć).
                      ??Tylko na goldzie można grać onnline??
                      Xbox Marketplace jest to miejsce, gdzie można ściągać dema, trailery gier, akcesoria do gier w postaci dodatkowych samochodów, strojów itd.
                      (To samo pytanie co w SILVER)
                      BRON CIE PANIE BOZE NIE KUPUJ X'a ARCADE
                      Znam się troche na X'ach więc to akurat wiem.Wiem zadaję dużo pytań ale wiecie że mam 10 lat(rocznikiem 11)

Komentarz

Zamieszczone przez nick187pl
                        Czyli w tym można ściągać dema gier
                        ??Tylko na goldzie można grać onnline??
                        (To samo pytanie co w SILVER)
                        BRON CIE PANIE BOZE NIE KUPUJ X'a ARCADE
                        Znam się troche na X'ach więc to akurat wiem.Wiem zadaję dużo pytań ale wiecie że mam 10 lat(rocznikiem 11)
                        1. tak w tym można ściągać dema gier.
                        2.tak tylko na goldzie można grać online
                        3.z marketplace ściągasz dema, trailery, itp. masz tam dostęp przy końcie silver czyli za darmo

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
                        Za szyjke mocno chwyć i napij się!
                        Jabol punk!

Komentarz

Gold umożliwia grę online, rozmowy w grupach i ma tygodniowy (nie dwutygodniowy) exclusive na nowe dema. Silver umożliwia komunikację głosową, tekstową, pobieranie zawartości Xbox Live Marketplace, aktualizację dashboardu konsoli, jak i patchowanie gier. No i można ściągnąć update emulatora pierwszego Xboxa.

Komentarz

Czy na PS3 też istnieje emulator PS2?

Komentarz

Czy na PS3 też istnieje emulator PS2?
                              Chyba nie każda wersja ma możliwość emulacji PS2, ale nie jestem pewny. Któryś z posiadaczy PS3 może się wypowiedzieć?

Komentarz

Tylko PS3 wydane na USA i JP ma możliwość emulacji gier na PS2. Wersje europejskie mają zupełnie inny chipset ( tańszy ). Sony tłumaczyło to tym że cena dzięki temu jest dużo mniejsza...

Komentarz

Pracuję...
                                X