Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Logitech G25

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Logitech G25

Witam! Czy ktoś z was jezdził na G25? Jeśli ktoś z was ma kiere to dajcie znac jak szybko się z nia oswoiliście bo ja jak zasiadłem za kolem to mialem uczucie ze gram pierwszy raz w GT5p

Re: Logitech G25

Ja mam i oswoiłem się bardzo szybko. Może poprostu zmień ustawienia..

Komentarz

Witam! Na wyscigach jest ok ale próbowalem na drifcie i idzie mi gorzej niz na padzie! Jeśli możesz, to napisz na jakich ustawieniach jeździsz, może i dla mnie będą dobre.

Komentarz

ja jezdze na simulation / FF 6

Komentarz

Dzięki

Komentarz

Ostatnio stałęm się szczęśliwym posiadaczem Logitecha G25...
            Frajda z gry na G25 jest nie samowita

Przedmówca wspominał o robieniu Driftów za pomocą G25...muszę przyznać iż jest to piekielnie trudne zadanie ;(
            O ile na padzie dla przykładu robie Viperem 14 tyś. Pktów to już na G25 nie moge uzyskać nawet 7 tyś. ;/

Chodzi o te cholerne ustawienia...

Jeżeli jest ktoś obeznany w temacie driftów to proszę niech poda cały Setup do auta i ogólnych opcji w GT 5 aby granie było najprzyjemniejsze...
            Bo jak narazie robienie Driftów za pomocą G25 to niesamowita udręka.

Dziwi mnie również fakt samego FF...
            Ustawione mam na 1...a kierownice i tak wyrywa z rąk... dla przykładu w Life For Speed na PC przy ustawieniu FF na ok.20% gra się spoko...i posiada sie dużą kontrolę nad kierownicą...czego nie mogę powiedzieć o GT 5...

Proszę o pomoc
            Pozdro.
            Xbox 1, XBox 360, Ps3, Nintendo Wii Owner
            Logitech G25 in da House...ciężka rozkmina !

Komentarz

Do jakiego wozu chciałbyś ustawienia (zacznijmy od tego, że musisz skonczyć GT5 aby odblokować Menu QuickTune), Qusso może Ci dać ust. G25 pod drift jak będzie łaskaw

Komentarz

zacznijmy od tego , że gran turismo na padzie i na g25 to dwa zupelnie odmienne światy , możesz wymiatac na padzie a nie potrafic jezdzic na kierze , mozesz wymiatac na kierze ale nie umiec grac na padzie , możesz byc srednim kierowca w prawdziwym zyciu a byc dobry w gt i odwrotnie . Same ustawienia musisz dobrac pod siebie jak Ci pasuje i cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc . Ja zaczynalem od Sim / FF 9 ( bardzo podobne ustawienia jak do typowych samochodow robionych pod drift - uklad kierowniczy z podwójnycm sprzęgłem ) , jednak zeby usyzkac jeszcze bardziej pdoobny efekt trzeba niestety zrobic tuning mechaniczny samej kierownicy G25 ( polecam filmy SKYPILOTA na youtube'ie : autor "gtartisan33" link : http://www.youtube.com/watch?v=8BCONPPWXVs , Skypilot wyslal mi nawet schematy ze zdjeciami i opisem do zrobienia ręcznego i tuningu g25 ale po japonsku to ja czytac nie potrafie ) sam osobiscie odnajduje sie na ustawieniach FF6/sim na drift -> time trial/race FF4 - bez nawrotów i FF2 Eiger ,
                ustawienia samochodow sa przeróżne do tras / stylu jazdy / opon / kierowcy itd itd itd , inne ustawienia mam ja , inne ma Bilos ( po rozmowie z nim troche zmienilem ustawienia ) inne ma Step ( tak slyszalem od kolegow US ) inne ma Skypilot i pewnie inne ma Outlawz na padziorze . Podstawowa rzecza jest twardosc zawiechy i toe in / out , w zaleznosci jaki rodzaj driftow robisz usatwienia balansu hamowania ( u mnie jest to najczesciej 4 do 7 , 4 do 8 (tyl - ja lubic drift z hamulca ) ustawienia skrzyni kluczowe dla danej trasy i auta , jak chcesz robic power drift triale to generalnie wszystka na pelna pizde z ratio zmax i opony N1 . Szczerze nie chce mi sie wlaczac Gt5 i przelaczac co chwiel zeby Ci przepisac moje ustawienia , musisz sobie sam dopasowac pod siebie ( ja kiedys zrobilem sobie dokladne takei ustawienia jak Bilos ( uwazany za 2giego najlepsze driftera gt5 na DT po Stepie i poporstu nie jechalo mi sie komfortowo - wole swoje ) takze praktyka , spostrzegawczosc i metoda prob i bledow , powodzenia .

Komentarz

Widze że będzie ciężko...
                  Czas pokaże czy mój skill podkoczyl w góre.

Daj mi swoje ustawienia do Ferrari F430 jak możesz jak coś to prześlij mi na PM .
                  POzdro
                  Xbox 1, XBox 360, Ps3, Nintendo Wii Owner
                  Logitech G25 in da House...ciężka rozkmina !

Komentarz

Witam jestem tu nowy. Mam takie pytanie na temat "kierownicy do Gran Turismo 5" czy dużo się traci grając w tą grę na padzie? Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem dobrego kółka, ale jednak umiejscowienie PS 3 w moim pokoju uniemożliwia montaż porządnej kierownicy.
                    Czasem odnoszę wrażenie grając na padzie, że w Gran Turismo 5 samochody bardzo ciężko wchodzą w zakręty czy na kierownicy jest podobnie?
                    (niezależnie od ustawień wspomagaczy choć i tak zazwyczaj gram z wyłączonymi pomocami ;] )

Komentarz

Bo grasz pewnie na automacie i wchodzisz w zakręty za szybko bez redukcji biegu, wtedy "kiepsko" skręcają

Komentarz

jeśli masz problem na padzie to odradzam zakupu drogiej kierownicy * bedziesz żałował wydanych pieniedzy po 1-2 tygodniach ,
                        samochody zachowuja sie równie "źle" badz równie "dobrze" jak prawdziwe , kwestia wiedzy obycia sie z nimi i umiejetnosciach prowadzenia .

Komentarz

Zamieszczone przez OutlawzPL
                          Bo grasz pewnie na automacie i wchodzisz w zakręty za szybko bez redukcji biegu, wtedy "kiepsko" skręcają
                          Gram na ręcznej skrzyni biegów ;] Jedyne co mam włączone z pomocy to "Driving Line" przydaje mi się do zachowania odpowiedniego toru jazdy, no i prawie zawsze robię redukcje biegu. Wiem domyślam się, że zabrzmiałem trochę jak "noob" w poprzednim poście . Po prostu często po za realistycznymi grami jak Gran Turismo grywam w bardziej zręcznościowe produkcje jak GRID, i pewnie się przyzwyczaiłem do tamtejszego agresywnego stylu jazdy. ;]
                          Nie mniej dzięki za odpowiedź właśnie chciałem się upewnić, czy coś się traci grając na padzie. Patrząc na filmiki z Youtube, tych wymiataczy w drifcie to odnosiłem wrażenie, że samochody zachowują się u nich nieco inaczej. ;]

Komentarz

Mów, że chodzi Ci o drift A jeśli o drift to o zarzucanie bokiem, do tego trzeba innych opon.

Komentarz

Zamieszczone przez OutlawzPL
                              Mów, że chodzi Ci o drift A jeśli o drift to o zarzucanie bokiem, do tego trzeba innych opon.
                              Dzięki ;] W Drifcie jestem kompletnie beznadziejny więc spróbuje ponownie na innych oponach. Chociaż nie tylko o Drift mi chodziło. Po prostu miałem takie odczucia, że samochody nieco zbyt ciężko skręcają, ale po kilku sesjach Online człowiek się przyzwyczaja, i faktycznie nie jest już tak ociężale

Komentarz

Pracuję...
                              X