Witam! Czy ktoś z was jezdził na G25? Jeśli ktoś z was ma kiere to dajcie znac jak szybko się z nia oswoiliście bo ja jak zasiadłem za kolem to mialem uczucie ze gram pierwszy raz w GT5p
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Logitech G25
Zwiń
X
-
Re: Logitech G25
Ostatnio stałęm się szczęśliwym posiadaczem Logitecha G25...
Frajda z gry na G25 jest nie samowita
Przedmówca wspominał o robieniu Driftów za pomocą G25...muszę przyznać iż jest to piekielnie trudne zadanie ;(
O ile na padzie dla przykładu robie Viperem 14 tyś. Pktów to już na G25 nie moge uzyskać nawet 7 tyś. ;/
Chodzi o te cholerne ustawienia...
Jeżeli jest ktoś obeznany w temacie driftów to proszę niech poda cały Setup do auta i ogólnych opcji w GT 5 aby granie było najprzyjemniejsze...
Bo jak narazie robienie Driftów za pomocą G25 to niesamowita udręka.
Dziwi mnie również fakt samego FF...
Ustawione mam na 1...a kierownice i tak wyrywa z rąk... dla przykładu w Life For Speed na PC przy ustawieniu FF na ok.20% gra się spoko...i posiada sie dużą kontrolę nad kierownicą...czego nie mogę powiedzieć o GT 5...
Proszę o pomoc
Pozdro.Xbox 1, XBox 360, Ps3, Nintendo Wii Owner
Logitech G25 in da House...ciężka rozkmina !
Komentarz
-
zacznijmy od tego , że gran turismo na padzie i na g25 to dwa zupelnie odmienne światy , możesz wymiatac na padzie a nie potrafic jezdzic na kierze , mozesz wymiatac na kierze ale nie umiec grac na padzie , możesz byc srednim kierowca w prawdziwym zyciu a byc dobry w gt i odwrotnie . Same ustawienia musisz dobrac pod siebie jak Ci pasuje i cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc . Ja zaczynalem od Sim / FF 9 ( bardzo podobne ustawienia jak do typowych samochodow robionych pod drift - uklad kierowniczy z podwójnycm sprzęgłem ) , jednak zeby usyzkac jeszcze bardziej pdoobny efekt trzeba niestety zrobic tuning mechaniczny samej kierownicy G25 ( polecam filmy SKYPILOTA na youtube'ie : autor "gtartisan33" link : http://www.youtube.com/watch?v=8BCONPPWXVs , Skypilot wyslal mi nawet schematy ze zdjeciami i opisem do zrobienia ręcznego i tuningu g25 ale po japonsku to ja czytac nie potrafie) sam osobiscie odnajduje sie na ustawieniach FF6/sim na drift -> time trial/race FF4 - bez nawrotów i FF2 Eiger ,
ustawienia samochodow sa przeróżne do tras / stylu jazdy / opon / kierowcy itd itd itd , inne ustawienia mam ja , inne ma Bilos ( po rozmowie z nim troche zmienilem ustawienia ) inne ma Step ( tak slyszalem od kolegow US ) inne ma Skypilot i pewnie inne ma Outlawz na padziorze . Podstawowa rzecza jest twardosc zawiechy i toe in / out , w zaleznosci jaki rodzaj driftow robisz usatwienia balansu hamowania ( u mnie jest to najczesciej 4 do 7 , 4 do 8 (tyl - ja lubic drift z hamulca) ustawienia skrzyni kluczowe dla danej trasy i auta , jak chcesz robic power drift triale to generalnie wszystka na pelna pizde z ratio zmax i opony N1 . Szczerze nie chce mi sie wlaczac Gt5 i przelaczac co chwiel zeby Ci przepisac moje ustawienia , musisz sobie sam dopasowac pod siebie ( ja kiedys zrobilem sobie dokladne takei ustawienia jak Bilos ( uwazany za 2giego najlepsze driftera gt5 na DT po Stepie i poporstu nie jechalo mi sie komfortowo - wole swoje ) takze praktyka , spostrzegawczosc i metoda prob i bledow , powodzenia .
Komentarz
-
Widze że będzie ciężko...
Czas pokaże czy mój skill podkoczyl w góre.
Daj mi swoje ustawienia do Ferrari F430 jak możeszjak coś to prześlij mi na PM .
POzdroXbox 1, XBox 360, Ps3, Nintendo Wii Owner
Logitech G25 in da House...ciężka rozkmina !
Komentarz
-
Witam jestem tu nowy. Mam takie pytanie na temat "kierownicy do Gran Turismo 5" czy dużo się traci grając w tą grę na padzie? Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem dobrego kółka, ale jednak umiejscowienie PS 3 w moim pokoju uniemożliwia montaż porządnej kierownicy.
Czasem odnoszę wrażenie grając na padzie, że w Gran Turismo 5 samochody bardzo ciężko wchodzą w zakręty czy na kierownicy jest podobnie?
(niezależnie od ustawień wspomagaczy choć i tak zazwyczaj gram z wyłączonymi pomocami ;] )
Komentarz
-
jeśli masz problem na padzie to odradzam zakupu drogiej kierownicy * bedziesz żałował wydanych pieniedzy po 1-2 tygodniach ,
samochody zachowuja sie równie "źle" badz równie "dobrze" jak prawdziwe , kwestia wiedzy obycia sie z nimi i umiejetnosciach prowadzenia .
Komentarz
-
Zamieszczone przez OutlawzPLBo grasz pewnie na automacie i wchodzisz w zakręty za szybko bez redukcji biegu, wtedy "kiepsko" skręcają. Po prostu często po za realistycznymi grami jak Gran Turismo grywam w bardziej zręcznościowe produkcje jak GRID, i pewnie się przyzwyczaiłem do tamtejszego agresywnego stylu jazdy. ;]
Nie mniej dzięki za odpowiedź właśnie chciałem się upewnić, czy coś się traci grając na padzie. Patrząc na filmiki z Youtube, tych wymiataczy w drifcie to odnosiłem wrażenie, że samochody zachowują się u nich nieco inaczej. ;]
Komentarz
-
Zamieszczone przez OutlawzPLMów, że chodzi Ci o driftA jeśli o drift to o zarzucanie bokiem, do tego trzeba innych opon.
Komentarz
Komentarz