Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Logitech G25

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Logitech G25

Narazie nie gram w drift, ale jestrem swiezo po zakupie kierownicy. Nie G25, ale Driving Force GT - dlugo sie zastanawialem, czytalem za i przeciw, i padlo na DF GT - nie tylko ze wzgledu na cene. Ale mimo wszystko, chcialbym przetestowac G25 i sprawdzic, czy rzeczywiscie jest warta takich pieniedzy - albo inaczej - czy stosunek cena jakosc obydwoch kierownic jest bardzo rozny, bo mysle, ze pod tym wzgledem DF GT wygrywa.
    Ja po zakupie kiery przygotowany bylem ze od poczatku nie bede wymiatac, ale do swojego czasu na padzie brakowalo mi przez pierwsze 4 kolka ponad 3 sekundy, wiec bylem mocno zdziwiony, ale z czasem (tego samego dnia) czasy sie poprawialy. Gralem relatywnie malo ale i tak po tygodniu zmiazdzylem swoj rekord - o ponad 2 sekundy i dzis jestem szczesliwy, ze zblizylem sie do Gusbo o sekunde (bo do pierwszych Polakow staram sie powalczyc, czyli Lelek, Dtb, Gusbo itd).
    Frajda jest duuuzzo wieksza z jazdy na kolku, kieruje sie precyzyjniej wiec wiadomo, ze lepssze czasy mozna wykrecic, ale np na online, jak sie trafi na debili, ktorzy jezdza na rozpierduche, to trzeba sie nameczyc, zeby wygrac.
    Wiec osobiscie polecam Ci kiere - nie G25 bo to jednak wydatek 760pln, ale wlasnie DF GT za 400pln - jak Ci nie podejdze po dwoch tygodniach, to opchniesz z minimalna strata - one ciagle trzymaja cene,.
    "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

No właśnie myślałem nad DF GT. Kierownica ma praktycznie wszystko co G25 ( z wyjątkiem sprzęgła i skrzyni biegów typu "H" ), Nie mniej głównie zależy mi na emocjonujących wyścigach Online, zamiast kręcenia czasów, więc na razie zostanę przy padzie.
      PS. Właśnie się przejechałem Ferrari F40 i cofam słowa o tym że samochody ciężko skręcają :wink: :wink: Bo ta jedna włoska cholera jest cięższa do opanowania niż sądziłem ale za to ją pokochałem

Komentarz

Skrzynia biegow H w G25 to tandeta. Srzeglo jest nieobslugiwane, wiec jesli grasz w GT5P to duzo bardziej oplaca sie wziac Logitecha. G25 ma tylko te przewage ze jest ze skory i ma metalowe wygodne lopatki, jak w reali - w Logitechu jest guma - to jest calkiem OK jesli nie cierpisz na jakas nadpotliwosc dloni, ale lopatki sa dosc waskie i mozna je wciskac w sumie tylko palcami srodkowymi (przyjamniej w moim przypadku) - co do pedalow, to hamulec moglby byc bardziej czuly, ale nie wiem czy tow ina gry czy kiery.
        "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Zamieszczone przez MichuV12
          Skrzynia biegow H w G25 to tandeta. Srzeglo jest nieobslugiwane, wiec jesli grasz w GT5P to duzo bardziej oplaca sie wziac Logitecha. G25 ma tylko te przewage ze jest ze skory i ma metalowe wygodne lopatki, jak w reali - w Logitechu jest guma - to jest calkiem OK jesli nie cierpisz na jakas nadpotliwosc dloni, ale lopatki sa dosc waskie i mozna je wciskac w sumie tylko palcami srodkowymi (przyjamniej w moim przypadku) - co do pedalow, to hamulec moglby byc bardziej czuly, ale nie wiem czy tow ina gry czy kiery.
          Wow wszyscy mi dotąd kreowali pogląd, że G25 to kierownica perfekcyjna, a tu się dowiaduje, że skrzynia biegów to tandeta :]. W sumie gier obsługujących ten "bajer" jest jak na lekarstwo. Sam mogę naliczyć tylko Test Drive Unlimited i badziewnego Need For Speed Pro Street i pewnie jakieś symulatory na PC pokroju GTR 2 i pochodne ;].
          Rozważę tego Logitech'a ale po dzisiejszej sesji GT 5 na padzie, nie odczuwam już potrzeby kupienia kierownicy, może kiedyś. ;]

Komentarz

To, że jest najdroższa nie znaczy, że jest najlepsza. Szczególnie dla początkujących doradzałbym tańszy sprzęt.

Komentarz

Najbardziej irytująca rzeczą jaka dotychczas mnie spotkała w GT5P to brak możliości przestawienia kierownicy w tryb 200 stopni skrętu.

Nie wiem w ogóle po co piszą że Gran Turismo 5 Prologue wykorzystuje 900stopni obrotu za pomocą kierownicy...skoro auto i tak skręca tylko o te 200 czy 270stopni ;/

Dzieki temu drift jest dla mnie cholernie trudny do wykonania ;/ bo nie wiem ile razy już przekręciłem kierownicą....i potem zanim się obejrze to jestem już na bandzie ;/
              Xbox 1, XBox 360, Ps3, Nintendo Wii Owner
              Logitech G25 in da House...ciężka rozkmina !

Komentarz

Spox, jak nie obsluguje jak obluguje? PAdem nie masz takiego skretu jak keorwnica, tyle ze trzeba krecic. Tzn nie gram w druft, ale np zawracajac na prostej, kierownica jest lepszy skret niz padem - takie odnioslem wrazenie.
                Nie idz na latwizne, nie badz frajerkiem - kupiles G25 to walcz

Komentarz

Zamieszczone przez MichuV12
                  Spox, jak nie obsluguje jak obluguje? PAdem nie masz takiego skretu jak keorwnica, tyle ze trzeba krecic. Tzn nie gram w druft, ale np zawracajac na prostej, kierownica jest lepszy skret niz padem - takie odnioslem wrazenie.
                  Nie idz na latwizne, nie badz frajerkiem - kupiles G25 to walcz
                  Uwierz mi że to tylko wrażenie
                  Włącz sobie widok z kokpitu...i zacznij kręcić kierownicą...wówczas zobaczysz w którym momencie kierowca przestaje wykonywać ruch rękoma...a Ty na Kierownicy będziesz dalej kręcił.

Co do skrzyni H w G-25 to muszę stwierdzić iż jest to zajebiaszczy patent
                  Kto do mnie nie przyszedł to ze zdumieniem podziwiał skrzynie!
                  Xbox 1, XBox 360, Ps3, Nintendo Wii Owner
                  Logitech G25 in da House...ciężka rozkmina !

Komentarz

Nareszcuice dostalem swoja G25 ALe jak to jest z tynm sprzeglem? Obslugiwane jest w GT5P czy nie, bo za cholere nie moge znalezc ustawien,a sam pedla sprzegla nie reaguje.

Za pare tygodni moze napisze male porownajie, jako ze mialem do czynienia z obiema kierownicami, czyli G25 i DFGT - ich wady i zalety (jesli taka znajde w G25 hehe)

Komentarz

Witam wszystkich.
                      To mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość
                      Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem PS3 ( to moja pierwsza styczność z konsolami) no i oczywiście GT5.
                      Do konsoli podłączyłem moje G25 ( od komputera gram trochę w rbr) i generalnie próbowałem coś w opcjach konsoli ustawić ale nic nie znalazłem.
                      Ok odpalam GT5 i teraz tak mam 2 problemy po 1 nie umiem uruchomić sprzęgła naciskałem już wszystkie klawisze na kierownicy i na padzie i nic nie pomaga ( mam najnowsza wersje spec 3 sama się ściągnęła, czytałem coś na forum o trójkącie ale nie wiem o co chodzi) a mój 2 problem to próba przyporządkowania klawisza mianowicie chodzi o ręczny pod prawy guzik na kierownicy niestety w opcji gry nie ma kierownicy G25 jest dużo innych ale żadnej nawet podobnej, ale nawet tam próby przyporządkowania ręcznego pod ten bądź inne klawisze nie dały efektu ... jeszcze raz proszę o wyrozumiałość ale w ogóle nie znam się na ps .... proszę o objaśnienie co i jak :0

sam sobie odpowiem http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=113197

Komentarz

Kupilem g25 po roku jezdzenia log. GT. Nie wiem jak mozna pisac ze gt jest lepsza. ma na pewno mocniejszy FF, i przy arcadowkach moze dawac wiecej frajdy. ale ma jeden silownik i jest mniej precyzyjna od G25. Dla mnie w GT dramatem byly pedaly, maly opor, sygnal przesylany z opoznieniem. Fakt ze w G25 pedal sprzegla to jak narazie przy obecnych grach pic na wode. Ale Jezdzi sie i tak na lopatkach ( wiec a la polautomat-bez sprzegla) bo drazek od skrzyni upierdalasz w moment.. ;-)

Komentarz

Sory że zmienię trochę temat ale mam pytanko
                          Czy jest możliwość podpięcia pedałów z G25 do DFG ale żeby sprzęgło działało??

Komentarz

Raczej nie DFG to DFG a G25 to G25.

Zamieszczone przez Ricci
                            Kupilem g25 po roku jezdzenia log. GT. Nie wiem jak mozna pisac ze gt jest lepsza. ma na pewno mocniejszy FF, i przy arcadowkach moze dawac wiecej frajdy. ale ma jeden silownik i jest mniej precyzyjna od G25. Dla mnie w GT dramatem byly pedaly, maly opor, sygnal przesylany z opoznieniem. Fakt ze w G25 pedal sprzegla to jak narazie przy obecnych grach pic na wode. Ale Jezdzi sie i tak na lopatkach ( wiec a la polautomat-bez sprzegla) bo drazek od skrzyni upierdalasz w moment.. ;-)
                            No ja mam kierownicę 2 lata i jakoś drążek jest cały.

Komentarz

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam zamiar kupić porządną kierownicę i śmigać na nowym GT 5 ;]

Poczytałem różne recenzje i testy Logitech driving force GT i logitech G25.

Mam parę pytań, dotyczących przede wszystkim sprzęgła.

Wydaję mi się, że główna różnica polega na: (oprócz dwóch silników w g25, lepszej jakości wykonania g25 i skrzyni biegów w układzie H i większej precyzji g25) ;d

- lepszej jakości wykonaniu pedałów. W G25. Są bardziej precyzyjne i stawiają większy opór, do tego oczywiście pedał sprzęgła,
                              - większym łopatką przy kierownicy, służącym do zmiany biegów (?)

Pytanie 1-> Spotkałem się na forum ze stwierdzeniem, że ktoś urwał gałkę od zmiany biegów g25 i grał na tych łopatkach. Nie rozumiem, czemu w standardzie ludzie nie zmieniają biegów tymi właśnie łopatkami, nie jest to wygodniejsze ? na czym polega różnica ? Wtedy mam zmianę biegów jakoś półautomatycznie czy jak ?

Pytanie 2 ->Czemu ludzie posiadający Logitech GT narzekają właśnie na te małe łopatki przy kierownicy (szukają jakiś nakładek i żalą się, że muszą naciskać je jednym palcem). Używają ich tylko i wyłącznie do zmiany biegów? W takim razie jak na pełnym gazie zmieniam bieg na większy to jak auto reaguje? czy przypisany mają guzik sprzęgła i wówczas naciskają go i łopatkę jednocześnie przy zmianie biegów ?

Komentarz

Jeśli gra nie ma obsługi sprzęgła to oba rozwiązania działają na zasadzie sekwencyjnej. Czyli zmieniamy bieg na wyższy/niższy od razu. Gra z reguły zmienia bieg od razu.

Komentarz

Pracuję...
                                X