Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Problem] Brak obrazu w TV przy podłączonym PS3.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Problem] Brak obrazu w TV przy podłączonym PS3.

Chłopaki pomocy!!!
    Chodzi o to że strzeliłem sobie dzisiaj PS3 I GT5 no iiiiiiiii...... Nie mam obrazu w tv dźwięk jest ale obrazu nie ma. Co mogę zrobić? Podłączyłem konsolę przez czincze i nic podłączyłem przez Ten drugi kabel z tym szerokim wejściem EURO i jest to samo! Mam telewizor firmy DAEWOO 28 cali i to jest kineskopowy model około 5 letni.

Bardzo proszę pomóżcie mi bo chciałbym w końcu ruszyć z tym moim GT5 :mrgreen:

Re: [Problem] Brak obrazu w TV przy podłączonym PS3.

Dziwne...a podłącz jakiś inny sprzęt i sprawdź czy jest obraz.

Komentarz

albo spróbój iść do kogoś znjomego kto ma kineskopowy telewizor i zobacz czy u niego działa, bo jeśli nie to może być coś nie tak z konsolą

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
      Za szyjke mocno chwyć i napij się!
      Jabol punk!

Komentarz

Siemka. Kiedyś miałem ten sam problem, ale od czego jest instrukcja obsługi? Zajrzyj do książeczki "Bezpieczeństwo i informacje techniczne" na stronę 9 i przeczytaj punkt "Obraz" Może to pomoże

Komentarz

Zamieszczone przez mysi
          albo spróbój iść do kogoś znjomego kto ma kineskopowy telewizor i zobacz czy u niego działa, bo jeśli nie to może być coś nie tak z konsolą
          Zamieszczone przez JISAW
          Mam telewizor firmy DAEWOO 28 cali i to jest kineskopowy model około 5 letni.

Telewizor moim zdaniem nie jest winny, patrzyłeś do ustawień konsoli, albo chociaż do instrukcji tak jak radzi przedmówca?

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
            Telewizor moim zdaniem nie jest winny, patrzyłeś do ustawień konsoli, albo chociaż do instrukcji tak jak radzi przedmówca?
            Ciężko zajrzeć do ustawień konsoli jak się obrazu nie widzi :wink:
            Kolega ma stary tel kineskopowy i działa idealnie. Więc to nie musi być wina Tv warto jednak sprawdzić na innym urządzeniu. Jeśli np.pod DVD obraz jest to znaczy że wina leży po stronie konsoli lub okablowania.

Komentarz

Pewnie w sklepie PS3 było podpięte pod inny telewizor. PS3 automatycznie dostosowuje się pod telewizor. Kuzyn kiedyś miał ten sam problem. Kupił, i podpiął pod TV FUL HD. Potem wziął do swojego pokoju, a tam tylko HD REDY i też nie miał obrazu, musiał zresetować ustawienia konsoli. Niestety, nie mam PS3 i nie wiem jak to się robi. Może spróbuj u kogoś podpiąć pod TV HD i zobaczysz, może obraz będzie :wink:

Komentarz

Wielkie sorry koledzy ale inie mogłem wcześniej odpisać bo neta nie mogłem włączyć. Poradziłem sobie z tym problemem tego samego dnia wieczorem. Bo jak napisał

Zamieszczone przez cichy45
                Pewnie w sklepie PS3 było podpięte pod inny telewizor. PS3 automatycznie dostosowuje się pod telewizor. Kuzyn kiedyś miał ten sam problem. Kupił, i podpiął pod TV FUL HD. Potem wziął do swojego pokoju, a tam tylko HD REDY i też nie miał obrazu, musiał zresetować ustawienia konsoli. Niestety, nie mam PS3 i nie wiem jak to się robi. Może spróbuj u kogoś podpiąć pod TV HD i zobaczysz, może obraz będzie :wink:
                to był ten sam przypadek. Reseta zrobiłem i wszystko ładnie buczy i piszczy :wink: Wielkie dzięki za podpowiedzi. :mrgreen:

A z tego co wiem to reset się robi w taki sposób
                Konsola musi być wyłączona ale podpięta pod prąd. W konsoli świeci się dioda na czerwono wtedy wystarczy przytrzymać przycisk włączajacy konsolę przez około 5-6 sekund konsola sama się załączy
                Ta informacje podaję jak by ktoś w przyszłości miał podobny problem. :wink:

Komentarz

Pracuję...
                X