Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[PROBLEM] Wentylator do laptopa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [PROBLEM] Wentylator do laptopa

Mam mały kłopocik chodzi o mojego laptopa. Wczoraj wieczorem jakoś dziwnie mi skrzeczał i okazało się że umiera mój wiatraczek do chłodzenia. Zgon nastąpił dzisiaj. Moje pytanie brzmi. Czy muszę go natychmiast wymienić?? Ma nędznego laptoka FUJITSU SIEMENS V2030. Nagrzewa się świnia i boje się że mi się spali. Wiecie wogóle po ile stoją takie wentylatorki?? Szukałem na allegro ale nie znalazłem. Muszę teraz co 20minut laptopa wyłączać i czekać godzinę aż nie ostygnie

Re: [PROBLEM] PC i LAPTOPY

Półki nie kupisz nowego wiatraka, ustaw tylną część komputera wyżej (na jakiejś książce, kasecie..czymkolwiek) - żeby zapewnić mu lepsze chłodzenie.

Jeśli wiatrak działa, nie musisz go wymieniać - Wystarczy wyczyścić.

Ja na przykład w takich sytuacjach biorę laptop...i na stacji benzynowej dmucham w wiatrak sprężonym powietrzem - nie ma siły by syf tam został :wink:. Oczywiście można to zrobić w bardziej cywilizowany sposób, poprzez rozkręcenie obudowy...wyczyszczenie, złożenie znów.... :wink:

Jeśli jednak wiatrak się skończył...proponuję udanie się do serwisu naprawiającego notebooki, i dopasowanie odpowiedniego wiatraku. :wink:

Komentarz

Btw , wentylator a nie wiatrak - wiatraki sa na polach :wink:
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Od siebie radzę niezwłoczną wymianę. W końcu jakąś funkcję on tam pełni.
        W innym wypadku możesz zwyczajnie spalić procesor

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
          Od siebie radzę niezwłoczną wymianę. W końcu jakąś funkcję on tam pełni.
          W innym wypadku możesz zwyczajnie spalić procesor
          Popieram

Jednak jeśli jesteś hardkorem i już musisz pracować bez wentylatora, to nie uruchamiaj zbyt wielu procesów na raz, gdyż większe zużycie procesora wpływa na, już i tam dość wysoką bez chłodzenia, temperaturę, a co za tym idzie procesor w stresie po prostu pójdzie do piekła. Dosłownie..

Wentyle nie są drogie: do stacjonarnych starszych komputerów chodzą po 10 zł, do nowszych ok 30. (oczywiśnie BOXy)
          Nie sądzę, by do notebooka cena przekroczyła 200% tej od PC :wink:

Komentarz

Ja liczę że więcej niż 80zł nie zapłacę za taki drobiazg. Jeśli będzie więcej niż 100zł to wyjebie ten laptop na śmietnik Niedaleko mam do VOBISU ale tam są same zdzierusy np. kiedyś pytałem się o kartę graficzną do boxa GE FORCE 5000 ileś to mieli za ponad 150zł a na Allegro widziałem ten sam model i też nówka funfel za 80zł.
            A z tym nagrzewanie to i tak jest masakra bo tylko neta załączonego a grzeje tak jak w piecu równie dobrze mogę jutro na nim sobie na śniadanie jajka usmażyć :wink:
            Jak narazie ten syfny laptop jest mi potrzebny muszę go mieć co najmniej 1,5 roku bo tyle budy mi zostało. A to jest przydatne pod tym względem bo stacjonarnego co mam u siebie w chacie to nie wsadzę do plecaka, a to zabieram gdzie chce :wink:
            Spróbuje go rozkręcić od spodu i zobaczę czy nie najebało się tam syfu w wiatraczku bo wogóle się nie kręci bo przestał dzisiaj rano. Jak dostanę tani zamiennik to będę uratowany :mrgreen:
            A nawet nie wiem dokładnie ile czasu mogę mieć włączony laptop bez chodzącego wiatroka?? Wy co wiecie? Bo ja w świecie komputerowym nie jestem tak obcykany.

Komentarz

http://www.allegro.pl/item604829867_wen ... i1705.html

podobno pasuje do twojego
              i tyle..

Komentarz

możliwe że będzie dobry. :wink:

Komentarz

Jeszcze jeden za 20zł!

http://www.allegro.pl/item612832066_wen ... v2055.html

też chyba pasuje
                  i tyle..

Komentarz

Ja muszę rozkręcić i zobaczę jak wygląda i dam foto. A teraz muszę się wyłączyć bo już śmierdzi smażonym plastikiem

Komentarz

Pracuję...
                    X