Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Problem] PS2

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Problem] PS2

Witam, mam problem z moim PS2, i mam nadzieję, że tutaj uzyskam jakieś informacje. Chodzi o "gruby" model SCPH - 39004. Jest kilka scenariuszy
    1) Odpalam konsole, wchodzi ładuje grę, gram i w pewnym momencie się zawiesza.
    2)Odpalam, i w pewnym momencie zawiesza się nie ładując gry.
    3)Odpalam, i jest tylko czarny ekran(tak jak by nie chciał się system załadować), a gdy próbuje otworzyć tackę tylko miga te niebieskie światełko i nic się nie dzieje. Czasami po kilkunastu kliknięciach się otwiera.

Jest tak, że te scenariusze występują po kolei. Włączam konsole, gram i się zawiesza. Robię reset i zawiesza się w menu, a potem się nie uruchamia. Jeśli odczekam pół godziny, może da się uruchomić.
    Po dłuższym okresie czasu da się może trochę pograć.

Już kiedyś miałem takie problemy, ale rozkręciłem z ojcem, zdjąłem ochronną płytkę z napędy, z takim śmiesznym okrągłym magnesikiem, skręciłem i chodziło, ale teraz to całkowicie wysiadło.

I dodam, że nie istnieje możliwość przegrzania się konsoli, bo stoi na półce, no i ma wentylator(wersja "fat")Nie przegrzała się nawet podczas 10 godzin wyścigu 24h nurburing Endurance.(a miałem zamiar robić kilka enduranców przez wakacje)

Nie wiem co to, może laser, a może silniczek z napędu albo jeszcze coś innego. Konsola była przerabiana, i nie sprawiała kłopotów przez najbliższe 6 lat. Jeśli wiecie co to może być to napiszcie, i podajcie ewentualny koszt naprawy. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Re: [Problem] PS2

Wsadzić płytę czyszczącą?

Komentarz

Niestety nie mam takowej. Ja raczej myślę i tak, żeby najpierw kupić 3 a potem naprawić 2.

Zamieszczone przez BelegU$
      Wsadzić płytę czyszczącą?
      Czyli to może być wina brudnego lasera???

Komentarz

Że się konsola zawiesza? Raczej nie.
        To by Ci się gra nie chciała wczytać lub dłużej by bootowało.

A Ty pisałeś że nawet na biosie się potrafi przyciąć. Trudno powiedzieć co to może być.
        Może zwyczajnie zmierza ku końcowi żywota

Komentarz

Nom, szkoda...a PSOne dale działa dzisiaj grałem kilka godzin w GT2 Nie ma to jak powrót do klasyki. Nawet to GT2 nie jest takie trudne. Wczoraj zrobiłem wszystkie licencje n=za wyjątkiem super licence.
          Dzisiaj mam już kilka samochodów go garażu, wszystkie oprócz mazdy 323 mają takie ładne [R] i ponad 600.000Cr.

Skoro to kończy się życie mojej 2 to muszę się ostro wziąć za zbieranie kasy na 3, potem ew. pomyśleć o naprawie...

W każdym razie dzięki za sugestie.

Komentarz

Ok. Sprawa się wyjaśniła. Okazało się, że wysiadł cały napęd i jeszcze jakaś część. Łączny koszt naprawy przekroczył by 300zł więc sobie odpuściłem i dalej zbieram na 3. Ewentualnie potem kupno nowej 2.

PS. Temat można zamknąć.

Komentarz

Pracuję...
            X