Re: Patenty na kierownicę przed TV?
Cześć rajdowcy. Je również chciałem mieć coś w czym bym mógł jezdzić w GT5( dużo czasu nie ma ), więc w końcu się zabrałem za tworzenie mojego "siedzenia przed TV". Miałem wcześniej zrobioną konstrukcje do kierownicy ale musiałem ją "utylizować ".To była moja pierwsza konstrukcja która wymagała poprawek itd.
Tym razem zabrałem się za coś GRUBSZEGO i wypłynąłem na szerokie wody myśląc że umiem pływać... Zachciało mi się zbudowania SYMULATORA do GT5.
Skorzystałem z wielu sytuacji zbierając materiały na jego budowę między innymi <elektryczne siłowniki liniowe> oraz tzw. rury kwadratowe
. Jestem blacharzem samochodowym więc mam możliwość popracować przy tym projekcie z całym wyposażeniem potrzebnym do budowy.Tak jak mówiłem ,nie jest to takie proste nawet ta sama konstrukcja (częściowo już zbudowałem konstrukcje zawieszoną na tych siłownikach lecz nie do końca wyszło tak jak przypuszczałem i musze zrobić wiele poprawek) a nie mówiąc już o oprogramowaniu sterującym siłownikami które za zwyczaj są obsługiwane przez program komputerowy do konkretnej gry na PC-cie. Ja obmyśliłem plan w którym kierownica (obecnie Logitech Driving force pro) wraz z pedałami ,sterowała by czterema siłownikami ( przód ,tył ,lewa i prawa strona ) symulując przyspieszanie , hamowanie i skręcanie. Posiadam siłowniki od łóżek szpitalnych wraz z pulpitem sterowniczym (zasilaczem 24 v oraz pilot na kablu do obsługi ),jednak nie mam pojęcia jak je ze sobą połączyć żeby to działało( oczywiście w sposób adekwatny do sposobu jazdy). Wiem że powinno być coś takiego jak (sam nie wiem jak to nazwać fachowo) analogowy regulator napięcia -czyli mały komputer programowalny w zależności od potrzeb. Wkrótce dołączę kilka fotek żeby pokazać o co mi chodzi i może zachęcę kogoś do budowy czegoś takiego . Potrzebuje pomocy przy wymyśleniu czegoś co pomogło by mi nie utknąć w punkcie gdzie zaczyna się programowanie jakichś regulatorów których nawet nie mam.
Pozdrawiam wszystkich.
Cześć rajdowcy. Je również chciałem mieć coś w czym bym mógł jezdzić w GT5( dużo czasu nie ma ), więc w końcu się zabrałem za tworzenie mojego "siedzenia przed TV". Miałem wcześniej zrobioną konstrukcje do kierownicy ale musiałem ją "utylizować ".To była moja pierwsza konstrukcja która wymagała poprawek itd.
Tym razem zabrałem się za coś GRUBSZEGO i wypłynąłem na szerokie wody myśląc że umiem pływać... Zachciało mi się zbudowania SYMULATORA do GT5.
Skorzystałem z wielu sytuacji zbierając materiały na jego budowę między innymi <elektryczne siłowniki liniowe> oraz tzw. rury kwadratowe

Komentarz