Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Nastepca Logitecha G25 juz jest: G27

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nastepca Logitecha G25 juz jest: G27

http://www.gry.banzaj.pl/Logitech-G27-O ... -1761.html
    "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Re: Nastepca Logitecha G25 juz jest: G27

Ciekawe co to ma wspólnego z GT5. Raport poszedł. I nie mówie tylko o tym temacie, tylko o innych nt. kierownic :wink:
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
      Ciekawe co to ma wspólnego z GT5. Raport poszedł. I nie mówie tylko o tym temacie, tylko o innych nt. kierownic :wink:
      Przeniesione, dzięki.
      http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
        Zaspokoje Twoja ciekawosc. Tylko GT5 moze wykoryzstac G27 w pelni i raczej tylko gracze gt5 moga podyskutowac o tej kierownicy.
        "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Ciekawe jest to co mówisz, gdyż pewnie prawdziwe symulatory chociażby an PC również będą wykorzystywać ją w pełni ... A nawet jeśli tylko GT5, to co z tego ? Od tego jest własnie ten dział :wink: . eot
          GranTurismo 5 99%
          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Cena G27 to 1400pln. Zonk jak ch**. Logitech wg mnie strzelilo sobie wlasnie swoim karabinem w noge. Z tego co widzialem w internecie, G27 oferuje te same pedaly co G25. G27 ma te smama kierownice, z ta tylko roznica, ze ma dodatkowe 4 programowalne przyciski. Biegi te same, z tym ze w G27 mamy wsteczny - po co, nie wiem - ale nie mamy tiptronica Ponoic kiera chodzi ciszej ale kto wogole slyszy kierownice, jak gra podjarany w GT
            Tak wiec jak napisalem na poczatku - wypuszczenie G27 na rynek to nieporozumienie - chyba ze kosztowalby 100 a nie 500pln wiecej niz g25.

Aha i ten smieszny LED. Kompletny fail, jak gra sie na 42 calowym LCD to nie patrzy sie na kiere. W ogole nie patrzy sie na obroty, tylko ich slucha.

Komentarz

Są osoby, które np. grają na słuchawkach gdy ktoś śpi w pokoju, więc ciższa praca to akurat zaleta ... Z tym, że nie słyszałem nigdy G25 i nie wiem czy mocno daje się we znaki i czy te wyciszanie coś daje :wink:. LED według mnei też zaleta
              GranTurismo 5 99%
              GranTurismo 6 100%

Komentarz

1) A ile kosztowala G25, gdy wchodzila na rynek?

2) Nie wiesz, co zrobili w srodku. Moze z wierzchu wyglada jak G25 z kilkoma dodatkowymi bajerami, ale w srodku moze byc juz znacznie inaczej.

3) Programowalne przyciski to plus, a LED dodatkowy bajer. Uwierz, zwraca sie uwage na takie szczegoly.

Komentarz

Heh, ja dzisiaj miałem taką sytuacje, że brat chciał rano pograć na MOMO i tego hałasu naprawde nie idzie wytrzymać gdy człek próbuje zasnąć.
                  ASUS Maximus II Formula l Gainward Radeon HD4850 GoldenSample l Pentium Dual Core E5200@3.14Ghz l OCZ 4GB 1066Mhz CL5 Heatpipe l Creative 5.1 + SupremeFX X-Fi l Plextor-PX820SA l iiyama prolite jakaśtam l PlayStation 2

Komentarz

Zamieszczone przez MichuV12
                    Cena G27 to 1400pln. Zonk jak ch**. Logitech wg mnie strzelilo sobie wlasnie swoim karabinem w noge. Z tego co widzialem w internecie, G27 oferuje te same pedaly co G25. G27 ma te smama kierownice, z ta tylko roznica, ze ma dodatkowe 4 programowalne przyciski. Biegi te same, z tym ze w G27 mamy wsteczny - po co, nie wiem - ale nie mamy tiptronica Ponoic kiera chodzi ciszej ale kto wogole slyszy kierownice, jak gra podjarany w GT
                    Tak wiec jak napisalem na poczatku - wypuszczenie G27 na rynek to nieporozumienie - chyba ze kosztowalby 100 a nie 500pln wiecej niz g25.

Aha i ten smieszny LED. Kompletny fail, jak gra sie na 42 calowym LCD to nie patrzy sie na kiere. W ogole nie patrzy sie na obroty, tylko ich slucha.
                    Co do wstecznego - może da rade ustawic na nim 7 bieg, bo na G25 gdy chciało sie jechac F1 był problem właśnie z 7 biegiem.

Cena rzeczywiście zaporowa. W życiu nie wydałbym 1400 zł na kierownice, zresztą nawet G25 jest praktycznie dla mnie poza zasięgiem. Optymalne dla mnie jest DFP/DFGT Oczywiście nie wszystkim to musi wystarczac, ale ja jestem z DFP w pełni zadowolony.
                    Co do hałasu... w DFP jest tego dużo, no i do tego dosyc ciężko się kręci, a G25 ma jakby większy luz, lepiej sie jeździ. Wydaje mi sie, że G27 pod tym względem jest jeszcze lepsze.
                    LED fajny bajer, ale niepotrzebny
                    http://najalternatywniej.blogspot.com/
                    keep calm & carry on
                    digart - lastfm
                    ---
                    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Cena G27 to 1400pln. Zonk jak ch**. Logitech wg mnie strzelilo sobie wlasnie swoim karabinem w noge.
                      Po za tym na cene wszystkich tego typu zabawek trzeba patrzec nie przez pryzmat polskich realiow, gdzie taka cena to srednia pensja wiekszosci ludnosci, ale przez pryzmat krajow zachodu. Tam wydatek 300$$ na tak swietny sprzet jest po prostu smieszny. Pryszcz. Nie moja wina, ze zyjemy w Polsce.

Komentarz

A ile kosztowala G25, gdy wchodzila na rynek?
                        Nie pamietam, cos kolo tysiaca chyba.

Kod:
                        2) Nie wiesz, co zrobili w srodku. Moze z wierzchu wyglada jak G25 z kilkoma dodatkowymi bajerami, ale w srodku moze byc juz znacznie inaczej.
                        Owszem. Ponoc force feedback jest silnijeszy. Mi to nie potryebne bo na G25 FF na 4 wyrywa kiere z rak. Jest tez inna budowa tego FF pzez co jest ponoc cizszy.
                        G25 w porownaniu do DFGT chodzi cichutko jak pajak po scianie, poza tym nie dziele pokoju z nikim, komu halas kierownicy by przeszkadzal.

3) Programowalne przyciski to plus, a LED dodatkowy bajer. Uwierz, zwraca sie uwage na takie szczegoly
                        Nie musze ci wierzyc bo sam tego doswiadczam. Po co probramowalne przyciski na kierownicy? Potrzebny jest moze tylkojeden, zeby rzucic okiem kto jedzie za mna. I tyle w temacie. Poza tym, kieronica z przyciskami wyglada juz znaczniemniej realistycznie.

LED- jak juz pisalem, nie ma szans zeby zwrocic na niego uwage,siedzac 4 metry od TV i wpatrujac sie w trase. I po raz kolejny - dobry kierowcanie obserwuje obrotow, tylkoich slucha. Zatem gadzet dobry dla bananowcow.

CO do skryznki, bo ktos pisal, ze moze da sie przeprogramowac wsteczny na 7. bieg dla F1. Poza tym absurdalnym pomyslem jazdy formula 1 na H shifterze, to i mylseze wsteczny bedzie "wciskany" tak jak w wielu autach, wiec nawet jesli bedzie mozna go przeprogramowac na siodmy bieg, to bedzie kompletnie niewygodny.

Cena - 1400pln na polskie warunki to oczywiscie paranoja. Na zachodzie na pewno latwiej nwydac taki pieniadz,ale to tez nie jest jak dla nas 50pln. Zerknijcie na ebay, ile sprzedano tych g27. Ja jeszcze nie widzialem zeby ktos to kupil,wiec cos na rzeczy musi byc.

I pozostaje przy swoim, zeg27 to taki facelift g25, i jezeli pedaly mnaja te sama czulosc w g27 i g25, to nowy logitech w ogole mnie nien interesuje.

Komentarz

A ile kosztowala G25, gdy wchodzila na rynek?
                          Nie pamietam, cos kolo tysiaca chyba.

"cos kolo tysiaca" to ona kosztowala jeszcze niedawno. Na poczatku cena byla zblizona do aktualnej G27. Wtedy jakos nikt nie narzekal.

Komentarz

G25 w porownaniu do DFGT chodzi cichutko jak pajak po scianie, poza tym nie dziele pokoju z nikim, komu halas kierownicy by przeszkadzal.

Nie musze ci wierzyc bo sam tego doswiadczam. Po co probramowalne przyciski na kierownicy? Potrzebny jest moze tylkojeden, zeby rzucic okiem kto jedzie za mna. I tyle w temacie. Poza tym, kieronica z przyciskami wyglada juz znaczniemniej realistycznie.

LED- jak juz pisalem, nie ma szans zeby zwrocic na niego uwage,siedzac 4 metry od TV i wpatrujac sie w trase. I po raz kolejny - dobry kierowcanie obserwuje obrotow, tylkoich slucha. Zatem gadzet dobry dla bananowcow.
                            .
                            Ty może nie, ale są osoby, które dzielą :wink: .

Przyciski są chyba na każdej kierownicy ... I to się przydaje, uwierz. Np. chociażby do poruszania się po menu gry ... Nie musisz miec pada/ klawiatury na wierzchu, naciskasz na kierze i już. Przykład pierwszy lepszy z rzędu, mogą być przydatne chociażby też do obracania głową w trkacie jazdy na kamerze z kokpitu...

Nie każdy podłączy tą kierownicę do PS3, są ludzie ścigający się w ligach simracingowych na PC chociażby, więc nie siedzą "4 metry od TV", tylko bliżej monitora. Ja np. zawsze grając obserwuję obroty a nie słucham, więc LED mi się podoba.
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ja powiem tak. Mi G25 w zupelnosci wystarczy i patrzac tylko na siebie uwazam ja za lepsza od G27 ktora ma moze wiecej przyciskow ale one tak szpecą tą kierownice że szok. Wygląd G27 mi sie nie podaba. Dla mnie nie ma problemu wziąść sobie pada ktory lezy kolo kierownicy zeby chodzic po menu, uwazam nawet ze lepiej uzywac do tego pada niz tych przyciskow na kierownicy bo pad jest wygodniejszy i szybszy. Diody LED - tak samo jak kto uważa. Technicznie podobno G27 minimalnie lepiej chodzi od G25 ale duzej roznicy nie ma. Uwazam że cena 1400zl za G27 jest za duża jak na nasze zarobki i w porownaniu do G25(mało zmian) ale to ze wyszla wlasnie G27 moze sprawi ze G25 stanie sie tańsza. :mrgreen:

Komentarz

Pracuję...
                              X