Od pewnego czasu borykam się z problemem wahania napięcia na potencjometrach pedałów. Objawia się to tak że gdy wcisnę gaz lub hamulec na pewną głębokość i trzymam nieruchomo to paski symbolizujące wciśnięcie są niestabilne. Drżą w przedziale ok 5% swojego zakresu. Często jest tak że poirytowany tym zjawiskiem odstawiam GT a nazajutrz jest już wszystko ok. Problem sam się pojawia i sam znika. Na pozór jest to awaria potencjometrów. Czy to jest możliwe aby dwa potencjometry same uszkadzały się jednocześnie a po jakimś czasie obydwa jednocześnie naprawiały? Wygląda mi to na jakieś zewnętrzne zakłucenia a nie na awarię. Co o tym myślicie? Czy spotkaliście się z podobnymi objawami?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Problem z potencjometrami w pedałach od DFGT
Zwiń
X
-
Re: Problem z potencjometrami w pedałach od DFGT
Nie spotkałem się ale, czytałem o tym problemie. Ot taka bolączka DFP ponoc.
Podobno czyszczą to jakimiś preparatami, czy coś. Pogooglaj, tam sporo o tym jestZamieszczone przez Seven Fire BladeCzy to jest możliwe aby dwa potencjometry same uszkadzały się jednocześnie a po jakimś czasie obydwa jednocześnie naprawiały?
-
Jeśli chodzi o gwarancję to wstyd się przyznać ale zgubiłem. Wczoraj do późnej nocy wojowałem z tymi potencjometrami. Na szczęście mają one takie sporej wielkości otwory i przez nie zapodałem preparat "kontakt pr" do czyszczenia potencjometrów. Nie pomogło. Zacząłem podejrzewać że przyczyna tkwi gdzieś w przewodach no bo mało prawdopodobnym jest aby obydwa potki padły na raz bo przecież ten potek od gazu jest znacznie częściej używany niż ten od hamulca i to wszystko 9 miecsięcy od zakupu. O godzinie 0:30 dałem sobie siana i poszedłem spać. Rano sprawdzam i wszystko dzaiała poprawnie
. Mam teraz mieszane uczucia. Jak następnym razem się to przytrafi to wytaczam najcięższe działo - kupuję lub pożyczam miernik elektryczny.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Seven Fire BladeJeśli chodzi o gwarancję to wstyd się przyznać ale zgubiłemZamieszczone przez Seven Fire BladeZacząłem podejrzewać że przyczyna tkwi gdzieś w przewodach
Komentarz
Komentarz