wsteczna kompatybilność PS3///filmy z napisami na PS3
Witam, nabyłem wczoraj ps3 slim 120gb i w książeczce przeczytałem że z ps2 nie jest kompatybilna (z grami) a z psx jest kompatybilna ale mogą występować problemy. Czyli nie pogram w gt4?
Nie pograsz, kompatybilnośc z PS2 usunięto po to, aby konsola była tańsza. IMO mogli wypuścić dwie wersje, z kompatybilnością i bez niej (oczywiście odpowiednio różniące się cenami) ... Chociaż Sony nie jest to za bardzo na ręke, PS2 dalej się sprzedaje.
Dokładnie kompatybilna była chyba tylko 40GB wersja Fata. Kiedyś o tym czytałem, jedna była wyposażona w EE (Emotion Engine) a druga z poziomu emulacji uruchamiała grę na PS3.
Dokładnie kompatybilna była chyba tylko 40GB wersja Fata. Kiedyś o tym czytałem, jedna była wyposażona w EE (Emotion Engine) a druga z poziomu emulacji uruchamiała grę na PS3.
Tak ale to zależy od formatu tekstu w jakim został zapisany. Jak się nie mylę to format STR czy jakoś tak jest obsługiwany bo typowy zwykły format tekstowy juz nie łapie. Ja mam parę filmów DVIX na których napisy są a na innych nie ma Ogólnie nawet nowsze odtwarzacze DVD nie odczytują zwykłego tekstu
Ale co za problem przerobić albo przepisać w innym formacie :mrgreen:
Komentarz