Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

problem z k.graficzna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• problem z k.graficzna

Witam, mam problem z k.graficzną na ekranie po włączeniu komputera mam co 4-5mm niebieskie pionowe paski windows się nie odpala, bo monitor po wczytaniu obrazu powitalnego przechodzi w tryb oczekiwania (dioda na monitorze mruga), jedynie mogę odpalić windows'a w trybie awaryjnym i te paski znikają i wszytko ładnie wygląda , więc ja diagnozuje, że czas na zakup nowej k. graficznej, a teraz pytanie moja aktualna karta to ASUS GF 7300GS, a kolejne parametry moje komputera to:
    procesor: INTEL PENTIUM D 925 3,0 GHz (x2) DUAL CORE, 64BIT, FSB800, 2 x 2MB CACHE
    płyta główna: Asus P5LD2 SE
    ram: 1,5GB/ 667
    jaką polecicie mi kartę graficzną do tego?

z góry dzięki za odpowiedzi nitro.

Re: problem z k.graficzna

Zależy za ile. No to raczej wina karty.
    1+1=10

Komentarz

na komputerze gram tylko w cod mw więc super wypaśnej mi nie trzeba ale chciałbym przynajmniej raz zakosztować w radeonie po przemyśleniach może ktoś jakaś polecić (512mb)

Komentarz

Zamieszczone przez ignac8
        Zależy za ile.
        1+1=10

Komentarz

nie mam pojęcia w jakich przedziałach to liczyć, bo nie mam pojęcia w jakich cenach chodzą karty ale do 250zł ;]

Komentarz

http://www.forumpc.pl/index.php?showtop ... ntry882569
            Nie sprawdzalem, ale domyslam sie ze PCI-E...

Komentarz

szczerze mogę polecić radka hd 4850, w prawdzie jest w granicach ~350 zł, ale ja mam go prawie od dwóch lat, i problemy z grafiką na full miał tylko w 3 grach - GTA IV, crysis i Arma 2, reszta gier w które grałem chodziły na full detalach, pomijam dirta 2 , którego nie mogłem odpalić na full, ponieważ wymagany jest dX 11

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
              Za szyjke mocno chwyć i napij się!
              Jabol punk!

Komentarz

Jak artefakty to pamięci padają na karcie.

przy zakupie uważaj na wersja GreenEdition bo one najczęściej posiadają pamięć DDR2 co od razu obcina z 40% wydajności. Szukaj z pamięcią GDDR3 lub GDDR5. No i zależy jaki masz model zasilacza. Napisz nam to :wink:

Komentarz

a co myślicie o ATi Radeon HD4550 1GB DDR3 ??http://allegro.pl/item1125706151_102..._dirx10_1.html a zasilcza to 400w ;]

Komentarz

Karta no-name, brak pelnej specyfikacji. Nie polecam tego typu aukcji. Po za tym 1GB nie przyda ci sie do niczego :wink:

Komentarz

szukałem troszkę po internecie tą firme force3d i nawet dobre opinie o niej przeczytałem co inni o tym sądzą?

Komentarz

http://allegro.pl/item1154835318_gigaby ... 0_gso.html
                        Do 200zl raczej nie kupisz niczego lepszego. Karta polecana i chwalona przez wszystkich (rowniez na pclab do 200zl). Jesli sie dogadasz ze sprzedawca, moze za 150 kupisz.

http://allegro.pl/item1156600871_8800gt ... pci_e.html
                        Ewentualnie to, ale tu cena moze przekroczyc 200zl

Podaj pelna nazwe i moc zasilacza.

Komentarz

Nie ma co kupować lepiej bo procesor nie wyrobi i nie będzie dawał wystarczającej ilości danych do karty. Na nic najlepsza karta przy słabym procesorze. Ale jeśli to jest Pentium Dual Core to ta karta będzie OK.

Komentarz

A wiec 9600GSO 384MB bedzie najlepszym wyjsciem.

Komentarz

dziękuje wszystkim za wypowiedzi wezmę wszystkie wasze post pod uwagę i powiadomię jaki został zrobiony zakup.

Witam! więc zdecydowałem się na zakup karty i po przemyśleniach zakupiłem GF 9500GT 1GB z HDMI! jak na razie sprawia się dobrze.

Komentarz

Pracuję...
                              X