Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

PS3 złamane

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• PS3 zÅ‚amane

Jak w temacie.. Wszystko jest do złamania, a konsola Sony trzymała się naprawdę długo.
    http://www.eurogamer.net/articles/digit ... ak-article
    http://www.dailymotion.pl/video/xei7h7_ ... from=embed
    - jest sprzedawany na pendrive (rózne pojemnosci)
    - jest to program softwarowy, który aktywujemy podczas startu konsoli za pomoca guzika PS na padzie.
    - program robi Backup z oryginalnej płyty
    - backup gry mozemy zapisać na dysku ps3 lub zewnetrznym dysku hdd
    - program działa na fat32 i ntfs ( bardzo wazne)
    - na konsolach PS3 60 Gb które odtwarzaja gry z PS2 , możemy zrobić Backup gry PS2 !! no fajnie
    - proces backup gry zalezy od jej wielkosci i gdzie ma być zapisane, jesli na zewnetrzny dysk moze to byc nawet od 10 minut do 1,5 godziny. ( zaleca się szybkie dyski SSD )
    - jesli chcemy odplaic backup w napedzie konsoli, musi być jakakolwiek płyta blueray, nawet moze to byc film blue ray !

Teraz dopiero sprzedaż PS3 w naszym kraju może ładnie podskoczyć w górę. Z drugiej strony jest to średnio opłacalne dla pirata ze względu na samą cenę:
    http://allegro.pl/item1197536571_hit_ps ... h_ps3.html

Za 550zł można przecież kupić kilka naprawdę dobrych, używanych gier. Co o tym sądzicie?
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Re: PS3 złamane

Bylo to do przewidzenia. W koncu kody i zabezpieczenia tworza ludzie. A skoro jeden potrafil odpowiednio zaszyfrowac, znajdzie sie taki, ktory zlamie ten kod. Dobra wiadomosc. Mysle, ze z czasem cena spadnie lub pojawia sie inne tego typu urzadzenia. Skoro jednemu sie udalo to inni w najblizszym czasie tez to zrobia. Bedzie konkurencja. Ceny spadna.

Komentarz

Ale grę mimo wszystko ktoś musi mieć - można kupować na spółkę.
      1+1=10

Komentarz

Na moje bez sensu.Dla mnie jest większa przyjemność posiadać grę fizycznie w pudełeczku,a jakąś książeczką w środku też nie pogardzę Dlatego nie jestem za tym,że na zachodzie coraz popularniejsza jest sprzedać elektroniczna gier Jeśli chodzi o cenę gier to nie jest źle,bo jest masę fajnych gier po niskich cenach (takie które mają np: rok od premiery).Po za tym gry szybko tanieją,a pozostaje jeszcze opcja kupna gier używanych w dobrym lub nie naruszonym stanie :wink:
        Wkurza mnie zachwalanie X-kloca przez dzieci neo,którzy zachwalają to coś dla tego iż można grać na tym w "piraty".Jeszcze na dokładkę tekst,że na M$(hit'a) gry są tańsze i jest ich więcej.Gówno prawda...

...Dziękuję Dobranoc

Komentarz

Zamieszczone przez TERMINATOR
          Wkurza mnie zachwalanie X-kloca przez dzieci neo,którzy zachwalają to coś dla tego iż można grać na tym w "piraty".Jeszcze na dokładkę tekst,że na M$(hit'a) gry są tańsze i jest ich więcej.Gówno prawda...
          Przy czym one rzeczywiście SĄ tańsze i JEST ich więcej... popatrz sobie do katalogu tytułów na obie konsole, sprawdź ceny w jakimkolwiek sklepie internetowym...

Komentarz

No dobraaa Może i są "trochę" tańsze,ale już wolę mieć BlueRay'a niż przestarzałe DvD z czasów "komuny" i nieśmiertelnego "XP" Z tą wyjeżdżającą bokiem szyfladką No i teraz nie dawno czytałem,że wyszła jakaś gra.Która była małym problemem dla producenta,iż nie mógł "wsadzić" gry na płytkę.Dlatego musieli rozdzielić na dwie Jedną płytą instalacja,a drugą granie No i tak będzie coraz częściej.Jednak w "Plejaczu" nie ma takiego błahego problemu...

Komentarz

Powiem tak - w czerwcu udało mi się kupić okazyjnie od kumpla X360 Premium 20GB, niestety - przerobioną. Z gier mam oryginalną Forzę 2, PGR4, Viva Pinata i nieoryginalną Forzę 3. Szukałem możliwości powrotu do oryginalnego softu X360, ale niestety - nawet powrót nie daje pewności, czy konsola nie zostanie zbanowana. W związku z tym zostałem z ręką w nocniku - mogę grać w F3 przez Live, ale wisi nade mną widmo bana. Głównie zależało mi na zdjęciach (Photomode w Forza 3), ale te można wysyłać tylko poprzez Live właśnie (i to konto Gold!) co strasznie wkurza, na dodatek traci się jakość tych zdjęć. Teraz, gdybym miał możliwość sprzedaży tego X'a i zakupu PS3, to dla samego GT5 pewnie bym to zrobił, o ile miał bym pewność, że Photomode będzie co najmniej tak dobre, jak w GT4...

Komentarz

a dla mnie ci co graja w "kopie zapasowe" to zwykli zlodzieje bo ktos siedzi miesiacami/latami nad czyms co przyniesie mu zysk a tu powiedzmy 60% ludzi sciaga to z neta nie placac mu za to... i odrazu odpowiem na wasze komenty tak ja mam wszystko oryginalne ;] z czego jestem naprawde dumny moze nie posiadam Photoshopa ani nic takiego co kosztuje tysiace funtow ale przynajmniej nie jestem zlodziejem

Komentarz

PPE.pl – portal graczy - wszystko o PS5, PS4,Xbox One, Xbox 360, PC: recenzje, playtesty, zapowiedzi, poradniki, galerie, gameplaye, encyklopedia gier.

Ten art mówi wszystko w temacie. Ps3 ostatecznie powalone na kolana. I tak podziw za dzielny opór stawiany przez tyle lat.

Komentarz

Tylko,że hakerstwo na PS3 nie będzie nawet w połowie tak popularne jak na Xbox'ie A jak już ktoś będzie się dobierać do piracenia na PS'ie,to trzeba trochę wiedzieć.Gdyż nawet z tym jailbreak'iem było pogmatwane i więcej roboty niż te całe granie warte.A X'a tylko wysłać do odpowiedniego człowieka i gierki na DVD powrzucać.Na tym się kończy cała filozofia.Tak więc myślę,że piracenie na "pleju" nie ma racji bytu teraz i w przyszłości :wink: Ja sam postanowiłem,że gry będę co jakiś czas kupować lub na zasadzie dawnego "Bartera" (gra za grę) i gra gitara :mrgreen: No a druga strona medalu,że człowiek się bardziej cieszy z takiej kupionej gry i ma się w pudełeczku oryginał A kolega ma Xbox'a i tyle ściągał,że ma kilkadziesiąt gier.Więc doszło do tego,że mu się znudziło granie na klocku.A w nie które gry które ma,to nawet nie grał.Bo mu się nie chciało Tak to wygląda

Komentarz

Ja rozumiem że ktoś nie ma pieniędzy na oryginalne gry, więc może sobie znajdzie inne hobby - jest ich naprawdę dużo

Komentarz

Nie do końca Sony poległo. Jeśli on-line okaże się iż był wgrywany jakiś lipny soft to mamy bana na on-line i off-line.

Komentarz

hahah ostytanio ogladalem program w ktorym babka podala microshita do sadu za to ze zbanowla jej synowi konsole.... i miala bardzo dobry ze tak powiem dowod.... Kupujac konsole jest ona nasza wlasnoscia i mamy prawo z nia robic co chceszmy mozemy nawet ja przerobic na samochod Niestety Microshit mial lepsza obrone i babka przegrala...

Komentarz

HEHE...Jednak lepiej żeby jednak wprowadzili "coś" co uniemożliwiłoby przeróbkę PS3 która i tak jest bez sensu.Ale mi to wisi bo kupuje PS3 tylko dla GT5 które i tak chce mieć w oryginale.

Komentarz

I tal przez blueray'a na razie piracenie jest mało rentowne :mrgreen:

Komentarz

PracujÄ™...
                              X