Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

I stało się - BelegU$ Goes PS3 ^^

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• I stało się - BelegU$ Goes PS3 ^^

Taak... temat nie jest błędem... Niepokorny Beleg pożegnał się z Forzą, sprzedał X360, i najprawdopodobniej kupi niebawem (po 2 listopada?) PS3.
    Na Stancji grzeje miejsce jeszcze stara PS2 Slim, ale w domu chciał bym mieć PS3 - o ile GT5 rzeczywiście okaże się tak znakomite, i pozwoli zapisywać zdjęcia z Photo Mode na USB ^^

I tutaj moje pytania:
    1. Gier z PS2, rozumiem, nie odpalę? Słyszałem coś o wersji 60GB... ile taka kosztuje, jak często się psuje, i czy jest warta swej ceny?
    2. Gry. Czy oprócz Gran Turismo 5 cokolwiek może mnie zainteresować? Jakieś inne dobre samochodówki, tytuły "Exclusive For PS3"?
    3. Jak wygląda awaryjność poszczególnych wersji? Slim lepszy od Classica, czy wręcz przeciwnie? Ile razy spotkam się z YLOD'em, i czy w ogóle warto się denerwować?
    4. Na jaki wydatek nastawić się, w poszukiwaniu DOBREGO, NIEZAJEŻDŻONEGO i W PEŁNI SPRAWNEGO PS3, które posłuży DOBRYCH KILKA LAT? Jakich wersji szukać, czego unikać? Czy poniżej 800-900zł kupię cokolwiek wartego zainteresowania?

I w ogóle... namawiajcie mnie. Mamcie możliwościami i wspaniałościami Nowej Dużej/Małej Czarnej. Sprzedałem X360, rozstałem się z Forzą... może miło by było przestać mnie wytykać palcami i wyzywać od "zdradliwych żydów"? :mrgreen:

Re: I stało się - BelegU$ Goes PS3 ^^

Myśle, że wersji 60gb nie warto kupować.. może i nowsze odmiany są w porównaniu do niej troche obcięte i działają na niej gry z PS2 to trzeba pamiętać że to były bodajże pierwsze PS3 i myśle że jakościowo będą najgorsze.
    Na reszte pytań Ci zbyt fachowo nie odpowiem, bo od kiedy sam użytkuje fat 80gb nie miałem powodu aby sie czymkolwiek przejmować. Sam nie miałem ŻADNYCH problemów z konsolą, a chyba jakoś teraz mijają jej 2 latka u mnie. Ogólnie nie interesowałem sie nigdy awaryjnością PS3, bo mój egzemplarz nie ma z nią problemów.
    Slim czy fat? Też nie mam pojęcia. Ale z wyglądu dużo bardziej odpowiada mi mój fat.
    Co do gier.. nie samym GT5 i nie samymi samochodówkami człowiek żyje. Samochodowych exclusivów wyjatkowo fajnych poza GT5 nie ma - tylko to co także na innych platformach. Ale jest wiele gier, które naprawde gniotą. Nawet jeśli nie jesteś fanem innych gatunków gier (a sam z początku nie byłem) to polecam pościągać pare dem z PS Store na początek, albo może jakiś komplecik z grami.
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Chyba na obecny czas najlepszym rozwiązaniem jest kupić nówkę PS3 Slim prosto ze sklepu Za nie całe 1000 zł masz nową konsolkę prosto z pudełeczka,a kupienie "Fat'a" to chyba tylko ze względu na wygląd.Bo jednemu bardziej podoba się obudowa błyszcząca niczym psu jajca ,a drugiemu taka mała,zgrabna i nie brudząca No i jeśli chcesz cieszyć się w pełni sprawną konsolką przez parę lat,to nie kupuj używki.Gdyż nie wiadomo jak poprzedni właściciel obchodził się ze sprzętem,bo na przykład na alledrogo ludzie kupują i się użalają że pady śmierdzą petami

No i tak jak wyżej napisałem,te plejacze już takie drogie nie są.A dostajesz sprzęcior w pełni dopracowany.Zresztą ja sam kupuję na przełomie listopada i grudnia...

Komentarz

Z Witkiem się nie zgodzę, ponieważ to pierwsze egzemplarze PS3 były najlepsze jakościowo. Slim zużywa o wiele mniej energii, jest lżejszy i "mobilniejszy"> Ale jeśli nie chcesz kupować w ciemno, to polecam oczywiście nowy egzemplarz.

Komentarz

Faty - zajechane, dosyć często awaryjne.. Olej używki i szukaj nówki.
          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
          GranTurismo 5 99%
          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Jeśli prosisz by ktoś Cię przekonywał do Ps3 to jeszcze nie dorosłeś to posiadania tak potężnej mocy domowej rozrywki,kłótni,zarwanych nocy, anoreksii i spoconych dłoni i ku*wienia na cały pokoik.

Moim zdaniem. Bierz Slimka, raz że nowy,2 spory dysk 250Gb, gabaryty i oszczędność.

Ekskluziwy? Mmm tak na szybko to Mgs4,Gt5,Killzone 2, God of War 3! Każda z tych gier łamie Xa wpół.

Jestem fanbojem?

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
              Jestem fanbojem?
              Nieeee Po prostu piszesz jaka jest prawda.Gdyby nie wszech obecne piractwo.To ten Xklocek poszedłby w zapomnienie.Zresztą i tak SONY® zawsze będzie robić najlepsze konsolki...

Komentarz

Zamieszczone przez TERMINATOR
                Zamieszczone przez Dreadlock89
                Jestem fanbojem?
                Nieeee Po prostu piszesz jaka jest prawda.Gdyby nie wszech obecne piractwo.To ten Xklocek poszedłby w zapomnienie.Zresztą i tak SONY® zawsze będzie robić najlepsze konsolki...
                Specjalnie nie odpisywałem Dredziowi, bo mądrze w sumie napisał, a na koniec tylko cynicznie zażartował, ale Tobie to już muszę odpowiedzieć, bo zauważam pewien błąd logiczny:

Gdyby nie wszech obecne piractwo.To ten Xklocek poszedłby w zapomnienie.
                Czyli tak - konsola poszła by w zapomnienie, gdyby nie piraci. W takim razie, gdyby nie było piractwa, to nikt nie grał by na X360. Ergo - dzięki piractwu powstają nowe gry, twórcy tworzą dla X360 (smutny fakt - na Kloca powstaje więcej gier, niż na PS3) nowe produkcje - widzisz błąd w Twoim myśleniu? To, że Polska to kraj, gdzie ludzie piracą (dobra, Polska i wschód Europy z Rasiją na czele) na potęgę nie oznacza, że tak jest wszędzie. Na cywilizowanym Zachodzie X360 w wielu krajach łomocze popularnością PS3 na łeb. I tam kupuje się... oryginały.

Nie będę dokumentował, która konsola jest lepsza, i dlaczego. XBOX był fajny, pozbyłem się go bo primo niebawem straciłby na wartości (wydaje mi się, że iExtreme zostanie wykryte, mi zależało na zdjęciach, a bez LIVE to sobie mogę co najwyżej telefonem pocykać) a secundo wierzę w GT5. Forza 3 to RÓWNIEŻ znakomita samochodówka, która w wielu dziedzinach (elementy społecznościowe, malowanie samochodów, i dla mnie najważniejsze - istnienie tras do TOUGE) ma przewagę nad GT5, a przynajmniej tak wynika z zapowiedzi nowego dzieła Polyphony. Jeśli w GT5 znajdą się:
                1. Możliwość customizacji aut od strony malowania, kalkomanii, swapów silnika, napędów itp.
                2. Opcja zapisu zdjęć z Photo Mode na USB w Full HD i jakości
                3. Trasy do wyścigów górskich (touge)
                To wtedy PUBLICZNIE, NA TYM FORUM ogłoszę, że oto Gran Turismo 5 we wszystkich aspektach jest lepsze od Forzy 3. Do tego czasu, zachowuję neutralność - i czekam na 3 listopada...

Komentarz

No już dobrze,dobrze Po co od razu tak się unosić.Już nie jestem małym dzieckiem i rozróżniam kiedy ktoś pisze z cynizmem :wink:
                  Ja z kolei swój post chciałem napisać z lekką ironią.Ale chyba tego nie zauważyłeś

Komentarz

No już dobrze,dobrze Po co od razu tak się unosić.Już nie jestem małym dzieckiem i rozróżniam kiedy ktoś pisze z cynizmem :wink:
                    Ja z kolei swój post chciałem napisać z lekką ironią.Ale chyba tego nie zauważyłeś
                    Bo się starzeję. W życiu AFK jestem coraz bardziej neutralny i obiektywny (zbyt nawet, co mi moje kobiety mówią ^^) no to na forach się to rekompensuje... czas na odwyk.

Powtarzam, X360 i Forza 3 nie są złe, ba - NA CHWILĘ OBECNĄ - to najlepszy samochodowy "Sim/Wielka Gra o Motoryzacji".

Bo po prostu nie ma konkurencji. I jest dobry, ba, bardzo dobry - ale podkreślam, NIE JEST IDEALNA.

Choć pewne elementy, o których już wspominałem, warto by przeszczepić do GT5

Komentarz

Albo grałem w niedopracowaną wersje (na PGA 09), albo mam inny gust, ale żeby Forza najlepszym symulatorem?

Down - no chyba że tak.
                      1+1=10

Komentarz

Na X'a tak..., ale nie ogolnie.

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                          Taak... temat nie jest błędem... Niepokorny Beleg pożegnał się z Forzą, sprzedał X360, i najprawdopodobniej kupi niebawem (po 2 listopada?) PS3.
                          Na Stancji grzeje miejsce jeszcze stara PS2 Slim, ale w domu chciał bym mieć PS3 - o ile GT5 rzeczywiście okaże się tak znakomite, i pozwoli zapisywać zdjęcia z Photo Mode na USB ^^

I tutaj moje pytania:
                          1. Gier z PS2, rozumiem, nie odpalę? Słyszałem coś o wersji 60GB... ile taka kosztuje, jak często się psuje, i czy jest warta swej ceny?
                          2. Gry. Czy oprócz Gran Turismo 5 cokolwiek może mnie zainteresować? Jakieś inne dobre samochodówki, tytuły "Exclusive For PS3"?
                          3. Jak wygląda awaryjność poszczególnych wersji? Slim lepszy od Classica, czy wręcz przeciwnie? Ile razy spotkam się z YLOD'em, i czy w ogóle warto się denerwować?
                          4. Na jaki wydatek nastawić się, w poszukiwaniu DOBREGO, NIEZAJEŻDŻONEGO i W PEŁNI SPRAWNEGO PS3, które posłuży DOBRYCH KILKA LAT? Jakich wersji szukać, czego unikać? Czy poniżej 800-900zł kupię cokolwiek wartego zainteresowania?

I w ogóle... namawiajcie mnie. Mamcie możliwościami i wspaniałościami Nowej Dużej/Małej Czarnej. Sprzedałem X360, rozstałem się z Forzą... może miło by było przestać mnie wytykać palcami i wyzywać od "zdradliwych żydów"? :mrgreen:
                          1. Zgadza się, w wersjach 60 GB odpalały gry z PS2. Słyszałem dużo plotek,że 60-tki są najbardziej awaryjne. Ja mam w posiadaniu akurat wersje 40gb i nie mam żadnych problemów. :wink:

2. No jazne ,że tak ! Bardzo fajny GOW III czy tajemnicze Heavy Rain, no i GT5. To tylko 3 tytuły z dziesiątek doskonałych gier !

3. Slimy są nowsze, bardziej dopracowane a co za tym idzie mniej awaryjne. Ale myślę ,że to kwestia na jaki model trafisz.

4. Nówki nie są drogie, a jeżeli chcesz używkę to myśle , że za 800 zł kupisz dobrego PS-a.

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
                            a co za tym idzie mniej awaryjne. Ale myślę ,że to kwestia na jaki model trafisz. .
                            No faktycznie, są tak długo na rynku że można to stwierdzić
                            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Pracuję...
                            X