Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Logitech G27 vs G25 [wady zalety]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Logitech G27 vs G25 [wady zalety]

Jak w temacie wszystko na temat tych dwóch kierownic.

Czy ktoś z was posiada Logitech g27? Byłbym bardzo wdzięczny o informacje nt jej odgłosów.
    Widziałem w internecie że ludzie narzekają iż strasznie trzaska się układ ffb z tego co obejrzałem na youtube to niezbyt fajne są te odgłosy, wiem że na ogół jest cicha ale sami zobaczcie.

http://www.youtube.com/watch?v=dvYc4Jlw3Nc <logitech twierdzi iż to normalne

Czy takie odgłosy także występują w G25? Aktualnie jestem w posiadaniu DFP ona troszkę hałasuje jak się szybko obraca ale nawet przy ffb ustawionym na maxa w mojej 4 letniej kierownicy nie występuje taki porąbany odgłos.

Re: Logitech G27 vs G25 [wady zalety]

G25 ma możliwość przełączenia h shiftera na skrzynie sekwencyjną (góra,dół).

G27 takiej możliwości nie ma.Ma za to więcej przycisków i ma diodowy obrotomierz.Ja bym brał G25.

Komentarz

Zamieszczone przez FORTI 94
      G25 ma możliwość przełączenia h shiftera na skrzynie sekwencyjną (góra,dół).

G27 takiej możliwości nie ma.Ma za to więcej przycisków i ma diodowy obrotomierz.Ja bym brał G25.
      Jak czytałem na gtplanet to G25 ponoć za mocno reaguje na wybojach jak się jedzie po szutrze. Ale to chyba jedyna wada w tej grze. Ja też bym brał G25. Obecnie posiadam DFGT i jak bym miał brać to brałbym G25.
      I may be slow but I'm still ahead of you.
      Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Gram na G25 i nie mam z nią problemów . Polecam . Wkurza mnie tylko brak możliwości ustawienia przycisków w GT5 dla tej kierownicy.

Komentarz

Ja bym brał G27, bo moja G25 się spaliła. W sumie teraz nic nie kupuję, bo nie mam do nich zaufania.

Komentarz

Zamieszczone przez kornel81
            Gram na G25 i nie mam z nią problemów . Polecam . Wkurza mnie tylko brak możliwości ustawienia przycisków w GT5 dla tej kierownicy.
            A czy g 25 też wydaje takie straszne dźwięki jak g27 z tego filmiku na youtube?

http://www.youtube.com/watch?v=dvYc4Jlw3Nc

Komentarz

moja g25 tez sie tlucze, moze nie tak jak ta ale wydaje mi sie ze to wina tego blatu do ktorego jest przykrecona. z drugiej storny jak jedziesz po szutrze to masz efekt uderzania kamieni o podwozie

Komentarz

Witam

Przymierzam się do zakupu G27 :mrgreen: Wiem, że tania nie jest Przekonajcie mnie do tej kierownicy lub wybijcie mi ją z głowy proponując coś lepszego.

Czy ktoś posiada lub testował ten stojak
                http://allegro.pl/stojak-pod-kierownice ... 03557.html
                Wszystkie uwagi mile widziane

Pozdawiam

Komentarz

Ta,.... ja testowałem prawie go ułamalem szkoda zachodu. wole swój kokpit :mrgreen:

Co do kiery to po co przepłącać za coś niekompatybilnego do konca i nieprzydatnego. Bo tak,.... gram na g25 więc bardzo podobna. Skrzyni biegów nie wykorzystasz, chyba że do kruzingu i lans jazdy w test drive, ja jej nawet z pudła nie wyciągnołem. Kiera nie ma pełnego wsparcia w gt5. Lepiej kupić DFGT ma pełne wsparcie można na żywo dostrajać szpery rozkład siły hamowania ect w trakcie wyścigu, pedały działają bardzo podobnie tzn hamulec ma wyrazny opór tak jak to jest w prawdziwych samochodach, sprzęgła tez się średnio używa w gt5.

Tak wiec jak do gt5 to dfgt, jak masz kase i grasz tez na pc w inne tytułu które wykorzystają potencjał kiery to jasne ze g27

Komentarz

Twój kokpit jest odjazdowy próbowałem doszukać się jego ceny ale nie znalazłem. Dużo Cię kosztował
                    Stojak, o który pytałem już sobie wybiłem z głowy :wink:
                    Co do kierownicy to jeszcze się wstrzymam z zakupem przez chwilkę, być może wejdzie jakaś łatka do GT5 obsługująca w pełni G27

Komentarz

Nie wiem kiedy pojawi się w sprzedaży nie znam też ceny ale obstawiam po wykonaniu że raczej poniżej 1000 to nie zejdzie.

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                        Co do kiery to po co przepłącać za coś niekompatybilnego do konca i nieprzydatnego. Bo tak,.... gram na g25 więc bardzo podobna. Skrzyni biegów nie wykorzystasz, chyba że do kruzingu i lans jazdy w test drive, ja jej nawet z pudła nie wyciągnołem. Kiera nie ma pełnego wsparcia w gt5. Lepiej kupić DFGT ma pełne wsparcie można na żywo dostrajać szpery rozkład siły hamowania ect w trakcie wyścigu, pedały działają bardzo podobnie tzn hamulec ma wyrazny opór tak jak to jest w prawdziwych samochodach, sprzęgła tez się średnio używa w gt5.

Tak wiec jak do gt5 to dfgt, jak masz kase i grasz tez na pc w inne tytułu które wykorzystają potencjał kiery to jasne ze g27
                        Dlaczego nie wykorzysta skrzyni w GT5? Ja również mam G25 i gram z manualem używając sprzęgła.

Komentarz

Ja nie używam po pierwsze przy takiej klasie jak supergt czy inne mocarze to troche akrobatyka tak jeździć, fiatem punto to moge sobie tak pojeździć ale nie jakimś 700 konnym nismo gdzie biegami tłucze się co sekunde.

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                            Ja nie używam po pierwsze przy takiej klasie jak supergt czy inne mocarze to troche akrobatyka tak jeździć, fiatem punto to moge sobie tak pojeździć ale nie jakimś 700 konnym nismo gdzie biegami tłucze się co sekunde.
                            No to jasna sprawa że w bolidach sprzęgło odpada ale większość samochodów to nie 700 konne potwory

Dodatkowo zwykła skrzynia i sprzęgło są niezastąpione w drifcie. Kręcąc kierownicą w te i we wte raczej ciężko byłoby się połapać po której stronie akurat mamy właściwą łopatkę do zmiany w dół Można strzelać ze sprzęgła itd itp

Komentarz

Drift fakt tutaj to jest niezastąpione

Komentarz

Pracuję...
                              X