Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ustawienia grafiki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Ustawienia grafiki

mam podłączone ps3 przez hdmi do tv full hd, ps3 pracuje w 1080p i pytanie brzmi: jaką opcję ustawic w menu GT5 aby najlepiej wyświetlać grafikę? na standard, edukcja migotania, wyostrzenie?

dziekuje

Re: Ustawienia grafiki

mały off-top dla Twojej informacji... GT 5 nie działa w full hd. Jest to 1280x1080 czyli niepełne full hd podbite przez tv do fhd. :wink:
    Pozdro

Komentarz

Witam! Jestem nowy na forum. Również dołączam się do pytania, sam mam ustawione na redukcję migotania, teoretycznie jest dobrze, ale może lepiej wyostrzenie? A może lepiej się nie bawić i zostawić standard? Ja specjalnie różnicy to nie widzę, ale może ktoś jest bardziej spostrzegawczy i się wypowie

Komentarz

Czyli jak jest z tą grafą?? Fotmode robi 1920 x 1080 i to jest generowane ??

Komentarz

czyli mozna rozumiec ze kazdy gra na standardowych ustawieniach czy jak ?

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
            Czyli jak jest z tą grafą?? Fotmode robi 1920 x 1080 i to jest generowane ??
            Też jestem już z tego wszystkiego zakręcony.
            U mnie TV (Panasonic VIERA 3D 42") po odpaleniu GT5 pokazuje, że gra idzie w rozdzielczości 1080i czyli rozdzielczość obrazu wynosi 1920x1080, co daje całkowitą ilość 2 072 000 pikseli. Przyznaję, że jakość obrazu wypala oczy od swojej czystości nie wspominając już o frajdzie grania w 3D

Komentarz

GT5 jest renderowane w natywnej fullHd widać to bo jest różnica w ilości klatek miedzy hd ready a full, co przedstawia:
              The tech experts at Digital Foundry offer a technical evaluation of GT5, explaining various challenges Polyphony Digital would have faced throughout the game's development and how they addressed them.

Gdyby tylko telewizor upscalował do fullhd to by nie było spadku ilości fps

Komentarz

Nie chce mi się tamtego artykułu czytać bo jest późno ale jeśli jak piszesz GT5 ma natywną FullHD czyli 1080 to po co tv ma jeszcze to upscalować?? do czego ?? wychodzi jakieś straszne masło maślane :mrgreen:

Komentarz

Wyżej pisali że jest rendering w hd ready a tv upscaluje, a ja mówię że jest renderowane w full hd

Komentarz

tv i upscale ?? :mrgreen:

Komentarz

Pracuję...
                    X