Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Nowa Logitech Driving Force GT PROBLEM!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nowa Logitech Driving Force GT PROBLEM!!

Witam,

Mam problem z tą kierownicą. Sprzedałem niedawno MOMO racing o której pisałem w wątku http://www.granturismo.pl/forum/view...563c2ed389e59c niby nie jest kompatybilna w GT5, ok. Teraz kupiłem nową Driving Force i mam to samo W gran turismo kierownica mi sama skręca Sprawdzałem też na Racedriver GRID i jest to samo

Chyba nie jeden z Was ma tą kierownicę, jest proszę odpowiedzcie mi jak to u Was wygląda? Czy przy jeździe jak puścicie kierownicę ona sama reaguję i skręca?

Aha i jedna sprawa, jak u Was wygląda przycisk "PS" u mnie tak http://w689.wrzuta.pl/obraz/powieksz/6o5gXmixOlk i na dodatek nie działa Pytam bo widziałem w internecie i wygląda całkiem inaczej.

Re: Nowa Logitech Driving Force GT PROBLEM!!

generalnie ten przycisk wygląda mi na jakiś taki "zgnieciony" ? Bo jeśli pytasz o design to u mnie jest identyczny.

Co do działania kierownicy : Po podłączeniu jej do PS3 (oczywiście po podłączeniu jej do sieci i połączeniu kiery z pedałami) ,odpalamy konsole przyciskiem na konsoli. Konsola się odpala a kierownica zaczyna pierwszą konfiguracje obrotów, zaczyna znaczek GT mrygać a kierownica wykonuje pełen obrót w lewo i prawo ustalając "środek". Następnie odpalamy GT5. Tutaj zanim gra się włączy kierownica robi to samo ,świeci się i kręci - norma. Teraz już odpalamy wyścig i jazda ...

Jadąc na jakieś trasie pamiętaj ,że NIE MOŻNA puszczać jej na jakiś dłuższy czas ponieważ kiera zaczyna szaleć PRAWO-LEWO i lata jak szalona przez co może nas obrucić (chyba że trafisz na gładką trase i ustabilizujesz tor jazdy to wtedy lekko ew. może znosić na którąś strone). Kierownica również dość mocno sama się odkręca i obraca jak wpadniemy w poślizg niekontrolowany lub zjedziemy z trasy... to są właśnie uroki kierownic.

a co do "PS" jeszcze to dziwne ,że nie działa... ale mam nadzieje ,że testowałeś to w grze a nie w menu konsoli :wink: Jak chcesz to później moge wrzucić Ci jakiś filmik jak kiera się odpala i jak działa w czasie jazdy mniej więcej.

Komentarz

Logitechy tak mają. G25 na prostej też się huśta :mrgreen:
      Co do odkręcania w poślizgu to tak powinno być bo w normalnym samochodzie kiera w dokładnie taki sam sposób odbija.

Komentarz

Po prostu Force Feedback robi swoje

Komentarz

Zamieszczone przez AroVW
          generalnie ten przycisk wygląda mi na jakiś taki "zgnieciony" ? Bo jeśli pytasz o design to u mnie jest identyczny.

Co do działania kierownicy : Po podłączeniu jej do PS3 (oczywiście po podłączeniu jej do sieci i połączeniu kiery z pedałami) ,odpalamy konsole przyciskiem na konsoli. Konsola się odpala a kierownica zaczyna pierwszą konfiguracje obrotów, zaczyna znaczek GT mrygać a kierownica wykonuje pełen obrót w lewo i prawo ustalając "środek". Następnie odpalamy GT5. Tutaj zanim gra się włączy kierownica robi to samo ,świeci się i kręci - norma. Teraz już odpalamy wyścig i jazda ...

Jadąc na jakieś trasie pamiętaj ,że NIE MOŻNA puszczać jej na jakiś dłuższy czas ponieważ kiera zaczyna szaleć PRAWO-LEWO i lata jak szalona przez co może nas obrucić (chyba że trafisz na gładką trase i ustabilizujesz tor jazdy to wtedy lekko ew. może znosić na którąś strone). Kierownica również dość mocno sama się odkręca i obraca jak wpadniemy w poślizg niekontrolowany lub zjedziemy z trasy... to są właśnie uroki kierownic.

a co do "PS" jeszcze to dziwne ,że nie działa... ale mam nadzieje ,że testowałeś to w grze a nie w menu konsoli :wink: Jak chcesz to później moge wrzucić Ci jakiś filmik jak kiera się odpala i jak działa w czasie jazdy mniej więcej.

Jeżeli chodzi o kalibrację to wiem jak jest. Przy odpalaniu PS3 i przy GT kiera robi co powinna, ale mi chodzi raczej o fakt że ona przy trzymaniu, właśnie przy trzymaniu działa na własną rękę. Nie chodzi mi tu o najazd na wyboje czy coś w tym stylu. Jak ją trzymam i chcę ją skręcić lekko w prawo to ona stawia opór i odbija w lewo, przecież to ja kontroluję kierownicę a nie ona mnie, nie? Jeśli byłbyś w stanie mi zaprezentować na filmiku, byłbym wdzięczny.

Komentarz

Zamieszczone przez rodis
            Jak ją trzymam i chcę ją skręcić lekko w prawo to ona stawia opór i odbija w lewo
            Za mocny force feedback. Sprawdź w opcjach.
            No chyba że kierownica jest uszkodzona, bo jeżeli jedziesz po równej drodze, to przy lekkim skręcie powinna stawiać opór a nie odbijać w lewo.

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
              Zamieszczone przez rodis
              Jak ją trzymam i chcę ją skręcić lekko w prawo to ona stawia opór i odbija w lewo
              Za mocny force feedback. Sprawdź w opcjach.
              No chyba że kierownica jest uszkodzona, bo jeżeli jedziesz po równej drodze, to przy lekkim skręcie powinna stawiać opór a nie odbijać w lewo.

Mam ustawiony na 1 więc nie jest za mocny. Jak lecę po prostej i ją trzymam to ona chodzi lekko na lewo lub na prawo. Jak na przykład zostawię ją na poboczu i wrzucę wsteczny to sama i zawraca, to normalne? To moja pierwsza kierka i jest raczej ok, po prostu nie widzę przyjemności w walczeniu w kierownicą, jeżeli tak ma być jak jest teraz to kibel na maxa. Nie skupiam się na torze tylko na kierownicy.

Komentarz

filmik Ci nagram to sobie zerkniesz jak to u mnie chodzi i porównasz. Co do opcji to ja nie zmieniałem żadnych wartości FF.

Komentarz

Mam wrażenie, że kupując kierę liczyłeś na to, że jazda będzie łatwiejsza i prościej będzie nią powalczyć...
                  niestety na kierze jeździ się trudniej i ff jest po to żeby nie tyle przeszkadzał, ale zwiększał realizm.
                  Nie mówię tu o czasach, bo jest to oczywiste, że na padach nie osiągnie się takich rezultów jak na kierze, ale trzeba do tego troszkę wprawy.

Komentarz

Ale jeszcze mam dla Ciebie receptę...
                    sprawdź i napisz czy Ci to odpowiada...
                    wyjmij kabelek zasilania od kiery, a będzie ona nadal działać, lecz bez ff...
                    powiedz, jak Ci się wtedy jeździ.

Komentarz

Mi na kierze dużo łatwiej się gra. Na G25 nie da się ustawić siły FF więc gram na fullu. Powiem tak czasy były minimum o sekunde lepsze od tych na padzie i to bez większej nauki jazdy. Wg. mnie pad to syf w tej grze. Kiera na prostej jak jej nie trzymasz też potrafi świrować prawo lewo i to jest chyba przypadłość logitechów

Komentarz

squad.
                        co do trudności gry to powiem, że na prologu grałem tylko padem (przed zakupem kiery) i śmigało mi się szybko... próbowałem na kierze i wypadało to początkowo dość mizernie...
                        W GT5 postanowiłem nie ruszać pada, poza użyciem go w B-Spec i Photomode, bo kupiłem po to g27.
                        Ostatnio próbowałem nim pojechać - nie da rady nic dobrego wykręcić.

A więc, jak obcykasz się w padzie i jesteś świeży na kierze, to to drugie będzie ci ciążyć... i na odwrót.

Jednak sumarycznie jak dobrze mykasz padem i kierą = kiera wygrywa, jak kiepsko grasz padem i kierą = kiera wygrywa

Komentarz

Zamieszczone przez rodis
                          Mam ustawiony na 1 więc nie jest za mocny. Jak lecę po prostej i ją trzymam to ona chodzi lekko na lewo lub na prawo.
                          Ciężko tak określić na odległość zwłaszcza że nie wiadomo jakim autem, z jaką szybkością i po jakim torze jedziesz, a to ma znaczenie. Najlepiej jakbyś sobie drugą porównał.
                          Albo zobacz filmik który zrobi AroVW, wrzucć może swój filmik.
                          Przy wszystkich autach Ci tak robi, czy przy jakiś konkretnych? Próbowałeś jeździć najróżniejszymi po tej samej trasie, czy wziołęś najmocniejszą bryke w garażu, ogień i przychodzisz tu z problemem? (rozważam każdą ewentualność, wiesz tutaj nie ma wróżek :wink: )
                          Bo wiesz jeśli to bicie prawo-lewo jest na prostej, wyścigowym bolidem przy 250km/h to to jest raczej normalne, natomiast jeśli zwykłym autem np. VW Golf na to wtedy faktycznie jest jakiś problem.

Komentarz

Pracuję...
                          X