O Wii na forum chyba jeszcze nie było. Sam do tej pory specjalnie się tą konsolą nie interesowałem. Wiadomo PS3vs Xkloc to główna linia frontu. Wii że swoja grafika i możliwościami nie dorasta technologicznie panom z linijki wyżej nawet do pięt.
Miałem okazję zagrać raz w empiku w stoisku przygotowanym dla ludzi, jak to w sklepach. Ale 5mnitowe obcowanie tylko mnie zniechęciło. Dziwna gra z dziwnym sterowaniem a w dodatku mój brak obeznania w obsłudze wiilota.
Jednak pewno dnia złożyło się tak że koleżanka wzięła swoje Wii na domóweczkę u drugiej niewiasty,ja jak na hardkorowego gracza przystało po spożyciu odpowiedniej ilości alkoholu przystąpiłem do testów.
I otóż eureka! Zabawy i śmiechu kupa! Zrozumiałem o co chodzi w tej konsoli! Nie grafika a zabawa się tutaj liczy. Ci którzy nie grali nawet sobie nie wyobrażają ile zabawy i rozrywki przynosi wspólne granie z imprezowiczami!
Poza typowymi multi dedykowanymi dla tej konsoli grałem też w Resident Evil 4 (identyko do PS2) i pomimo braku różnic graficznych gra się wyśmienicie. Jako że przeszedłem tę gre kilka razy na PS2 szybko wczułem się w rolę. Celowanie wiilotem do zombiaków to nie lada gratka! Celność wymaga małej wprawy ale szybko można wyczuć wrażliwość sterowania

Później po pijaku tańczyliśmy na mapie do jakiejś tanecznej gry, takich pozycji i ruchów nie powstydziłby się Travolta.
Świetna zabawa kto nie grał, polecam.
A co wy myślicie?
Komentarz