Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wip3out-problem z uruchomieniem. Loading_

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wip3out-problem z uruchomieniem. Loading_

Jestem zdruzgotany i muszę się wyżalić.
    Otóż ostatnio zachciało mi się Wip3outa, świetnej futurystycznej ścigałki z Psxa. Po odziwo długim szukaniu (internet oszalał? 2godziny szperałem) znalazłem w działający link do "sklepu" z grą. Następne uwaga! 7godzin "kupowania" ok.400mb. Prędkość mojego kuriera wręcz powala.
    Kiedy już dostałem w łapki owy plik z zacieszem przystąpiłem do rozapkowywania przesyłki. W tym momencie czar prysł bo dostałem plik z przedziwnym dawno nie używanym formacie. Po chwili zaskoczenia i dezorientacji zwróciłem się do wuja. Okazało się że obraz pliku jest prawidłowy tylko w rzadkim rozszerzeniu. To była pierwsza kostka domina. Nie poddałem się:
    1-pobrałem aplikacje dzięki której skonwertowałem plik do .bin.

Wrzucam w epsxe, intro,memu, start loading...loading i nic.
    Szybki gugl i okazuje się że wszyscy mają bóle z emulacją tego tytułu. Ale ktoś poradził by odpalać gre z napędu. Ox ładujemy w deamona, ha! Nie wykrywa obrazu. Potrzebny plik .cue!
    Heh ściągam cuemaker i uzyskuje plik. Montowanie w napędzie i kolejne pruby. Teraz postawił się epsxe, po walce z doborem i settingiem pluginu udało się zmusić aplikacje do pracy.
    Nic z tego, znów zwis a w dodatku straszny mół. Kolejny pomysł to konwersja bin/iso. Prucz szybszej pracy z napędu i pliku źródłowego operacja nic nie poprawiła.
    Kolejny etap to experymenty na plugach w emulu. Zmieniałem i testowałem większość plugów. I odkryłem pewną anomalie.
    Gra odpala na ustawieniach (video) z wyłączoną kontrolą klatek. Przez co zasuwa jak głupia. Szybkość emulacji uniemożliwia granie, a nawet jeśli postanowienie jest silniejsze to emul zupełnie się wykrzacza na pierwszym checkpointcie.

Nie mam pomysłu ani siły dlatego dość archaicznie opisuje. Jeśli ktoś wie co można z tym zrobić,znajdzie jakieś info lub inny link do sklepu z grą to poproszę. Nie ukrywam że chętnie bym pograł Więc licze na wsparcie.

Re: Wip3out-problem z uruchomieniem. Loading_

Na PW masz linki do innych sklepow

Komentarz

Re: Wip3out-problem z uruchomieniem. Loading_

No dzięki pozaglądam. Ale to chyba w ostateczności bo okazuje się że obraz jest chyba dobry.
      Po kolejnej walce udało mi się uruchomić. Włączyłem z czytywanie informacji subkanałowych, ściągnąłem epsxe 1.7, biblioteki zlib.dll i aspi. Zadowolony uznałem że gra się wreszcie ładuje, jednak pozostał jeden problem, pierwszy checkpoint i gra się wykracza. Przeglądałem już większość for o tej tematyce i nic szczególnego nie znalazłem bo jak to zwykle bywa każdy wuj na swój strój. Jednak konsekwentnie testowałem ich rady.
      Obecnie zabieram się za emuraydena (też podobno dobry) na tym emulu rzekomo gra działa.

EDIT:
      To samo gra się uruchamia ale check i zwis.

Czyżby kolejne żmudne pożyczanie?

Komentarz

Pracuję...
      X