Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jaką kierownice i wersję konsoli ps3 wybrać?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• JakÄ… kierownice i wersjÄ™ konsoli ps3 wybrać?

Tak jak w temacie zastanawia mnie jaką kierownice wybrać myślałem o Logitech driving force gt działa z gt5.
    Niestety trochę nie wygodne łopatki psują efekt, w sumie źle nie jest.
    900Stopni obrotu dobre FF zalety kierki.
    Testowałem ją w kokpicie Media Markt M1 Targówek Achh... DB9 i drift na Eiger Norward lecz wszystko psuły urwane Pedały i skrzynia przez poprzednich "użytkowników"(pozostały manetki).
    G25 też testowałem fajna kierka lecz za droga na początek lepsze będzie dfgt tak sądzę potem sprzedam i kupie G27(Z działającym wstecznym! Nie to co w G25),
    1.I tu wchodzicie wy drodzy użytkownicy naszego forum jakieś inne propozycje na kierownicę dla zielonego?
    Myślałem o tym "Fanatec" lecz co raczej dziwne pedały w tańszych modelach jak z ikarusa i te logo Porsche jak bym się poczuł w Lambo?
    Jest jeszcze Fanatec Gt3 lecz za drogie za tÄ… cenÄ™ raczej Logitech dfgt prawda?
    500zł jestem raczej w stanie wydać lecz jak każdy wolę oszczędzić
    I używana czy nowa?
    2.Jaką wersję wybrać ps3 pod względem dysku?
    Myślę głównie o slim bo nie potrzebuję tych gier z ps2(tą konsole mam oddzielnie)
    Wersje o jakich myślałem to 250gb/320gb jak to się ma do gier i filmów blue/ray?
    Monitor po ps3 to Samsung P2470HD czyli 24,7 cala full hd tv
    Warto kupić z grą Gran Turismo 5 razem?
    Nie znam się za bardzo na konsoli więc wiecie potrzebuję pomocy weteranów fajne jest 900 obrotu tylko ile machania

Re: Jaką kierownice i wersję konsoli ps3 wybrać?

Ostatnio na konsole było dobre promo w play na abonament przy 80zł abonamencie konsola (320gb)i gt5 za 1zł.
    Co do kierek. Mi się udało wyrwać używkę za 300zł z hakiem praktycznie nie używaną jeszcze rok na gwarancji.
    Jest jeszcze t500rs ale strasznie droga. Fanateci GT2 i GT3RS są bez pedałów ceny w ich sklepie. Możesz sobie na początek kupić ze zwykłymi za 49E dopłaty a z czasem dokupić ClubSporty bo są warte ceny. Miałem z nimi doczynienia.
    Optymalnym rozwiązaniem jest DFGT można liczyć na farta i dorwać używaną g25/27 ale to raczej z niezajechaną może być problem a i wsparcie od strony gt5 jest dość słabe.

Komentarz

Squad Niestety nie interesujÄ™ mnie na kredyt bo to w sumie takie warunki z tym play
      Mi raczej chodziło czy warto te 320gb i czy warto z grą?
      Więc raczej polecasz DFGT używaną do startu?
      Wiem że gt5 nie suportuje g27 lecz sprzęgło się może przydać.
      Co do tej kierki za 300 z hakiem rozumiem że chodziło ci o DFGT?
      Te przez ciebie wymienione t500rs to raczej bez sensu lepiej już tą g27 kupić.
      Te club sporty to coś dają(jakie są czy warto po zakupie dokupić?)
      Więc fanateci odpadają te club sporty są podróbką tych g27 czy czymś lepszym albo alternatywą do dfgt?
      A i w tym t500rs ciekawe było tylko zamontowanie pedałów lecz bym aż tyle nie dopłacał bo można w kokpicie zainstalować z g27.
      @Edit
      Nie no ten thrust i fanatec śmiech na sali niby kółka z porsche wyjęte a jedna nie są tak myślę opłacalne jak dfgt do gt5 czego to nie wymyślą 1080 stopni obrotu nigdzie nie używane? może dajcie 2160 od razu jakieś żarty ech tylko dla poszpanowania więcej obrotu itp jednak mnie zastanawia nadal jaka wersja konsoli i czy opłacają się jeszcze te club sporty raczej nie bo h-shifta nie ma i zwykłe dfgt na początek da rade tylko może ten mod na manetki

Komentarz

Pedały Fanateca ClubSport to jest na prawdę profi sprzęt, pedały w g27 są sporo gorsze. Jeśli chcesz tylko do gt5 kiere to ja bym szukał dfgt, jeśli grasz w simy no to już coś lepszego i uwierz mi że te 1080 stopni przydaje się, kiedyś 360 mówili że wypas i po co więcej, teraz 900 to praktycznie minimum a 1080 optimum.

Komentarz

Tak tylko że maksymalny kąt skrętu kół wynosi ok 35 stopni chyba więc żeby osiągnąć te 35 to musisz wykonać trzy obroty kierownicą w przypadku dfgt a w przypadku t500rs 3 i pół co nie daje różnicy bo się więcej nakręcisz jest jedno ale normalny skręt w samochodach kierownicą wynosi 900 więc dodatkowo się namachasz a te 900 w kierownicy dfgt jest dla realizmu i chyba precyzji kąt skrętu kierownicy.
          Więc jeśli masz max skręt kierownicą 180 stopni to będzie reagowała za szybko i mało precyzyjnie a jeśli za dużo to za wolno będzie się ruszać mozolnie.
          Tak więc to tyle z kierownicą żadnej przewagi t500rs nie daje i nikt normalny go nie kupi czyli kupić dfgt używane za opłacalną cenę
          Pozostaje jaka wersja PS3 dyskowo 250gb 320gb z grÄ… w zestawie czy bez

Komentarz

mi tam do driftu 1080 stopni i dużo szybszy FF by się bardzo przydał, bo dfgt się do tego kompletnie nie nadaje.
            Kiery droższe są dla zdecydowanie innej grupy odbiorców niż Ty albo ja, czyt. zwykli okazjonalni gracze w GT5.

Komentarz

Uwierz mi różnica dokładność pomiędzy 1080 a 900 jest zbyt mała by była widoczna a co do tego t500rs to nawet nikt kto sra kasą tego nie kupi
              A co do ff to czy ja wiem za silny na długi wyścig tak ale tak w drifcie fajne odczucia albo na 13 okrążeń jest spoko tylko nie widzisz nigdy tej części więc podkreślę.
              Jaką wersje dysku w ps3 slim wybrać i czy z grą w zestawie 320 gb?

Komentarz

Ostatnie modele nie różnią się niczym prócz pojemnością dysku, poza tym mają takie samo wyposażenie i awaryjność. Cenowo najkorzystniej wychodzi wersja 320GB+gra.

Komentarz

Spoko tylko allegro czy sklep też myślałem o tym z grą 320gb śmieszy mnie trochę otwierane pudełko by wgrać najnowszego softa dzwonie i się pytam o gwarancje a się rozłącza jak robią ludzi w konia

Komentarz

Zastanów się o co pytasz. Bo najpierw pytasz jaką kiere kupić a potem negujesz wszystkie kontrargumenty, po co pytasz jak wiesz lepiej. Dla Ciebie to bzdet dla innego bardzo ważna sprawa ja znam co najmniej jedną osobę która kupiła t500rs a pedały wywaliła na śmietnik i dokupiła clubsporty. A ktoś kto sra kasą nie zawracał by sobie bani jakim thrustmasterem czy logitechem tylko zainwestował coś z ogniem jak frex czy ecci.
                    Kupuj tam gdzie taniej, allegro, ceneo whatever, aby było zapakowane i z gwarancją.

Komentarz

PracujÄ™...
                    X