Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Nagrywanie sygnału HDMI na PC z PS3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nagrywanie sygnału HDMI na PC z PS3

Czy ktoś zna się na sprzęcie który nagrywa synał z HDMI na komputerze? GTH potrzebuje mieć taki sprzęt na wszystkie turnieje wyścigowe które będzie organizować. Sposorzy będą chcieli sobie obejrzeć swoje event't. :mrgreen:

Więc ile taki sprzęt kosztuje który nagra wszystko elegancko i czy warto inwestować w coś drogiego? Osobiście chciałbym to nagrać w 1080P, ale nie wiem czy GT5 tak naprawde to ma - z tego co pamiętam to ludzie krytykowali ten ich Full HD, którym jest zwykłym 'upscale'.

Re: Nagrywanie sygnału HDMI na kompie z PS3

Z tego co wiem to jest taki sprzęt i pięknie nagrywa. Koszt to coś podchodzi pod 1000zł. Było o tym na forum i postaram się to znaleźć.

http://vimeo.com/17901724

hejka Max, czy to w jaki sposób zgrywasz powtórki z GT5 jest może gdzieś opisane? może sam masz jakiś poradnik jak to robić, jakiego sprzętu trzeba używać (programy, komputer, sposób łączności usb czy wifi?)

z góry dziękuje i pozdrawiam

Nagrywam replay, podłączam konsolę przez wyjście composite (3 chinche, stereo + obraz) do nagrywarki DVD z dyskiem i odtwarzam replay ze wszystkich kamer, potem na kompie jeszcze staram się nie tracąc na jakości usunąć przeplot (to taka cecha charakterystyczna sygnału PAL), przy jego usuwaniu można stracić na jakości obrazu.
    EDIT:

Znalezione
    http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/

Sqad dziękuję za pomoc

Komentarz

Liczyłem na coś dużo tańszego z przedziału 200-300PLN. Ide do MM i rozeznam się wstępnie co jest na rynku.

Komentarz

A gdybyś tak dokupił kartę telewizyjną do Pc, podłączał i zgrywał obraz? Tanio i łatwo.

Komentarz

Nie idź, szkoda twojego czasu. Nie znajdziesz takiego sprzętu w MM.
          Nagrywanie z HDMI bez problemu pójdzie jedynie za pomocą intensity PRO. Shuttle wymaga USB 3.0 i to takiego które jest obsługiwane przez tylko niektóre typy płyt głównych. Są jeszcze inne produkty które to potrafią ale to już zupełnie inna półka cenowa.
          Poza typ w HD można nagrywać za pomocą Hauppauge HD PVR. Do kupienia za 700PLN. Co prawda nagrywa sygnał z kabli Component a nie HDMI ale dzięki temu nie masz problemów jak z Shuttle. Hauppauge produkuje również karty do kompów które umożliwiają przechwytywanie obrazu po Compoment i Coaxial w różnych przedziałach cenowych. Ale jak nie masz PC-ta tylko lapka to zostaje tylko opcja Shuttle albo HD PVR. Jak wystarczy PAL to każdy grabber za 30 PLN spełni swoje zadanie.
          http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

A nie można przechwycić obrazu za pomocą podłączonego do TV aparatu lub kamery HD
            Wolałbym dołożyć trochę kasy i kupić kamerę niż wsadzać kilkaset złotych tylko w taki "przchwytywacz"

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
              Liczyłem na coś dużo tańszego z przedziału 200-300PLN. Ide do MM i rozeznam się wstępnie co jest na rynku.
              Nic takiego nie znajdziesz, chyba że chcesz w starej analogowej rozdziałce nagrywać to pierwsza lepsza karta tv z wejściem analogowym tv, z tanich rzeczy dla ludu tylko intensity jest potem to już droższe sprzęty.

Komentarz

Właśnie mi się przypomniało że mój komputer ma S-Video in, ale sterowników nie ma na tą karte pod XP, czeka mnie update do Win7! Myślę że na dzień dzisiejszy to nam wystarczy. Dziękuje wam bardzo za pomoc! Jak już będą jakieś pieniążki z reklam, to kupie taki sprzęt. Myślę że sponsorom się spodoba taki filik wraz z photomode na pamiątke. Oczywiście jeszcze to wszystko będzie elegancko oprawione okładką i tymi innymi bajerami.

Ale pomimo tego to ukorzystajmy ten wątek do przedstawenia tych rozwiązań (tańszych i droższych) do nagrywania HDMI.

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
                  A nie można przechwycić obrazu za pomocą podłączonego do TV aparatu lub kamery HD
                  Wolałbym dołożyć trochę kasy i kupić kamerę niż wsadzać kilkaset złotych tylko w taki "przchwytywacz"
                  nie, po pierwsze telewizor nie jest nadajnikiem, po drugie sygnał który idzie po HDMI jest sygnałem cyfrowym chroniony przez kopiowaniem. Ominięcie tego wymaga na prawdę specjalistycznego sprzętu.

Konsola PS3 może wysyłać sygnał na 2 sposoby. Cyfrowy przez HDMI i Analogowy przez specjalne złącze PS3. Ten drugi standardowo jest sygnałem PAL ale można też wysyłać tam sygnał w rozdzielczości 720p, 1080i i 1080p. Można to nagrywać nawet za pomocą zwykłego dekodera, ale te zwykle też chronią swoje nagrania
                  http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Pracuję...
                  X