Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Play Station 3 HDMI>VGA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Play Station 3 HDMI>VGA

Cześć! Jak będzie działał kabel który będzie mi przerzucał obraz z HDMI na VGA do mojego monitora? Poczytałem na necie że HDMI to cyfrówka a VGA to analog więc jeżeli będzie działać to kiepsko albo w ogóle nie. Szkoda tylko że mój Szajsung SyncMaster2243 LNX ma tylko wejście VGA bo oczywiście DVI nikt nie przewidział Na necie jest mnóstwo porad dotyczących podłączenia PS3 ale tylko pod DVI. Zastanawia mnie tylko jedno. Z mojego kompa wychodzi przejściówka z DVI na VGA a na monitorze wszystko wygląda tak jak powinno. Tak więc czy bedzie to chodzić z HDMI wpiętym do PS3? A jeżeli w ogóle będzie to jak? Niektórzy piszą że ten kabel do VGA wszystko ładnie przerzuca z HDMI i wygląda miodzio. Inni piszą że do dupy... Pomóżcie!
    PS. Wiem ze taki wątek już był ale mi chodzi tylko o VGA
    Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Re: Play Station 3 HDMI>VGA

Tak jak sam napisałeś VGA to analog a HDMI to cyfrówka. Najprawdopodobniej w ogóle nie będzie obrazu, a jak będzie to bardzo słaba jakość. Pamiętaj też że VGA nie przesyła dźwięku. Chyba że to Ci nie przeszkadza.

Komentarz

nie będzie obrazu ... Przez HDMI idzie sygnał cyfrowy zabezpieczony przed powielaniem. Żadna przejściówka nie zadziała.
      http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Z PC LAB (http://pclab.pl/art22801-3.html)
        Protokół HDCP (High Bandwidth Digital Content Protection) jest bezpośrednio związany z HDMI. HDCP to zestaw mechanizmów pozwalających na kontrolę oraz zabezpieczenie przesyłanego w formie cyfrowej obrazu oraz dźwięku. Jak nietrudno zauważyć, jego główne zastosowanie zostało ukierunkowane na interfejsy DVI i HDMI.
        O VGA nic nie ma, tak więc jakiś obraz niby powinien być.
        Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Pracuję...
        X