Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problemy z Logitech G25

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Problemy z Logitech G25

Witajcie !
    Od jakiegoś czasu posiadam kierownice Logitech G25 i mam z nią problem.
    Podczas grania w GT5 gdy jest kiera wpięta pod zasilanie i włącza się system FF to dziwnie jak na moje on działa i nie wiem czy jest to powód jakiejś kalibracji czy czego ?! Podczas jazdy bez mojej ingerencji kierownica wykonuje sama ruchy gdy trzyma się ją pewnie w rękach to jest jeszcze okki, ale gdy np jade po prostej i puszcze kierownice to wykonuje ruchy 45 stopni w jedną w potem w drugą strone (buja samochodem) to normalne ze jesli nie trzymamy jej mocno tylko ją puscimy na prostej to zaczyna szalec ?!

*** mógł by ktoś odrazu podać ustawienia kierownicy , tzn czułość , ff itp zeby się przyjemnie grało ? :wink:

Re: Problemy z Logitech G25

Logitech rulezzzz,... ten typ tak ma :mrgreen: trzymaja kiere w łapach a wszystko będzie oki.

Komentarz

Problem dotyczy chyba tych dwóch silniczków które są zamontowane we wnętrzu kiery Tzn. te silniczki wzajemnie na siebie oddziaływają.Po prostu elektronika chce wypośrodkować pozycję kierownicy (wyprostowane koła).Tak jak w prawdziwym samochodzie gdy wyjedziesz z zakrętu i puścisz kierę,to powraca do środkowej pozycji.A w tych domowych kierownicach zadanie spoczywa na silniczkach które w pewnym miejscu zaczynają wariować i wzajemnie odbijają.Jeden i drugi silniczek stara się ustawić kierownicę w pozycji zerowej i tak odbijają "piłeczkę" :mrgreen: Ten sam problem jest w Driving Force GT,ale nieraz kierownica ustawia się w takim miejscu,że nie wariuje tylko normalnie stoi w miejscu.Ale wystarczy,że się lekko dotknie w lewo czy prawo i samochód zaczyna tańczyć.Napisałem to trochę chaotycznie,ale chyba jakoś to wytłumaczyłem

Komentarz

Potwierdzam, ale to chyba normalne w kierownicach z ff. Poza tym - po kiego puszczasz kierownice w czasie wyścigu??

Moje ustawienia to: ff na 3-4 i czułość na 6

Komentarz

thanks Terminator
          Ciesze się ze to nie tylko ja mam takie zjawisko :mrgreen:
          mozecie podesłać jakieś dobre ustawienia tej kiery do driftu ?lub nawet ogólne na których kiera miło chodzi
          bo mówiąc szczerze na kierownicy idzie mi ni jak bo cały czas mam lekkie bicia w tą kierownice ;/.
          Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
            Potwierdzam, ale to chyba normalne w kierownicach z ff. Poza tym - po kiego puszczasz kierownice w czasie wyścigu??

Moje ustawienia to: ff na 3-4 i czułość na 6

Fanateci tego nie mają a cena podobna :mrgreen:

Komentarz

Pracuję...
            X