Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Podłączanie PS3 do internetu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Podłączanie PS3 do internetu

Mam pytanie otóż niech ktoś mi wytłumaczy o co z tym chodzi. Czy jest jakaś opcja żeby można było PS3 za pośrednictwem routera podłączyć do internetu? Słyszałem, że wymagany jest router + modem, więc jakie byście mi polecili, jakiej firmy, byle nie za drogie. Również mam pytanie co i jak podłączyć w przypadku routera + modema. A może da się jeszcze jakoś inaczej to zrobić? Chodzi mi o podłączenie albo bezprzewodowe albo przewodowe, zależy od tego w, które wpakuje mniej kasy...

Re: Podłączanie PS3 do internetu

To zależy czy potrzebujesz router adsl, dls a moze xdsl. Ceny nie sa wysokie jakiegos sensownego tplinka mozna kupić za 100-150 zł zależy czy z acesspontem czy tylko po kablu

Komentarz

Właśnie nie wiem jak to u mnie będzie wyglądać bo internet mam radiowy. A nie chce mi się jeszcze modemu kupować (chyba, że oni mi zamontowali, zresztą sam nie wiem co oni zmontowali bo tamtego dnia byłem w szpitalu). Czyli co ty tylko napisałeś o routerze ale czy konieczny jest również modem dla połączenia bezprzewodowego? Słyszałem, że na samym routerze też się da tylko gościu nie opisał nic sensownego. A nie chce mi się jeszcze za modem płacić...

Komentarz

Sorki za double ale mam ważne pytanie, przeczytałem, że:
        Połączenie przewodowe LAN (w przypadku połączenia PS3 poprzez router) :
        Tak samo jak w wypadku połączenia bezpośredniego, ale w tym wypadku za każde niepowodzenie w połączeniu z Internetem odpowiedzialni jesteśmy my (konfigurujący router), a nie dostawca Internetu.

Połączenie bezprzewodowe Wi-Fi:
        Wchodzimy po kolei [Ustawienia] > [Ustawienia sieci] > [Ustawienia połączenia internetowego] > [OK] (jeśli mamy wpięty kabel Ethernet, wybieramy dodatkowo [Niestandardowe], gdyż w wypadku opcji [Łatwe] konsola będzie chciała zdefiniować połączenie przewodowe).
        Do wyboru mamy 3 opcje:
        [Wyszukaj] Wyszukiwanie dostępnych w okolicy sieci bezprzewodowych - wybieramy oczywiście naszą sieć.
        [Ręcznie] Każdy parametr połączenia wpisujemy ręcznie.
        [Automatycznie] Pomijamy - gotowe ustawienia kosmicznych hotspotów
        Czyli wystarczy nam sam router + kabel ethernet?

Komentarz

ciężka sprawa z Tobą będzie bo nie znasz podstawowych pojęć.
          Generalnie tak wystarczy router plus kabel ethernet. Ciekawe co to za radiówka na jakiej zasadzie się łączy

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
            ciężka sprawa z Tobą będzie bo nie znasz podstawowych pojęć.
            Generalnie tak wystarczy router plus kabel ethernet. Ciekawe co to za radiówka na jakiej zasadzie się łączy
            Wiesz nie jestem jakimś fanem komputera ja jestem z tego starszego pokolenia, które z netem ma doczynienia od niedawna. Po prostu wchodzę popiszę się na jakiś forach np. na forum Hondy i tyle. Ok dzięki za wytłumaczenie ale już wiem wszystko od tychy i od kyjgela.

Komentarz

Podłączenie PS3 do internetu. O co kaman?

Może nie bardzo dotyczy ten wątek tylko GT5, ale wiąże się z nim
              Nie bardzo wiem jak podłączyć PS3 do internetu?
              Mam neta bezprzewodowego Blueconnect i kabel HDMI (sprzedawca powiedział, że tylko ten kabel wystarczy), czego mi brakuje albo jak to zrobić aby się podłączyć i móc śmigać online?
              Z góry dzięki za odpowiedzi.

Komentarz

Re: Podłączenie PS3 do internetu. O co kaman?

blueconnect trochę słaby i raczej się nie da na nim śmigać online, co najwyżej DLC sobie ściągniesz, ale możesz poprzez kompa podłączyć konsole i spróbować.
                http://support.microsoft.com/kb/314066/pl
                http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

jak juz podlaczysz neta do konsoli mozesz miec problem z ustawieniami DNS w konsoli pamietam mialem taki problem nie tylko ja,jak cos to pisz
                  A-Spec - 30lvl / B-Spec - 34lvl

Komentarz

OK dzisiaj powinien być Router

Komentarz

Kup sobie Router Wi-Fi, ja mam bezprzewodowe przez Wi-Fi

Komentarz

Pracuję...
                      X