Mam pytanie otóż niech ktoś mi wytłumaczy o co z tym chodzi. Czy jest jakaś opcja żeby można było PS3 za pośrednictwem routera podłączyć do internetu? Słyszałem, że wymagany jest router + modem, więc jakie byście mi polecili, jakiej firmy, byle nie za drogie. Również mam pytanie co i jak podłączyć w przypadku routera + modema. A może da się jeszcze jakoś inaczej to zrobić? Chodzi mi o podłączenie albo bezprzewodowe albo przewodowe, zależy od tego w, które wpakuje mniej kasy...
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Podłączanie PS3 do internetu
Zwiń
X
-
Re: Podłączanie PS3 do internetu
Właśnie nie wiem jak to u mnie będzie wyglądać bo internet mam radiowy. A nie chce mi się jeszcze modemu kupować (chyba, że oni mi zamontowali, zresztą sam nie wiem co oni zmontowali bo tamtego dnia byłem w szpitalu). Czyli co ty tylko napisałeś o routerze ale czy konieczny jest również modem dla połączenia bezprzewodowego? Słyszałem, że na samym routerze też się da tylko gościu nie opisał nic sensownego. A nie chce mi się jeszcze za modem płacić...
Komentarz
-
Sorki za double ale mam ważne pytanie, przeczytałem, że:
Połączenie przewodowe LAN (w przypadku połączenia PS3 poprzez router) :
Tak samo jak w wypadku połączenia bezpośredniego, ale w tym wypadku za każde niepowodzenie w połączeniu z Internetem odpowiedzialni jesteśmy my (konfigurujący router), a nie dostawca Internetu.
Połączenie bezprzewodowe Wi-Fi:
Wchodzimy po kolei [Ustawienia] > [Ustawienia sieci] > [Ustawienia połączenia internetowego] > [OK] (jeśli mamy wpięty kabel Ethernet, wybieramy dodatkowo [Niestandardowe], gdyż w wypadku opcji [Łatwe] konsola będzie chciała zdefiniować połączenie przewodowe).
Do wyboru mamy 3 opcje:
[Wyszukaj] Wyszukiwanie dostępnych w okolicy sieci bezprzewodowych - wybieramy oczywiście naszą sieć.
[Ręcznie] Każdy parametr połączenia wpisujemy ręcznie.
[Automatycznie] Pomijamy - gotowe ustawienia kosmicznych hotspotów
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sqadciężka sprawa z Tobą będzie bo nie znasz podstawowych pojęć.
Generalnie tak wystarczy router plus kabel ethernet. Ciekawe co to za radiówka na jakiej zasadzie się łączy
Komentarz
-
Podłączenie PS3 do internetu. O co kaman?
Może nie bardzo dotyczy ten wątek tylko GT5, ale wiąże się z nim
Nie bardzo wiem jak podłączyć PS3 do internetu?
Mam neta bezprzewodowego Blueconnect i kabel HDMI (sprzedawca powiedział, że tylko ten kabel wystarczy), czego mi brakuje albo jak to zrobić aby się podłączyć i móc śmigać online?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Komentarz
-
Re: Podłączenie PS3 do internetu. O co kaman?
blueconnect trochę słaby i raczej się nie da na nim śmigać online, co najwyżej DLC sobie ściągniesz, ale możesz poprzez kompa podłączyć konsole i spróbować.
http://support.microsoft.com/kb/314066/pl
Komentarz
Komentarz