Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Android

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Android

2.0 Ghz to już porąbany pomysł.Podkręć sprawdź czy da radę usmażyć jajka na tym fonie i czy bateria potrzyma dłużej niż 10 minut w pełnym stresie procka

Komentarz

Imo pakowanie w telefon więcej rdzeni niz jeden jest bez sensu. Przerost technologii nad funkcjonalniscia. Raz ze pewnie bardzo malo jest gier lub aplikacji obslugujacych te rdzenie a dwa ze kto wyżywi te kombajny. Smartony sa miniaturowane a co za tym idzie baterie. Przecietne ogniwo ulegnie po kilku godzinach. Czysty wyscig nowinek miedzy producentami.

No ale za jakies 2,3 lata znów wskocze na cos lepszego w rozsadnej cenie.

Komentarz

Dredziu i tu się mylisz,nagrywanie w FULL HD,najnowsze gry(GTA 3,z oświetleniem na ulicach bez 2 rdzeni raczej płynnie nie odpalisz),poza tym np TEGRA 3 ma 5 rdzeni gdzie ten piąty służy do mało wymagających czynności i ma 500mhz.Popatrzcie sobie na Motkę droid Maxx,ma 3300 mAh,gdzie np 1250 mAh,też Samsung wypuszcza tzw power packi do SGS2,gdzie dostajesz nwoą baterie i większą klapkę.

Komentarz

Ale za taki power pack zapewne trzeba swoje dopłacić. W porządku ale po co mi kupować tel za ponad tysiąc złotych, by mieć oświetlenie na ulicach? I to w grze która na zwyczajnym komputerze już dawno zaliczona jest do klasyków.

Nagrywanie i robienie fot telefonem już dawno mnie nie bawi, mógłbym nawet zapomnieć o tych funkcjach. Więc nagrywanie w Full HD to kolejny gadżet, no chyba że sporadycznie na jakimś koncercie

Komentarz

Dredziu,dałem tylko przykład,może teraz mocne jednordzeniowe telefony z grami jakoś radzą,ale za pół roku zobaczysz że wyjdzie wiele gier,których nie odpalisz na 2rdzeniowcach.Osoby,które kupują telefony z ponad 1tys. kupują aby mieć zapas mocy i żeby mieli telefon na kilka lat

Komentarz

To tez prawda, moim zdaniem to zalezne po prostu od grubosci portfela, oczekiwan i zachcianki. Telefony szybko sie rozwijaja i szybko tanieja. Osobiscie wole poczekac i byc troche z tylu ale miec cos za polowe ceny niz ktos rok wczesniej. Tymbardziej ze przez ten czas rozwinie sie duzo modyfikacji, ulepszen, gier i aplikacji na dany model.

Wracajac do uzytkowania to malo ludzi pozwalajacych sobie na high endy ma je dlugo, takie osoby czesto zmieniaja smartfony, bo ich stać. Ci któży nie śpia na kasie stosuja podobna do mojej strategii

Tak to widze

Komentarz

Akurat dużo posiadaczy iPhona wymienia co 2 generacje telefon,czyli z np3GS na 4S.Dredziu wiesz ilość modyfikacji zależy od telefonu,a jak telefon jest coraz bardziej przestarzały tym popularność maleje wraz z ilością modyfikacji.Zauważ że największe pole do popisu mają moderzy wśród hi nedów,które mają mniej ograniczeń i lepsza specyfikacje.Dużo też ludzi wymienia telefony co 2 lata jak im się umowa kończy

Komentarz

To normalne ze z czasem popularnosc spada. Ale jak mowie, po np. roku mam juz calą baze gier i aplikacji. Ściagam wtedy dopracowane i przetestowane wersje w dodatku mam duzy wybór. Developerzy przeskakuja na nowsze modele, ale zanim wypracuja kolejna biblioteke oprogramowania troszke trwa. Andek jest o tyle dobry ze jest na licencji open source i kazdy kto ma pojecie moze cos napisac dlatego nawet starsze modele maja niezla zywotnosc

Komentarz

Np HTC dream(pierwszy android) ma nadal ma wsparcie developerów,zrobili nawet Aplhe ICS

Komentarz

Ja mam zamiar swojego zmienić jak skończy się gwarancja :mrgreen: . Wrzesień 2013
                      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                      GranTurismo 5 99%
                      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                        Ja mam zamiar swojego zmienić jak skończy się gwarancja :mrgreen: . Wrzesień 2013
                        To ja wymieniam chwilę po Tobie akurat mi się abonament skończy, może obecnie topowe HTC będą wtedy już w fajnych cenach.
                        A-Spec- 40 lvl
                        B-Spec- 40 lvl

Komentarz

saruto,najgorsze jest to że w abo ceny topowych smartów się po kilku miesiącach utrzymują się na wysokim poziomie i bardzo nie spadną.Niedługo powinien nastąpić wysyp tańszych dwurdzeniowców,nie koniecznie hi-endów

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
                            saruto,najgorsze jest to że w abo ceny topowych smartów się po kilku miesiącach utrzymują się na wysokim poziomie i bardzo nie spadną.Niedługo powinien nastąpić wysyp tańszych dwurdzeniowców,nie koniecznie hi-endów
                            Najlepszym przykładem jest HD2 który dalej kosztuje prawie 2tys.
                            Mam jednak nadzieje, że Sensation zejdzie do tysiaka, wtedy w abonamencie będzie mnie kosztował maks 200zł.
                            A-Spec- 40 lvl
                            B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Może HTC wprowadzi jakiegoś mid-enda cośw rodzaju Desire S,z dwurdzeniowym prockiem i nowym HTC Sense,chociaż nowy ICS wygląda bardzo dobrze,wg mnie lepiej niż wszystkie nakładki

Komentarz

Pytanie czysto teoretyczne. A jaki byłby najlepszy telefon w pułapie 600pln?
                                btw:
                                Opłaca się? I co uważacie o takim etiui? Funkcjonalne? Wytrzymałe?

Komentarz

PracujÄ™...
                                X