Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

DFGT problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• DFGT problem

Witam, wydaje mi się że moja kierownica jest zepsuta. Mianowicie już od kupna Driving Force GT przy stanie luźnym przed wyścigiem było słychać lekkie klekotanie. Po prostu było trochę luzu i kiedy nie ruszam kierownicą mechanizm wydaje dziwny dźwięk, jakby kierownica drgała na tym właśnie luzie. Wczoraj natomiast kierownica zaczęła jeszcze dodatkowo czasami brzęczeć przy niektórych skrętach. Kupiłem kierownicę w Saturnie, jak u nich wygląda oddanie na gwarancji? Wysyłają do producenta czy dają mi sami nowy sprzęt?

Może kontaktować się bezpośrednio z Logitech?

Re: DFGT problem

Logitech nie ma oficjalnego przedstawicielstwa serwisowego w pl. Wszystkie zepsute produkty naprawia i diagnozuje polski podwykonawca logitecha. Saturn bierze sprzęt od Ciebie i wysyła do serwisu a Ci diagnozuja problem ewentualnie naprawiają lub wymieniają na nowy

Komentarz

Zamieszczone przez stey
      Wczoraj natomiast kierownica zaczęła jeszcze dodatkowo czasami brzęczeć przy niektórych skrętach.
      Taki ciągnący się przez chwile "bzyk" jakby od silników forcefeedback? Moja DFP tak już robi, tylko że ma już bardzo dużo nalatane.
      I sam od siebie mechanizm też nie powinien wydawać dźwięków.
      Coś jest nie tak.

Komentarz

Ostatnio lubię "pocinać" w gierki na PC wraz z DFGT. Od dwóch dni jednak nie grałem na kompie, a gdy dziś w ten deszczowy dzień złapałem chęć na grę. Wyskoczył mi błąd. Próbowałem reinstalować sterowniki, pobrałem nowe z internetu, a także spróbowałem je zainstalować za pomocą płyty od Logi.
        Nie wiem jak rozwiązać ten problem. Czy trzeba usunąć jakieś biblioteki w ukrytych folderach systemu?
        GT5 - 100%
        GT6 - 100%
        GTS - 100%
        GT7 - 100%

Komentarz

A w menedżerze urządzeń odinstalowałeś? (Panel sterowania>System>Sprzęt)

Tzn. tak w XP gdzie w Viście/7 się to znajduje to nie wiem

Komentarz

Już problem naprawiony. Wystarczyło skopiować widoczne pliki w folderze [C:\Users\<nazwa_użytkownika\AppData\Local\Logitech \Gaming Software] usunąć folder, uruchomić program i do czystego folderu wkleić pliki, które są starymi ustawieniami do poszczególnych gier.
            GT5 - 100%
            GT6 - 100%
            GTS - 100%
            GT7 - 100%

Komentarz

Pracuję...
            X