Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania odnośnie kierownic

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Pytania odnośnie kierownic

Mam zamiar zakupić Driving Force GT lub G27.
    1)Chce wiedzieć czy warto doinwestować prawie 600zł, tylko po to żeby mieć sprzęgło? Oczywiście nie chodzi mi tylko o GT5 ale i o inne gry, również na PC. Czy różnice w Force Feedback są jakoś odczuwalne i czy wogóle są między tymi kierownicami?

2)Czy nowe G25 są jeszcze w sprzedaży, i czy można używaną dwudziestkę piątkę kupić w cenie mniej więcej nowego DFGT? Zadaję tak banalne pytanie dlatego, że na allegro sprzedają tego mało, i do tego uszkodzone lub niekompletne

3)Czy są jakieś inne kierownice kompatybilne z GT5, które mają Force Feedback i oś obrotu 900 stopni?

Re: Pytania odnośnie kierownic

Może nie jestem najbardziej kompetentny do odpowiadania na twoje zapytania, bo nie moją pierwszą i obecną kierownicą jest G27 (nie było przesiadki), ale przed zakupem też miałem dylemat DFGT czy G27. Oczywiście za G27 przemawia wysoka jakość wykonania (koło kierownicy (obszyte skórą! ) i pedały z solidnej stali, nie słabe plastiki jak w DFGT), H-shifter, stalowe łopatki zmiany biegów. Akurat sprzęgło jest fajnym ale jak dla mnie mało przydatnym bajerem w GT5.
    Jednak zalety te nie przekonywały mnie na tyle bym był w stanie wydać ponad połowę więcej złociszy niż kosztuje DFGT. Koronnym argumentem jak dla mnie okazała się... głośność pracy kierownic. Podczas gdy silniczki DFGT bardzo słychać przy każdorazowym kręceniu kółkiem (co, wierz mi, słychać bardzo nawet przez hs jak grasz online) to już praca G27 jest cichutka.
    Zobacz filmik porównujący http://www.youtube.com/watch?v=d7hy27Dc3z0
    Więc jeśli mieszkasz z kimś i nie chcesz denerwować (budzić!) domowników hałasującą kierownicą to inwestuj w G27

Ad.2) G27 zastąpiło model G25, więc nie ma go już w dystrybucji

Ad.3) Fanatec Porsche oraz Thrustmaster T500RS (ten ostatni ma nawet 1080 stopni)

Komentarz

Pracuję...
    X