Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problem z PS3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Problem z PS3

Witam, posiadam konsolę PS3 slim 320 gb, jakoś od roku
    Dziś grając w Gran Turismo 6 postanowiłem wrócić do pierwszych gokartów, które ładowały się kilka minut, bez rezultatu. Postanowiłem wyjść, więc gra wczytuje poprzednie menu - bez końca. Wszedłem do XMB, dałem Zakończ grę i konsola zapikała i się zresetowała. Od tego czasu mam problemy.
    Zawody Ameryki + coś tam jeszcze ładowały się dłużej niż normalnie, ale jednak poszło. Wyjście potem do menu gry też trwało dłużej, ale poszło. Za to gokarty... albo ładują się w nieskończoność, albo gra freezuje podczas ładowania. Gdy chcę wyjść, też wczytuje się w nieskończoność Płytka nie ma żadnych rys ani pęknięć - jest jak nowa.
    Odpaliłem GTA V dla testu - da się normalnie grać, napęd nie hałasuje, jest ok

Dodam, że konsola pierwsze pół roku odpalana była dość rzadko, ale od września już eksploatowałem ją bardziej - nie po 10 godzin dziennie, a jakoś po 3, w soboty 6, a to też nie dzień w dzień.
    Miejsce gdzie stoi konsola niestety się nieco kurzy, ale praktycznie codziennie ją przecieram. Nic również nie przeszkadza w chłodzeniu, nawet jakiś czas temu postawiłem ją na korkach od coli bo słyszałem że pomaga <mrgreen>. Teraz umieściłem ją pionowo na podstawce z zestawu PS3 Store N Charge System
    Co mam więc zrobić z tym fantem? Gwarancja? Przy mojej poprzedniej PS3 (classic) padł napęd a w serwisie mi sformatowali cały dysk, więc to uznaję za ostateczne rozwiązanie
    pozdrawiam

Re: Problem z PS3

Usuń dane gry i uruchom ponownie, może coś się porobiło z niektórymi plikami.

Mój kanał

Komentarz

Grozi mi przez to utrata save?
      I czy patche też będzie trzeba pobierać od nowa?

Komentarz

sam save se skopiuj gdzieś resztę wywal

Komentarz

Dzięki chłopaki za pomoc, poszło. Usunąłem plik gry (nie save!), włożyłem płytkę, pobrałem patcha i udało mi się wczytać ten felerny wyścig.
          Mimo wszystko proszę o nie zamykanie tego tematu - możliwe (choć mam nadzieję że tak nie będzie) że jednorazowo mi się udało, dlatego gdy następnym razem odpalę grę to dam znać na forum czy wszystko gra

Komentarz

Pracuję...
          X