Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kierownicę do symulacji samochodowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Kierownicę do symulacji samochodowych

Dajcie swoją opinię na najlepszą (teraz) kierownice do skomplikowanych ścigałek pokroju GT. Tutaj znalazłem kilka: http://www.euro.com.pl/artykuly/wszystk ... wych.bhtml, pytanie jaką byście polecili do do PS4?

Re: Kierownicę do symulacji samochodowych

Wszystko zależy od budżetu.
    Absolutne minimum to DFGT - bardzo dobra kierownica. Poleciłbym G27, bo co H-Shifter + sprzęgło > wszystko

Plus porządny stojak. Na pewno znajdziesz stojak porządniejszy niż Wheel Stand Pro, ale w takiej cenie w połączeniu z wygodą montażu/demontażu to się opłaca.
    Gram na DFGT + WSP i bardzo dobrze mi się jeździ, a jak skończę grać to składam razem z kierownicą i odstawiam do kąta.

Mój kanał

Komentarz

Szczwany, ile zajmuje miejsca stojak po demontażu?
      Albo np może cykniesz fotkę?

Ja skręcam DFGT do stołu, nad którego renowacją moja luba sama pracowała i zdaje się, że stolik trochę już rozchuśtałem, plus ciągłe rozkładanie sprzętu... czasami się nie chce.
      DFGT masz na stałe do stojaka i jako całość można złożyć czy i tak za każdym trzeba wszystko skręcać?

Komentarz

Re: Odp: Kierownicę do symulacji samochodowych

Zrobię wieczorem kilka zdjęć i wrzucę tutaj.
        Kierownicę mam zamocowaną na stałe - w zestawie dostałem klucz, bodajże dziesiątkę, i dwa ampulowe.
        Reguluje się w trzech miejscach: nachylenie kolumny, wysokość kolumny i nachylenie "blatu" kierownicy. Z racji mojego lenistwa nie składam do końca tylko aby zajmowała mniej miejsca.
        Rozstawienie zajmuje tyle ile uruchomienie gry

Mój kanał

Komentarz

Dodam coś od siebie
          Jak stoisz krucho z kasą to możesz też się zdecydować na Formule force ex od logitecha. Ma co prawda jedynie 180 stopni obrotu, ale za to ma force feedback i jest zrobiona z dobrych materiałów. Na alegro w dobrym stanie możesz dopaść za mniej niż 100zł.

Komentarz

Za takie śmieszne pieniądze kierownica jak najbardziej godna polecenia, sam kiedyś miałem
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Pracuję...
            X