Witam. Na forum jestem nowy, ale w GT już trochę ujeżdżam. Po śmierci kierownicy Saitek-a szarpnąłem się i kupiłem Logitecha - DRIVING FORCE EX - z force feedback'iem, Jest niezła, dobrze wykonana, precyzyjna - ale o ile w GT3 nie było najmniejszego problemu z konfiguracją, o tyle w GT4 nie mogę ustawić zmiany biegów łopatkami, czyli klawiszami L1, R1, które znajdują się za kółkiem. Ćwiczyłem na różne sposoby, ale przy podłączeniu USB - biegi można zmieniać tylko przyciskami L2 i R2, lub L3 i R3 - co pwoduje, że kierę trzyma się bardzo niewygodnie. Po odłączeniu usb i podłęczeniu klasycznym - biegi można zmieniać łopatkami, ale kierownica traci force feedback i oczywiście kieruje się i hamuje nieprecyzyjnie. Może ktoś miał już taki problem?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
problem z konfiguracjÄ… kierownicy Logitecha Driving Force Ex - HELP!!
Zwiń
X
-
Z GT4 nie współpracuje Momo racing force,a wszystkie driving foce'y owinny być w pełni obsługiwane. Mój kumpel który ma zwykłego driving force'a bez tego dopsku ex u niego wszystko działa normalnie włącznie z łopatkami.phh dziwne na ofcjalnej stronie pisze że twoja kiera obsługuje całą serię gran turismo....
-
LDF EX działa bez zarzutu w GT4, tylko - tak jak już pisałem - nie mogę, nie potrafię a może nie wiem gdzie .... ustawić tak zmianę biegów, żeby można było je zmieniać łopatkami czyli L1 i R1... przeryłem ustawienia controlerów - bez efektów. w WRC4 dla odmiany kiera działa dobrze tylko wtedy, gdy wyjęty jest kabelek usb :-(Szutry, piach, kurz i wurce .... wrrrrrrrrrrrrrrr
Komentarz
-
narancs alternativa
Komentarz
Komentarz