Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Okładki do gier

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Okładki do gier

Napewno któryś z forumowiczów (a może nawet kilku) posiada gry na PSX i (lub) na PS2 z różnych źródeł a nie tylko ze sklepu.Gry takie najczęściej nie posiadają okładek tylko napis tytułowy na płycie zrobiony pisakiem lub ołówkiem.Jest prosty sposób aby to zmienić,mianowicie wystarczy wpisać w wyszukiwarce słowa "psx covers",lub "game covers",lub samo "covers" i wyskoczą strony,z których możemy ściągnąć okładki do naszych gier.(radzę zrobić listę DOKŁADNYCH tytułów i wersji (PAL,NTSC,U/C).Kiedy wybrana okładka pojawi się w całości na ekranie klikamy prawy przycisk myszy na obrazku i wybieramy "zapisz obraz jako...".Potem trzeba ściągnąć z sieci mały programik graficzny "irfanview" do obsługi zdjęć.Oczywiście trzeba mieć drukarkę lub dostęp do niej.W programiku po wybraniu obrazka,w opcji "image" klikamy na "Resize/Resample" i zmieniamy jednostkę rozmiaru na "CM" i odznaczamy (puste pole bez ptaszka) opcję "Preserve aspect ratio",następnie w polu "Width" wpisujemy:dla PS2-27,5.dla PSX-12. A w polu "Height" wpisujemy:dla PS2-18,5 a dla PSX-12.Klikamy "ok" i w opcji "file" dajemy "print" i zaznaczamy funkcję "Landscape" dla PS2 a dla PSX opcję "Portrait",dzięki temu po wydrukowaniu jednej okładki na PSX możemy obrócić kartkę z obrazkiem o 180 stopni i włożyć ją znowu do drukarki żeby wydrukować inny (drugi) obrazek na tej samej kartce.Dzięki temu nasza kolekcja gier będzie wyglądała tak jakbyśmy mieli same oryginały i będzie cieszyć oko nasze i kolegów.
    P.S. Do okładek na PS2 należy kupić pudełka na 1 lub 2 DVD w zależności od ilości płyt z daną grą.Np. w Mediamarkt za 1 zł.

(wygląda jakby pisał to A.Słodowy,ale to ja pisałem SCHUMI.)
    Gram w GT już 15 lat

Nero cover designer lub photofiltre też wystarczy :wink:

Komentarz

zna ktos dobra strone z okladkami do gier ps2 z duza rozdzielczoscia?? bardzo mi na tym zalezy prosze pisac na maila: kolumb93@o2.pl z gory dziekuje

Komentarz

Pracuję...
      X