Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

rFactor

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: rFactor

Raceabout JEST licencjonowany... http://www.raceabout.fi/index2.php
    Jest szansa, że w następnym patchu pojawi się VW Scirocco
    narancs alternativa

Komentarz

Ale i tak rF bije na glowe LFSa... przyjemnosc z jazdy ogromna, b.dobra grafika no i mozliwosc doklejania modow. Sa setki modow. Jest w czym wybierac. Dodam jeszcze ze Najlepsza F1 na PC jest wlasnie mod do rF.

Komentarz

Powiem jeszcze tyle, że rF ma jedną wadę. Co prawda dla jednych będzie to zaletą, ale dla mnie wadą. A mianowicie brak mapki toru podczas jazdy. Zamiast tego jest linia z punktem oznaczającym pozycję gracza. To utrudnia życie, ponieważ na niektórych trasach nie wiemy, kiedy dokładnie zaczyna się strefa hamowania przed zakrętem, szczególnie na górzystych. Wiele razy już wyjeżdżałem poza tor z tego powodu. A dzięki mapce wiem, kiedy rozpocząć hamowanie.

Aktualnie jeżdżę modem Formuła 1 2005. Mam też F1 2008, ale wolę "wcześniejsze formuły". Lepiej mi się prowadzi, większa szybkość i oczywiście dźwięk silnika. Ogólnie silniki V10 miały lepszy dźwięk. Taki "dynamiczny".

Komentarz

Wie ktoś po ile teraz jest rFactor ?

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
            Wie ktoś po ile teraz jest rFactor ?
            Trwało to krócej niż napisanie posta:
            http://allegro.pl/search.php?sg=0&string=rfactor
            http://najalternatywniej.blogspot.com/
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Toyo. Na rfactorcentral jest mod ktory dodaje mapki Mapka tworzona jest chyba na podstawie pliku AIW. Ogolnie do jazdy mi to nigdy nie przeszkadzalo bo np punkty hamowania mozna sobie odniesc do innych obiektow na torze. Po przejechaniu pare razy danego toru juz mniej wiecej znamy jego konfiguracje. Potem mozna juz kombinowac z opoznianiem hamowania itp az znajdziemy optymalne rozwiazanie. Mapka przydaje sie do podpatrzenia gdzie aktualnie sa nasi przeciwnicy. Ale i bez tego da sie wyzyc :wink:

Komentarz

Nie mówię, że jestem jakimś noobem, ale mapki mi pomagają. Po prostu jestem przyzwyczajony do nich (przez GT2). Na wielu torach sugeruje się przyciemnionymi odcinkami nawierzchni (oznaczającymi strefę hamowania). Tylko na niektórych torach (modach) te odcinki zaczynają się albo za późno, czyli wyjeżdżam za tor, albo zaczynają się za wcześnie, przez co do zakrętu dojeżdżam z niemal zerową prędkością.

Mi się w ogóle w rF źle jeździ. Nie wiem dlaczego.

Komentarz

Te "przyciemnione strefy" jak je nazywasz nie odnosza sie do wszystkich rodzajow bolidow, bo np F1 zaczniesz hamowac pozniej a klasykiem z lat 80' zaczniesz duzo wczesniej. To trzeba po prostu wyczuc, ale racja... mozna sie nimi sugerowac. Mozesz tez zwracac uwage na inne obiekty, ktore znajduja sie po za torem, np tabliczki podajace odleglosc od zakretu, jakies charakterystyczne elementy, po nawet dziury w nawierzchni :mrgreen: Jest tego sporo... Mozna tez jezdzic "na sluch", ale to juz nieco trudniejsze.

Komentarz

Na przykład na torze w Szanghaju rozpoczynam hamowanie tuż przed tabliczką oznazającą "100" (do ostatniego nawrotu, jadąc F1). A mówiąc o poznawaniu toru, to za cholerę nie mogę spamiętać Bahrajnu.

Komentarz

Bahrain calkiem calkiem... Srodkowy sektor dosyc trudny. A co powiesz na Nordschleife? :mrgreen: 173 zakrety? :mrgreen:

"-a teraz gazu, prosta...
                      -prosta? to ogromny zakret!
                      -to nie zakret, to prosta
                      -
                      -gadasz jak baba, jedz i nie marudz"

:mrgreen:

"-widzisz? widzisz? 9minut 59sekund. 9minut 59sekund. Mniej niz 10minut...
                      -powiem Ci cos, zrobie taki czas vanem"

Sabine Schmitz & Jeremy Clarkson :mrgreen:

Komentarz

Nordschleife super :wink: Dotąd mało jeździłem po tym torze, ale jest to istna legenda. Nadal czekam na moda Nordschleife 1970. Lubię zwiedzać tory w ich starych, pierwotnych konfiguracjach.

A panów z Top Gear po prostu uwielbiam Są super.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                          Bahrain calkiem calkiem... Srodkowy sektor dosyc trudny. A co powiesz na Nordschleife? :mrgreen: 173 zakrety? :mrgreen:

"-a teraz gazu, prosta...
                          -prosta? to ogromny zakret!
                          -to nie zakret, to prosta
                          -
                          -gadasz jak baba, jedz i nie marudz"

:mrgreen:

"-widzisz? widzisz? 9minut 59sekund. 9minut 59sekund. Mniej niz 10minut...
                          -powiem Ci cos, zrobie taki czas vanem"

Sabine Schmitz & Jeremy Clarkson :mrgreen:
                          znam tą kwestię , i tak ona miała lepszy ,chyba 9:12 ,a co do tras ,to ciekawe czy jest GP Poznań do rFactor.
                          Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Kilka postow wyzej napisalem ze Poznan jest w trakcie budowy. Kielce juz sa :wink: rfactorcentral.com

Toyo, z tym modem Nordschleife 1970 chyba sie nie doczekasz. Mod lezy w WIPach od jakiegos roku. Ja to bym chcial w koncu Sudschleife zobaczyc. Prace trwaja... i widac ze panowie cos robia.

Komentarz

Teraz pojeździłem trochę po A1 Ring, McLarenem Kimasa z 2005. Praktycznie od początku jechałem na maksimum i "płynnie". Jedynie pierwsze okrążenie sobie wolniej pojechałem. Ogólnie na A1 Ring zawsze mi się dobrze jeździło.

Komentarz

W rFactora gram od prawie dwoch lat i ciągle nie mogę się do niego przyzwyczaić. Owszem modów sprawdzałem co niemiara (zna ktoś nielegal konwersje Formuły BMW z jakiegoś sima od SIMbina? - świetna zabawa) ale model jazdy wybitnie mi nie pasuje. Drążąć bardziej temat brakuje mi uślizgów. Prawda jest taka że jeśli samochód ci się ślizgnie na zakręcie, jest 90% szans na to że już tego nie opanujesz. I nie mówie tego tylko i wyłącznie o bolidach F1 Tego mi właśnie brakuje a z tego co się orientuje w LFS jest to super oddane
                                Kwestia modów, co z tego jeśli jest ich tysiące skoro tylko garstka potrafi sprawiać mi przyjemność a i tak na dłuższą mete odpadają bo ile to razy można katować czasy (jazda z komputerowymi przeciwnikami odpada w przedbiegach). Jest tak dużo modów że rozstrzał serwerów online jest ogromny. Jeśli już jakiś mod nadaje się do ciorania to albo nie ma serwerów albo jest kilka ale wszystkie ligowe z hasłami - a ja na ligę nie mam czasu

Zamieszczone przez thooorn
                                Ale i tak rF bije na glowe LFSa... przyjemnosc z jazdy ogromna, b.dobra grafika no i mozliwosc doklejania modow. Sa setki modow. Jest w czym wybierac. Dodam jeszcze ze Najlepsza F1 na PC jest wlasnie mod do rF.
                                Racja grafika jest super ale jeśli moderzy się postarają a z tym często-gęsto bywa kiepsko. Przyjemność jazdy jest większa? kwestia gustu ale sprawdz jeszcze raz na spokojnie obie gry i spróbuj napisać to jeszcze raz

Komentarz

Pracuję...
                                X