Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

rFactor

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: rFactor

"Uslizgi" jak to nazwales czyli kontrolowane poslizgi jak najbardziej sa... tylko trzeba potrafic utrzymac samochod Troche techniki. Przydaje sie kierownica bo na klawiszach czy padzie jest ciezko driftowac. Jesli tak bardzo chcesz drifty to sa od tego mody.

Komentarz

Niezabardzo zrozumiałes co miałem na myśli mowiąc o uślizgach, albo zbyt mało miałeś do czynienia z rF. A jeśli chodzi o drift to o żadnym drifcie nie wspominałem a drift i uślizgi z kontrą to zupełnie inna sprawa. Odstaw Top Gear i zaznajom się troche w temacie haha

Komentarz

Tak sie sklada koles ze doskonale wiem co mowie. W rF gram o wiele dluzej od ciebie i wiem o co ci chodzi. Jesli chcesz uslizgow to wez sobie moda z muscle carami albo BMW E21320 albo Pro i zobaczysz co to uslizgi i kontrola nad pojazdem. To ty odstaw rF i wroc do nfsow i toca skoro nie pasuja ci symulatory. LfS to tania online scigalka ktora nie ma tak rozbudowanego silnika fizycznego i modelu jazdy jak rF

Komentarz

A jeśli chodzi o serie NFS to odpuściłem ją sobie zarem z pojawieniem się Undergrounda a ty jak widać po twoich postach ciorałeś w Carbona. Może jednak ty wróc do NFS bo gubisz się jak nadkręcony małolat po kilku bronach a rF myli ci się z driftem w nowym Camaro wprost z Carbona hahaha. A jeśli ty już nazywasz rFactor symulatorem to radze zgłosic się do specjalisty bo z rf taki symulator jak i z GT

Komentarz

Nie mam sily na takich zacofanych ludzi...

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
              Tak sie sklada koles ze doskonale wiem co mowie. W rF gram o wiele dluzej od ciebie i wiem o co ci chodzi. Jesli chcesz uslizgow to wez sobie moda z muscle carami albo BMW E21320 albo Pro i zobaczysz co to uslizgi i kontrola nad pojazdem. To ty odstaw rF i wroc do nfsow i toca skoro nie pasuja ci symulatory. LfS to tania online scigalka ktora nie ma tak rozbudowanego silnika fizycznego i modelu jazdy jak rF
              Ja wiem o co mu chodzi - po prostu LFS'a nie da się podpier,dolić z netu i w związku z tym go tłucze
              narancs alternativa

Komentarz

A więc tak:

Ściągnąłem sobie grę z gameshell.com . . . .i mi niestety nieprzypadła do gustu ,miałem triala 1godzinnego i jak tylko uruchomiłem tą grę i zagrałęm to po pierwsze:

- niewiedziałem gdzie jest gaz [musiałem sam skonfigurować]
                - zbyt wiele funkcji i można się w tym pogubić
                - dlaczego mi sam hamuję i skręca? [nawet jak nastawiłem na Deadzone, czyli wszystko na 0%]
                - trochę długo trzeba czekać na listę serwerów w których i tak niemogę zagrać
                - waży ok. 1,5GB ,a LFS 200MB

ogólnie to . . . . 5/10 . . . . szczerze to coś w tej grze jest ,ale te konfiguracje mogły być prostsze i łatwiejsze . . .a tak to niezaimponowała mi i się co chwila gubiłem [podczas jazdy] bo niewiedziałem co i jak.

To tyle
                Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Nie wiem o jakich funkcjach mówisz? Żeby "sam nie skręcał" powyłączaj wszystkie "wspomagacze" jeśli masz kierownice polecam zostawić tylko aut. sprzęgło. Auta i trasy które masz od razu po zainstalowaniu polecam omijać szerokim łukiem (może prócz Saubera 07/0 a na Centralu http://www.rfactorcentral.com/index.cfm poszukać dobrze ocenianych modów

Komentarz

Też niedawno ściągnąłem sobie wersję 1-godzinną i mam podobne odczucia co wilku.
                    Jazda nie sprawiała mi przyjemności, a w ustawieniach łatwo się zgubic.

Zaletą jest duża ilośc modów, miałem więc możliwosc przejechania się f430 po Suzuce

Ogolnie moim zdanie, gdyby ta gra miała model jazdy i prostotę LFS, byłaby świetna

Pozdrawiam
                    i tyle..

Komentarz

Trudna do skonfigurowania? Jezu... rF ma mase wspomagaczy ale to uklon w strone mniej doswiadczonych graczy. Wystarczy wcisnac ktorys z eFow na klawiaturze zeby wylaczyc badz zmniejszyc wspomaganie danej funkcji A to ze na poczatku klawiatura jest inaczej skonfigurowana to chyba nie problem? I tak chyba kazdy przed wyjazdem na trase spedza troche czasu w opcjach wiec nie widze tu problemu. Ale Najlepiej jak wszystko jest przygotowane i nie trzeba sie "trudzic". Wtedy jest ok. Samo skreca, samo jedzie, moze jeszcze samo podaje kawe?

Gdy wie co sie robi to masa funcji to wielki plus bo masz wiekszy wplyw na to co sie dzieje. A to ze ktos sie gubi podczas jazdy ( ) to juz nie wina gry. Ja z serwerami nigdy nie mialem problemu. Liste serwerow dostajesz od razu jak tylko wchodzisz do Connect. Sa one na bierzaco aktualizowane. Racja... Jest wiele serwerow do ktorych potrzeba passa ale to zazwyczaj sa serwery ligowe wiec nie ma co sie dziwic. Jest rowniez wiele "free" serwerow.

No i prosze... czy w LFS pojedziesz chocby na Nordschleife w F1 1979?

Komentarz

A jak wygladaja umiejetnosci i zachowanie komputerowych przeciwnikow? Da sie z nimi jezdzic? Dla mnie GT4 to porazka tak dla porownania.
                        maruda
                        A-spec 17,839 km

Komentarz

Poziom trudnosci mozna dowolnie zmieniac. Mozna rowniez zmienic poziom agresywnosci AI. Wszystko to w procentach. Przy ok 80-90% trudnosci i 50% agresywnosci jezdzi sie przyjemnie to przy wyzszych ustawieniach zaczyna sie prawdziwa walka na torze. AI nie odpuszcza w zadnym momencie. Bardzo rzadko popelnia bledy. Gdy ma do tego okazje atakuje bez zastanowienia... jak prawdziwy kierowca wyscigowy. Bezwzgledny zabojca :mrgreen:

Komentarz

w LFSie ,też . .. . po przejechaniu 20km ,boty też są dość groźne ,ale . . . gdy się ich za często używa zaczynają szaleć już na torze.
                            Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Budowa toru Poznan postepuje. Tu mozecie zobaczyc pare nowych screenow...

http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... %20Circuit

Komentarz

A tu cos dla fanow GT :mrgreen:

http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... %20Raceway
                                Apricot Hill

http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... eed%20Ring
                                High Speed Ring

Komentarz

Pracuję...
                                X