Właśnie spędziłem jakieś 20 min przed tą grą...
Na razie nie zrobiła na mnie specjalnego wrażenia, jeździ się przyjemnie, ale bez rewelacji, pierwsze wrażenia z LFS miałem wiele lepsze... Zobaczymy przy dalszej grze, pokombinuje z ustawieniami trochę...
Biesiadnik, do rF najlepiej jest zasiasc z dobra kierownica, najlepiej G25 albo DFP, dorzucic plugin Real FF i odpalic sobie jakis swietny mod, np DRM-MOD. Przyjemnosc murowana :wink:
Overseer, aktualnie nie polecam teraz zadnych modow zwiazanych z nowym sezonem F1. Nie sa one na tyle dopracowane. Moze za jakis czas, gdy zabierze sie za to jakas porzadna grupa moderow, wtedy dostaniemy jakies cudenko.
Biesiadnik, do rF najlepiej jest zasiasc z dobra kierownica, najlepiej G25 albo DFP, dorzucic plugin Real FF i odpalic sobie jakis swietny mod, np DRM-MOD. Przyjemnosc murowana :wink:
Kierownica odpada :wink:
Ale pomyśle o jakiś modach Chyba nie ma znaczenia czy się ma demo czy full
Biesiadnik, generalnie wszystko zalezy od moda. Silnik gry ma bardzo duzy potencjal i tylko od modera zalezy, ile z niego wycisnie. Sam jezdze na klawiaturze. Niestety, fundusze nie pozwalaja mi na zakup porzadnego sprzetu. A wiem, ze tego typu symulacje sa wrecz stworzone do jazdy na profesjonalnej kierownicy.
Niestety nie wiem jakie sa roznice miedzy wersja demo, a pelna wersja gry. Mysle, ze nie ma zadnych.
A ja doszedłem do wniosku, że jednak rFactor jest nie dla mnie. We wszystkich innych grach wyścigowych szybko przywykam do fizyki jazdy i dobrze jeżdżę. W rFactor gram już dosyć długo i totalna klapa. Np. w F1 2005 modzie na Suzuce nie mogę zrobić okrążenia bez wycieczki poza tor
Ogólnie mam jeszcze jedno zastrzeżenie co do rFactor i Race 07 (gra na silniku rFactor). Otóż na niektórych modach torów w rF i większości torów w Race 07 są "śliskie tarki" (tak je nazwałem). Są to normalne tarki spotykane na każdym realnym torze, jednak mają tą wadę, że po najechaniu na nią samochód (lub bolid, zależy czym jedziemy) po prostu wpada w poślizg, co najczęściej kończy się spinem (zwykle całkowicie poza tor) i utratą kilku pozycji łącznie z popsuciem wyścigu, jeśli jedziemy jedne z ostatnich okrążeń. W innych grach, a nawet w realu kierowcy śmigają po tarkach bez poślizgów. Na niektórych modach rF i większości tras w Race 07 (np. Anderstorp) po najechaniu na tarkę kończymy wyścig.
Trzeba umiejetnie "atakowac" tarki :wink: Trzeba tez sie zastanowic czy na kazdym zakrecie tarka jest nam potrzebna by pojechac szybciej. Sa rozne tarki: wysokie, niskie, szerokie, waskie, betonowe, malowane... To wszystko ma wplyw na to, co moze sie stac z naszym samochodem. Generalnie nie polecam atakowania wysokich tarek pojazdem nisko zawieszonym. Prawie zawsze konczy sie to uslizgiem lub nawet kompletna utrata panowania nad pojazdem.
Komentarz