Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Grid - nowa jakośc w Toca race driver

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Grid - nowa jakośc w Toca race driver

Witam.
    Mam pytanie co sądzicie o nowej Toce tzn "Grid"zie.
    Wczoraj mialem okazje pograć w Demo tej gry i jestem pozytywnie zmasakrowany bardziej niz po nowym GT. Nie chce przesadzać ale dla mnie to taki "Crisis" na kołach(dzwiek, grafika i uszkodzenia auta), no i przede wszystkim jak sie gra... bawiac sie silvia s 15 mialem wieksze problemy niz zaczynajac gt 4
    i dobrze bo gra jest warta tak jak GT aby ją zmasterowac i mieć przyjemnść z jazdy( do pełni szczescia brakuje kierownicy, ale nie ma co narzekać). Licze na wypowiedzi osób co już grały w Grid'a. tryb Flashback jest troche dziwny, acz interesujący.
    Generalnie zapowiada sie produkt wart uwagi każdego fana 4 kółek.
    Gram, bo lubię!

Re: Grid - nowa jakośc w Toca race driver

Zobaczyłem o co chodzi z tym, bo pierwszy raz słyszę tej grze, screeny ciekawe, opinie są pozytywne...jest jeden problem...mój komp tego nie pociągnie

Komentarz

Ja się zraziłem do Toca, po tym jak nie mogłem w żaden sposób dogadać się z TRD3. Poza tym mój komp pewnie też będzie miał troche problemu z nią.

Komentarz

Ja słyszałem za to, że ta gra plasuje się mniej więcej pośrodku pomiędzy symulatorem a zręcznościówką i trochę przypomina pro streeta z lepszą fizyką jazdy Takie są opinie innych, ja nie miałem przyjemności zagrac.
        http://najalternatywniej.blogspot.com/
        keep calm & carry on
        digart - lastfm
        ---
        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

A Ja dzisiaj miałem dzisiaj przyjemnośc zagrać, i muszę powiedzieć, że gra miażdzy zarówno jeśli chodzi o grafikę, a także fizykę zachowania się samochodu, wszystkie aspekty jazdy są wiernie odwzorowane, jechałem akurat "kenigzegiem" CCX-R, i muszę przyznać, że tyle radości nie dała mi jeszcze żadna gra, nawet Gran Turismo
          Samochód prowadzi się dokładnie tak jak tego chcemy, widok z wnętrza jest cudowny a jazda na kierownicy 900 stopni i zabawa sprzęgłem to po prostu poezja, przeciwników możemy mijać dosłownie na milimetry, nie ma żadnych ograniczeń, jeśli chodzi o przejeżdzanie obok innych aut, dzwięki silnika genialne, a te uszkodzenia ? Cudo, po prostu uderzenie w bandę przy większych prędkościach, jest w stanie zatrzymać nasz pojazd :wink:
          Po graniu w tą grę mam mieszane odczucia, ponieważ grałem też w GT5 Prologue, i muszę przyznać, że GT5 ma godnego konkurenta, a przynajmniej jeśli chodzi o grafikę, choć tak jak już pisałem prowadzenie samochodu jest wspaniale odwzorowane, ale ciężko jest mi porównać gdyż w GT5 grałem na padzie, a w Grida na G25 :wink:
          Moje wrażenie porównując te 2 gry to mniej więcej pół na pół, GT5 Prologue, ma u mnie potężnego plusa za dokładnośc grafiki, bo na TV HD 1080, Gran Turismo wyglądało momentami jak prawdziwe, i to nie jest w żaden sposób przesadzone stwierdzenie !
          Za to Grid rekompensuje swoją i tak świetną grafikę, dzwiękiem silnika, i wspaniałym prowadzeniem samochodu, zwłaszcza drifting, to po prostu cuuuuudo, szczerze mówiąc tak realistycznie driftowało mi się tylko w Gridzie, no i przy tym te obłoki spalonej gumy, bardzo podobne do tych które już widzieliśmy w Pro Street, ale tutaj jeszcze dodali coś co powoduje, że dym chwilkę unosi się, a jego gęstośc zależy od czasu i prędkości "mielenia"
          Uważam, że jeśli Kazunori w wersji finalnej GT5 nie poprawi pewnych rzeczy takich jak dym który po chwili w GT5 Prologue dosłownie znikał, śladów opon których w Prologue nie ma, co jak na nasze czasy i możliwości techniczne jest dla mnie lekkim "zdziwkiem", kontroli trakcji która włączała się sama po wypadnięciu na trawę (nawet gdy TCS był WYŁĄCZONY) no i zjawiska które zaobserwowałem jadąc sobie po torze Daytona Speedway (owal, trochę przypominający Speedway z GT4), otóż jadąc GT-R'em około 270km/h zainicjowałem celowo poślizg, i wiecie co ? Auto odbija się i skacze tak samo jak w GT4 przy uderzeniu w bandę na Test Course, przy maksymalnym "spidzie" co jak dla mnie jest trochę nietrafione, w grze która jest symulatorem jazdy :wink: Więc tocząc dalej tą myśl, uważam, że jeśli Kazu nie poprawi tego co napisałem powyżej Grid może być zagrożeniem dla GT5 a przecież tego byśmy nie chcieli :wink:

PS. Sorry, jeśli pisząc tutaj o GT5 robię Off Top, ale po prostu chciałem napisać te kilka spraw Jeśli komuś przeszkadza usunę :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

GRID jest dobrą grą najlepsze opcje to Demolition Derby i Drift GP
            GT jest bogiem
            Escudo nałogiem
            Tunning zabawą a
            S Licence PODSTAWĄ !

Komentarz

Ostatnio pograłem sobie w GRIDa w Empiku, naprawdę przyjemne gierka, gdybym miał PS3 - kupiłbym te grę
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Mam tą grę na PC xD Super gra, grafika miodzio xD drifting super a największe na mnie wrażenie zrobiły uszkodzenia xD

Komentarz

W Tubie znalazłem taki filmik:
                  http://pl.youtube.com/watch?v=cP1Q6sxNJoY

Troszkę przykre.....aczkolwiek ani przez chwilę autor filmiku nie uraczył nas Gameplay'em GRID'a....

Cena15 - Grałem w GRID'a - I tutaj moje pytanie, co myślisz o tym "cofaniu czasu" ? Jak dla mnie to porażka absolutna.....jedziesz sobie wyścig, walniesz w bandę - Cofasz czas jak w Prince of Persia - I jesteś kawałek wcześniej z "drugą szansą".....no żal po prostu Za pierwszym spotkaniem z GRID'em nie zauważyłem "tego", ale teraz ? Zmieniam zdanie o tej grze....aczkolwiek grafika nie jest zła :wink:

Ps.Chciałbym zobaczyć jak autor tego filmiku przejedża Suzukę w GT5P, na oponach N2

Pozdrawiam

Komentarz

Dopóki GT nie bedzie maiło zniszczeń to bedzie troche za GIRDem troche szkoda

A co do gry mnie sie widz i to bardzo ,ale co do tego cofania czasu nie musisz używać

Komentarz

Cofanie czasu jest w Evolution GT na PS2, nie wiedziałem, że w Gridzie jest takie coś
                      keep calm & carry on
                      digart - lastfm
                      ---
                      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                        Cena15 - Grałem w GRID'a - I tutaj moje pytanie, co myślisz o tym "cofaniu czasu" ? Jak dla mnie to porażka absolutna.....jedziesz sobie wyścig, walniesz w bandę - Cofasz czas jak w Prince of Persia - I jesteś kawałek wcześniej z "drugą szansą".....no żal po prostu Za pierwszym spotkaniem z GRID'em nie zauważyłem "tego", ale teraz ? Zmieniam zdanie o tej grze....aczkolwiek grafika nie jest zła :wink:
                        Jak dla mnie te "cofanie czasu" to nie za fajny pomysł Są tacy którzy bez tego nie przejechaliby wyścigu. Osobiście bardzo sporadycznie używam tego "cofania czasu", najczęściej jak mam jakiś ważny wyścig A no i wyścig LeMans jest super chociaż dzień w noc się zmienia

Komentarz

Zagrałem w demo i powiem jedno - gra mnie zabiła. Na full detalach czułem się jak uczestnik prawdziwego wyścigu. Teraz czekam na full version

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                            Zagrałem w demo i powiem jedno - gra mnie zabiła. Na full detalach czułem się jak uczestnik prawdziwego wyścigu. Teraz czekam na full version
                            Ja nie grałem ale sądząc po filmiku wygląda genialnie, ma jedną wielką zaletę świetny system zniszczeń.

Mam nadzieje że i w GT5 będziemy mogli zagiąć jakąś maskę. :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                              sądząc po filmiku wygląda genialnie
                              Na YouTube jest już dość dużo filmów z Gameplay'a - Bo GRID na filmie do którego link podałem to TRAILER :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...
                              X